INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BELGIA

Atenție, „tricolori”! Belgienii pregătesc o mare surpriză » Atacă Euro cu o revelație a sezonului: „Incredibil ce face pe teren”

Johan Bakayoko (în roșu), eliberat la naționala Belgiei Foto: Imago
Johan Bakayoko (în roșu), eliberat la naționala Belgiei Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 19:26 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 21:47

Johan Bakayoko, 20 de ani, extrema lui PSV Eindhoven cu viteză supersonică și tehnică de artist, a fost promovat de selecționerul Domenico Tedesco la naționala Belgiei în primăvară și de atunci nu a mai pierdut „diavolii roșii”. Pe aripa dreaptă, va fi un mare pericol pentru „tricolori” la Euro.

Pe 22 iunie, la Koln, „tricolorii" vor juca meciul cel mai dificil al grupei E la Euro 2024. Împotriva Belgiei, locul 4 în ierarhia FIFA, favorita seriei și una dintre echipele importante ale acestui turneu final.

Atac de foc! Trei jucători supercunoscuți și revelația Johan Bakayoko

Selecționerul Edward Iordănescu va avea în față un atac formidabil. Cei patru jucători de atac sunt extraordinari.

UEFA i-a decis astăzi soarta lui Valentin Mihăilă! Ce suspendare a primit „tricolorul
românia
UEFA i-a decis astăzi soarta lui Valentin Mihăilă! Ce suspendare a primit „tricolorul"

Trei dintre ei ne sunt foarte cunoscuți. Romelu Lukaku (AS Roma) în vârf, Jeremy Doku (Manchester City) pe aripa stângă și Kevin De Bruyne, căpitanul "diavolilor roșii" și al lui City, în inima ofensivei.

Cine va fi pe extrema dreaptă? Marea surpriză a selecționerului Domenico Tedesco, tânărul Johan Bakayoko, de la PSV Eindhoven!

Johan Bakayoko, copia în oglindă a lui Jeremy Doku

În vârstă de 20 de ani, acesta e o imagine în oglindă a lui Doku. Are toate calitățile unui fotbalist de bandă: viteză supersonică, tehnică de bijutier.

Diferența o face doar piciorul cu care lovește mingea. La Jeremy e dreptul. La Johan, stângul are aur în el.

Chiar și coafura celor doi seamănă. Amândoi au părul prins în codițe!

Johan Bakayoko a jucat la toate naționalele Belgiei

Bakayoko, născut în Belgia cu tată ivorian și mamă rwandeză, ar fi putut evolua la trei echipe naționale. A preferat de la început „De Rode Duivels", apărând la toate categoriile de vârstă.

Cum a fost numit selecționer, în februarie 2023, Domenico Tedesco l-a vrut la prima reprezentativă și l-a promovat imediat. A debutat pe 24 martie, o jumătate de oră la 3-0 cu Suedia în preliminariile CE. De atunci, nu a mai lipsit din formația Belgiei.

9meciuri a jucat Johan Bakayoko pentru naționala Belgiei, toate în 2023, având un gol și două pase decisive

Ruud van Nistelrooy: „E imposibil să-l lăsăm să plece pe Johan Bakayoko"

La club, Bakayoko strălucește. După mai multe încercări la juniori, Leuven, Bruges, Mechelen și Anderlecht, a ajuns la PSV Eindhoven când avea doar 16 ani și acolo a învățat totul, acolo a erupt în fotbalul profesionist. Prima partidă la seniori, în 2022, promovat de Roger Schmidt la 18 ani, 9 luni și 19 zile. Însă Ruud van Nistelrooy i-a dat aripi în 2022-2023.

„Mi-a fost jucător și la echipa secundă a lui PSV. E incredibil ce face pe teren și eficacitatea dovedită de el. Are mare încredere în el. E imposibil să-l lăsăm să plece, e foarte important pentru viitorul clubului", a declarat Van Nistelrooy.

Johan Bakayoko are cifre fantastice la PSV Eindhoven în acest sezon

În stagiunea trecută, Johan a reușit 7 goluri și 5 assisturi în 33 de întâlniri. În acest sezon, în care PSV e unica în Europa cu punctaj maxim, 15 victorii în 15 etape, are 4 goluri și 13 pase decisive în 25 de meciuri.

Marca evidențiază cifrele sale formidabile din campionatul olandez: 235 de acțiuni declanșate (cele mai multe în Eredivisie), 8 assisturi (al doilea), 48 de driblinguri complete (cele mai multe), 78 de ocazii de gol generate (cele mai multe).

25de milioane de euro este cota lui Johan Bakayoko, potrivit Transfermarkt.de

Johan Bakayoko vrea 10 goluri și 20 de assisturi: „Un talent excepțional"

Ales „talentul lunii octombrie" în Eredivisie, Bakayoko vrea mai mult: „Ținta mea e să cuceresc toate trofeele, să marchez cel puțin 10 goluri și să ofer 20 de pase într-un sezon. Nu suntem încă la jumătatea anului competițional, dar eu am ajuns la jumătatea obiectivului".

Actualul antrenor al lui PSV, Peter Bosz, e încântat de el: „Vorbim de un talent excepțional fizic și tehnic. Foarte tânăr, aflat la primul sezon ca titular, poate fi mult mai bun. Are o superatingere a mingii, e periculos unu contra unu și centrează foarte bine".

Clubul din Eindhoven nu vrea să se despartă de el până în vara lui 2024. Nici Johan nu dorește să se despartă de PSV. A refuzat oferta de 40 de milioane de euro făcută de Brentford. Nici chiar PSG nu l-a atras. Ideea lui: „Și dacă ar fi propus 100 de milioane, tot aș fi continuat la Eindhoven".

2026este anul în care expiră contractul lui Johan Bakayoko cu PSV Eindhoven

Citește și alte știri: 

Ce șanse are Alex Maxim să prindă lotul de Euro în ultima clipă » Gândul care l-a măcinat + Ce s-a întâmplat între el și selecționerul Iordănescu
românia
Ce șanse are Alex Maxim să prindă lotul de Euro în ultima clipă » Gândul care l-a măcinat + Ce s-a întâmplat între el și selecționerul Iordănescu
Cristi Chivu a trecut de grupe cu emoții » S-a calificat cu Inter în „16”-imile UEFA Youth League
ITALIA
Cristi Chivu a trecut de grupe cu emoții » S-a calificat cu Inter în „16”-imile UEFA Youth League

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (8)
camcam
camcam  •  13 Decembrie 2023, 14:40

sa moara carcotasii !!! eu zic ca cu belgia abia abia o sa pierdem cu 3-0 .. bine , asta daca se vor opri

fibra
fibra  •  13 Decembrie 2023, 14:28

Adica sa ne ingrozim ca Belgia are jucatori din alte parti ale lumii valorosi si sa stam linistiti daca vin ucrainienii cu ai lor.Astept sa vad ce mai inventati.

gicab
gicab  •  13 Decembrie 2023, 07:34

Un mare fâs… noi ii avem pe Tavi și ăla cu permis de Ucraina dar se alte super perle fecefecesebiste

Vezi toate comentariile (8)
Comentează