FOTBAL  »  NATIONALA  »  ITALIA U21 - ROMÂNIA U21

FOTO Dezastru după pauză! România U21 se scufundă în Italia, într-un meci în care am condus cu 2-0 » Încă o lecție de fotbal primită de la italieni

Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro +12   FOTO
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro

Articol de - Publicat marti, 16 noiembrie 2021 20:20 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 20:35

Naționala U21 a României a fost învinsă de selecționata similară a Italiei, scor 2-4, într-un meci amical disputat la Frosinone. Echipa lui Florin Bratu conducea cu 2-0 în minutul 40, dar s-a prăbușit după pauză și a încasat trei goluri de la un fundaș central!

România U21 n-a reușit să spele imaginea naționalei U20, care pierduse luni, tot contra Italiei, scor 0-7. Selecționata lui Bratu a dat semne de speranță timp de 40 de minute, timp în care, mizând pe cartea contraatacului, a însris de două ori. 

Italia U21 a a redus din diferență până la pauză, apoi a urmat o repriză de coșmar pentru naționala noastră, care a primit trei goluri în decurs de 10 minute. Toate primite de la unui fundaș central!

Umiliți și la U19! Naționala lui Adrian Văsâi, înfrângere drastică în fața Turciei
ROMÂNIA U19 - TURCIA U19 1-4
Umiliți și la U19! Naționala lui Adrian Văsâi, înfrângere drastică în fața Turciei

Cronică de Viorel Tudorache » Prea naivi 

Naționala României U21 a condus Italia, cu 2-0, dar pierdut după ce a primit patru goluri pe niște greșeli incredibile. 

Selecționata lui Florin Bratu a intrat pe stadionul „Benito Stirpe” din Frosinone cu gândul de a șterge din rușinea suferită de colegii lor de la Under 20, 0-7 cu Italia U20, luni, la Sassuolo. 

„Tricolorii” au trecut cu bine peste dominarea azzurrilor din startul partidei, iar la primul raid în jumătatea italiană, petrecut în minutul 29, au deschis scorul. Cu noroc. Ianis Stoica a centrat în fața porții, și debutantul Canestrelli și-a introdus mingea în plasă. Marius Corbu era pe fază. 

Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
+8 FOTO

Contrar cursului jocului, România a făcut 2-0. Racovițan (42) a reluat cu capul din plojon, de la 10 metri, mingea centrată din corner de Țicu. 

Din păcate, fotbalistul român crește în continuare cu teoria că 2-0 e cel mai periculos scor. Puștii lui Bratu s-au pierdut cu firea și le-au făcut italienilor patru goluri cadou. Triplă Canestrelli, de la Crotone. Golurile 3 și 4 trase la indigo, din corner. 

Italia ne-a arătat că această generație calificată din oficiu la EURO 2023 U21 este încă prea naivă.

Italia U21 - România U21 4-2

  • Au marcat: Mulattieri '43, Canestrelli '61, '68, '71 / Canestrelli a.g. '29, Racovițan '42
  • FINAL! Italia U21 se impune în amicalul cu România U21, scor 4-2.
  • min.82: Canestrelli înscrie din nou, grație unei lovituri de cap, însă golul e anulat pentru un fault în atac. Fundașul central al italienilor, aproape de „poker”.
  • min.70: GOL Italia! Degringoladă în defensiva României. Încasăm al treilea gol în decurs de 10 minute, după o serie de gafe în lanț în apărarea noastră. La finalizare apare tot Canestrelli, cel care, după autogolul din prima repriză, izbutește hat-trick-ul.
  • min. 68 GOL Italia! Squadra Azzurra întoarce scorul, după ce în minutul 40 era condusă cu 0-2. Același Canestrelli înscrie și îi duce pe italieni în avantaj. 
  • min.65: Două schimbări pregătite de Florin Bratu. Intră Alexi Pitu și Marian Șerban, ies David Miculescu și Dican
  • min.61: Fundașul central Canestrelli, cel care-și înscrisese un autogol în prima repriză, reușește să restabilească egalitatea, la primul moment de neatenție al României din această repriză. Canestrelli l-a învins pe Mihai Popa cu o lovitură de cap din opt metri, profitând și de plasamentul deficitar al goalkeeper-ului nostru. 
  • min.60: Italienii ne presează, forțează egalarea, însă defensiva lui Bratu rezistă în cele 15 minute scurse din repriza secundă. 
  • min.52: Cancellieri expediază un șut periculos, cu stângul, Mihai Popa plonjează și respinge în corner. La fel ca în prima repriză, italienii continue să domine partida. 
  • min.46: A început repriza secundă! Nu mai puțin de șase schimbări sunt efectuate la pauză de italieni. 
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
+8 FOTO
  • PAUZĂ la Frosinone. România U21 intră în avantaj la cabine, scor 2-1. Revenim peste 15 minute!
  • min.43: GOL Italia! Un moment de neatenție din apărarea României e speculat imediat de italieni, care înscriu prin Mulattieri, în urma unui șut deviat.
  • min.42: GOOOOL România. Ce seară prind băieții lui Florin Bratu! „Tricolorii” își majorează avantajul prin Racovițan, care se înalță la un corner și înscrie grație unei lovituri de cap necruțătoare.  
  • min.33: Suntem din nou periculoși pe contraatac, cheia pe care Bratu mizează în această partidă. Dican șutează de la distanță, mingea se duce pe lângă poarta lui Turati.
  • min.29: GOOOOOOL România! La prima acțiune importantă a noastră, rezultată în urma unui contraatac, Simone Canestrelli își trimite mingea în proprie poartă. Fundașul italienilor intervine neinspirat la centarea lui Ianis Stoica și îl păcălește pe goalkeeper-ul Italiei. 
  • min.26: Șut în forță al lui Samuele Ricci, care îl încearcă pe Mihai Popa cu un șut de la peste 20 de metri. Portarul României U21 nu riscă și respinge în corner.
  • min.23: Excecuție acrobatică a lui Roberto Piccoli, atacantul celor de la Atalanta. Foarfeca italianului e prinsă fără probleme de Mihai Popa, iar tabela rămâne nemodificată.
  • min.16: Racovițan și Drăgușin, cei doi fundași centrali ai României, au mult de muncit în această seară. Squadra Azzurra continuă să ne prezese, însă defensiva noastră rezistă deocamdată. 
  • min.9: Nu reușim să ieșim din propria jumătate! Elevii lui Florin Bratu se precipită și greșesc multe pase, astfel că fiecare atac al italienilor tinde să devină periculos. 
  • min.2: Italienii sunt amenințători încă din startul partidei. România scapă cu fața curată după o fază fixă a gazdelor. 
  • min.1: A început partida! Italienii beneficiază de lovitura de start. 
  • Am ascultat „Deșteaptă-te, române!” și „Fratelli d'Italia” și ne pregătim de startul partidei. Hai, România!
  • Partida va avea loc la Frosinone, pe stadionul „Benito Stirpe”, cu o capacitate de 16.200 de locuri.

Echipa de start a României U21

România U21: 12. M. Popa – 20. Țîrlea, 5. Drăgușin, 4. Racovițan, 3. Țicu – 8. Dr. Albu (Cpt), 14. Dican – 17. Corbu, 18. Miculescu, 7. Oct. Popescu – 19. I. Stoica
Rezerve: 1. Gyenge, 23. Târnovanu, 2. R. Ispas, 6. Echmann, 9. L. Munteanu, 10. Pitu, 13. R. Ilie, 16. M. Șerban, 22. Farcaș, 24. Isac
Selecționer: Florin Bratu

Italia U21: Turati - Ferrarini, Scalvini, Canestrelli, Quagliata - Fagioli, Ricci, Ranocchia - Mulattieri, Piccoli, Cancellieri 
Selecționer: Paolo Nicolato

Până acum, echipa națională de tineret a României a disputat 4 meciuri sub comanda noului selecționer, Florin Bratu. „Acasă”, la Voluntari, „tricolorii” au remizat cu Georgia U21, scor 1-1, au învins Suedia U20, scor 1-0, și au pierdut fără drept de apel cu Mexic U21, scor 1-3. Astăzi, a venit a doua înfrângere consecutivă, 2-4 cu Italia U21. 

Lotul deplasat de Florin Bratu în Italia

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Szilárd Gyenge (FC Csikszereda Miercurea Ciuc);
  • FUNDAȘI: Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Marco Ehmann (Dinamo), Rareș Ispas (Sepsi OSK);
  • MIJLOCAȘI: Marian Șerban (Chindia Târgoviște), Damian Isac (UTA), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Rareș Ilie (FC Rapid), David Miculescu (UTA Arad), Alexi Pitu (Farul Constanța), Octavian Popescu (FCSB);
  • ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

VIDEO Mirel Rădoi explică problema mentalității din fotbalul românesc: „Am fost învățați să facem lucruri de frică!”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Prima reacție după umilința trăită de România U20 în Italia: „Ar trebui să ne dea de gândit! Nu facem față cu echipele de top”

ANALIZĂ GSP Făcuți KO de Italia, 0-7, oamenii lui Lobonț au 261 de meciuri în Liga 1. Adversarii abia scot capul în Serie A și Serie B

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
scorpions721
scorpions721  •  16 Noiembrie 2021, 23:53
Postat de csa.45.suporteri pe 16 Noiembrie 2021, 20:05

*** dar Bratu n-are nicio treaba cu antrenoratul

Toată lumea vede treaba asta,mai puțin burlanu, sau cum îl cheamă.

jedela
jedela  •  16 Noiembrie 2021, 22:39

Cu alde bratu ,lobont si alti habarnist gen burleanu eu zic ca se poate si mai rau

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  16 Noiembrie 2021, 21:22

Under 21 a luat 4 goluri,under 20 a luat 7 goluri si under 19 a luat 4 goluri.Deci,am luat 15 goluri in 3 meciuri.Sa ne traiesti Burlene si sa traiasca si habarnisti tai(Bratu,Lobont samd)

Vezi toate comentariile (29)
Comentează