FOTBAL  »  NATIONALA  »  MOLDOVA - ROMÂNIA 0-5

VIDEO EXCLUSIV Discurs șocant, în direct, al fostului căpitan al Moldovei: „Blaturile din campionatul nostru scad nivelul naționalei. Ei comandă tot!”

Ivan Testemițan, fost internațional moldovean.
Foto: Imago
Ivan Testemițan, fost internațional moldovean. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 23:42 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 13:16

Ivan Testemițanu (48 de ani), fost căpitan al naționalei Republicii Moldova, a tras concluziile, în direct la GSP Live, după ce România a făcut scor cu vecinii de peste Prut, chiar la Chișinău, 5-0. 

Fostul internațional, crescut de Zimbru Chișinău, a declarat că nu se aștepta la o diferență așa de mare între naționalele României și Moldovei. De asemenea, acesta a precizat că meciurile din campionatul moldovenesc de fotbal sunt decise mai mult prin birouri decât pe terenul de fotbal, lucru care a afectat în mod direct și echipa națională a Moldovei. 

VIDEO. Concluzia tristă a fostului căpitan al Moldovei, Ivan Testemițanu, în direct la GSP Live: „Blaturile din campionatul nostru scad nivelul echipei naționale”

Ivan Testemițanu: „România a fost o echipă solidă”

„M-am uitat la meci și m-am speriat. M-am așteptat la un rezultat mai bun, mă așteptam la un joc mai bun, mai calitativ din partea Moldovei. Eu cred că ei s-au străduit, dar calitatea individuală a jucătorilor români este mult mai mare. Au fructificat tot, au făcut tranziții corecte din apărare în atac, din atac în apărare. A fost o echipă solidă România.

Edi Iordănescu, după testul cu locul 174 în clasamentul FIFA: „Avem viitor! Trei reprize bune pentru cea mai tânără națională din istorie”
Moldova - România 0-5
Edi Iordănescu, după testul cu locul 174 în clasamentul FIFA: „Avem viitor! Trei reprize bune pentru cea mai tânără națională din istorie”

În prima repriză au jucat doi fundași centrali foarte tineri, care nu au în picioare niciun meci la echipele de club. Calitatea și nivelul campionatului intern nu permit să avem fotbaliști de calitate. Jucătorii care au calitate și joacă în Europa, când vin în Moldova își pierd calitățile.

La noi în Moldova este o problemă foarte mare. Foarte multe rezultate se hotărăsc prin birouri, nu pe terenul de fotbal. Concurența dispare, nu avem jucători de calitate. Au fost foarte multe scandaluri în ultimii 10 ani cu meciuri trucate. Aceasta este una din cauzele pentru care nu avem rezultate.

 Eu personal, când lucram la Federația Moldovenească de Fotbal, am ajutat la arestarea unor persoane din mafia internațională care au încercat să trucheze meciuri la U21 și au încercat să se infiltreze în echipele din campionatul intern din Moldova, să facă bani prin meciuri trucate. 

Foarte mulți patroni care au fost prin Moldova au avut echipe ca Dacia (n.r Dacia Chișinău), acum Dinamo Auto. Ei hotărăsc prin meciuri trucate totul. Știți că la noi a fost scoasă legea ce reglementa numărul jucătorilor străini. Poți să aduci câți dorești acum. 

Bineînțeles că într-o țară cu nivel economic scăzut nu este benefic pentru jucătorii moldoveni acest lucru. Ei nu sunt promovați, dar bineînțeles că artificial nu poți promova niște jucători în fotbal. 

Dar până la urmă se aduc jucători de calitate scăzută în Moldova. Nu vorbesc de Sheriff (n.r. Sheriff Tiraspol). Sheriff e în afara legii. Ei fac ce doresc, ei au comandat ca legea cu jucătorii străini să fie scoasă, ei au bani. 

Dpar cei de la Sheriff aduc jucători de calitate, s-a văzut asta în ultimul an, ultimii doi ani, dar restul echipelor nu au bani, sunt ajutate de Federație din punct de vedere financiar. Nu se face nimic pentru a promova un jucător tânăr din Republica Moldova.

 Strategia Federației se concentrează acum pe futsal, minifotbal. Veteranii joacă acolo, jucători de peste 40 de ani. Problema e că Federația nu se gândește la fotbalul profesionist. La noi totul este comandat, este plătit. E un paradox, federația noastră de fotbal are cel mai bun buget dintre toate federațiile din țară, dar are rezultatele cele mai proaste”, a punctat fostul fotbalist moldovean, la emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

În cariera de jucător, Ivan Testemițan a evoluat pentru Zimbru Chișinău, Bristol City, Sheriff Tiraspol, Seongnam Ilhwa, Sibir, Terek Groznîi, și Inter Baku. S-a retras în 2010.

56 de selecțiia strâns Ivan Testemițan în tricoul naționalei Republicii Moldova. A marcat 5 goluri

Citește și:

Remarcații lui Dragomir în victoria la scor din Moldova: „Ne-am găsit mijlocașul”

Edi Iordănescu, după testul cu locul 174 în clasamentul FIFA: „Avem viitor! Trei reprize bune pentru cea mai tânără națională din istorie”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
johny2003
johny2003  •  22 Noiembrie 2022, 07:55
Postat de dobrin pe 21 Noiembrie 2022, 03:14

Meciuri trucate, interese, valoarea scazuta a jucatorilor, echipe pline de jucatori straini de slaba calitate, campionate decise prin birouri, federatie care se concentreaza pe minifotbal... sunteti siguri ca de Moldova vorbeste? Ca mie unul imi suna cunoscut...

Pai burlanu-i moldovean get-beget! De ce crezi ca a inventat Maria Sa SuperMamaliga?!

atthur
atthur  •  21 Noiembrie 2022, 14:54
Postat de vasileroaita pe 21 Noiembrie 2022, 07:45

Adică, au și moldovenii cooperativă Becaliotă?!

Prost cu sirenă și clopote!!! Dacă era "cooperativă becaliota",cine câștiga campionatul????cumva Steaua????dancu bavsi+rus+ psd= love=ci.fi.ri campioană de CINCI ORI la rând.....pffffff,ești cum ne-am înțeles: prost cu clopote sau cu sirenă !!!

atthur
atthur  •  21 Noiembrie 2022, 14:47
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 21 Noiembrie 2022, 08:28

FCSB MOLDOVA - ROMANIA 0 -5 !! Un fel de fcsb - silkeborg !!

Iar tu nu un fel,ci chiar prost de-a binelea!!!Prost îngrămădit!!!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează