FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA 4-0

Ivanovici explică episodul Piţi-Neşu şi conflictul selecţionerului cu Mutu: "N-a răbdat fără să-l umilească pe Adrian"

Foto: frf.ro
Foto: frf.ro

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 martie 2013 23:28

Horia Ivanovici, realizatorul emisiunii "Fanatik Show", explică detaliile episodului confuz Piţurcă - Neşu, pe care l-a lansat joi seara


- Horia, episodul relatat joi seara la "Fanatik Show", legat de dialogul şocant dintre Piţurcă şi Neşu la Amsterdam, a creat rumoare. În emisiune ai lansat ideea că selecţionerul i-ar fi spus: "Şmecheră treaba asta cu accidentarea ta, să ai şi tu atîţia oameni lîngă tine".
- Cînd Piţurcă spune că e dezgustat de atacurile concertate împotriva sa, cu trimitere şi la scena cu Neşu, nu face decît să dezinformeze şi să mintă. Dovadă că atît selecţionerul, cît şi Mihăiţă confirmă replica respectivă, oferind însă alte nuanţe. De altfel, caseta emisiunii e martoră că n-am susţinut niciodată că Piţurcă ar fi spus intenţionat acele cuvinte pentru a-l jigni pe Neşu. Am precizat din start că a fost, probabil, o încercare de a glumi, de a destinde atmosfera, dar a ieşit, pînă la urmă, o situaţie stînjenitoare, groaznică, de care lui Piţurcă ar trebui să-i fie jenă. Măcar în interiorul său, dacă nu public! El a fost la fel de ţăran cu Neşu cum e şi cu echipa naţională. Şi ar mai fi ceva.

"A vrut să-l întărîte pe Mutu"

- Anume?
- Dacă Piţurcă lansează teoria minciunilor îndreptate împotriva sa, l-aş întreba alte două chestiuni. Unu. Minciună a fost şi cînd, la "Fanatik Show", am anunţat echipa SF pentru Olanda, cu patru ore înainte, fără Mutu, Torje şi Chipciu, de-mi zicea lumea la început că mi-am pierdut minţile, cum să joace fără cei trei? Şi doi. Minciună a fost, de asemenea, cu subiectul legat de conflictul cu Mutu dinaintea partidei cu Ungaria, cînd a vrut să-l trimită acasă fără nici o justificare, dictatorial? Dar acolo a fost altceva la mijloc.

- La ce te referi?
- Piţurcă e un maestru al dezinformării şi al culiselor urîte. A încercat, de fapt, prin toate metodele să-l întărîte pe Mutu, să-l determine să greşească şi să răbufnească, astfel încît să iasă apoi în faţă ca un mare salvator. Şi să aibă un discurs de genul: "Iată-l pe marele nenorocit Mutu! Iată că încă nu se potoleşte! V-am spus că e irecuperabil şi nu mai are ce căuta la echipa naţională un asemenea exemplat stricat! De-aia nu joacă «naţionala»!". Dar, spre lauda lui, Mutu a judecat echilibrat momentul şi şi-a văzut de treabă. Din păcate, Piţurcă n-a răbdat fără să-l umilească la Amsterdam, băgîndu-l doar la 0-3. Ăsta e individul! Zero ca om, zero ca antrenor!


Reacţiile celor doi au fost prezentate în Gazeta Sporturilor de ieri:

"Nu-mi amintesc exact ce am spus, cuvînt cu cuvînt. Dar în nici un caz nu a fost un sens jignitor. Sensul cuvintelor mele era «Uite, Mihai, cîţi oameni te iubesc!»"
Victor Piţurcă, selecţioner România

"Nea Piţi mi-a zis ceva cam aşa: «Uite, acum că eşti accidentat, primeşti cadouri». Dar nici vorbă să aibă alt sens vorbele sale!"
Mihai Neşu, fost internaţional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
michele89
michele89  •  31 Martie 2013, 02:33

slaninute,chiftelute,portii de spaghete.,bonus bet3655 asta este horica,o sluga ridicola

1745flo
1745flo  •  30 Martie 2013, 19:56
Postat de anrazvan pe 30 Martie 2013, 10:06

Ivanovici e un comentator și un realizator de emisiune bun care știe să aleagă invitații. Pițurcă e un antrenor prost care greșește mereu echipele. End of story!

ia-l acasa daca-ti place de Slaninovici!

vasilescumarian78
vasilescumarian78  •  30 Martie 2013, 15:57

sunt curios cand si-o mai distorsiona vocea umflatul asta jenant ca sa pacaleasca prostimea? probabil, de fapt singurul penibil al presei romanesti

Vezi toate comentariile (24)
Comentează