FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Schimbare radicală » Detaliul neștiut care l-a convins pe Rădoi să-l ia la lot pe Markovic: „Ne-a surprins ce a spus Cornel Dinu”

Jovan Markovic (centru), la antrenamentele echipei naționale // foto: frf.ro
Jovan Markovic (centru), la antrenamentele echipei naționale // foto: frf.ro

Articol de - Publicat joi, 02 septembrie 2021 09:44 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 15:05

Jovan Markovic (20 de ani) a ajuns la echipa națională după ce a slăbit 12 kilograme și a marcat 3 goluri pentru CSU Craiova în primele 7 etape din L1.

  • Islanda - România, meci din a 4-a rundă a preliminariilor Campionatului Mondial, în această seară, de la ora 21:45. Partida poate fi urmărită în format live pe GSP.ro și în direct la TV pe ProTV.

Convocarea lui Jovan Markovici (20 de ani), unul dintre cei șase debutanți din lotul lui Rădoi pentru partidele cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord din preliminariile CM 2022, a stârnit controverse. Cornel Dinu (73 de ani) îl consideră pe Markovic „cel mai modest vârf de atac convocat vreodată” și lasă de înțeles că îl bănuiește pe Mirel că face jocurile impresarilor, încercând să crească cota jucătorilor.

„Nu vrem polemică. Cornel Dinu este o legendă a fotbalului românesc. Ne-au surprins însă afirmațiile sale. Nu-l cunoaștem personal pe Rădoi. Sincer, și noi am fost surprinși de convocarea lui Jovan, ne așteptam să fie chemat la selecționata U21. Suntem o companie nouă, înființată de doi ani și 6 luni, nu intrăm în combinații de genul ăsta, încercăm să facem altceva. 

N-avem treabă cu vechile metehne. Fotbaliștii îi fac mari pe agenți, nu invers. Totul depinde de jucător, iar Markovic are calități pentru a ajunge fotbalist mare”, au reacționat pentru Gazetă reprezentanții fotbalistului născut la Belgrad, din tată sârb și mamă româncă, dar crescut la Corabia, în județul Olt.

Secretul lui Jovan Markovic? „Antrenamente și salate”

Surprinzător, de când a semnat cu agenția Invicti Group, condusă de doi români, Markovic a făcut un salt extrem de spectaculos. În luna mai, atacantul de 1,83 metri avea în jur de 100 de kilograme. „Lucrăm cu Jovan de cinci luni. De atunci, și-a dat seama că trebuie să se schimbe, că fără sacrificiu nu se poate face mare performanță. 

În vacanța de vară nu a avut nicio zi liberă, a făcut câte trei antrenamente pe zi. I-am pus la dispoziție un preparator fizic. Era înfometat, a mâncat numai salate. În trei săptămâni a slăbit 12 kilograme”, au dezvăluit agenții Marius Avram și Sebastian Gulyas, care colaborarează și cu fostul portar maghiar Laszlo Koteles.

Markovic s-a prezentat la lot cu 88 de kilograme. „Are greutatea optimă, altfel, n-ar fi fost convocat. La națională, jucătorii pot avea cel mult două kilograme în plus”, au explicat reprezentanții vârfului de 20 de ani.

3 goluria marcat Jovan în cele 8 selecții la naționalele de juniori ale României U17 și U19

42 de meciuriși 8 goluri are Markovici în L1, pentru CSU Craiova și Clinceni

Markovic, feblețea lui Mihai Rotaru

Jovan e considerat noua bijuterie a patronului CSU Craiova, Mihai Rotaru. „Markovic e cel mai aproape de a face pasul spre marea performanță dintre jucătorii noștri mai tineri. Arată bine, a slăbit mult. Cred că spune multe asta. Sunt trei jucători din România care valorează 20 de milioane de euro, primul e Cicâldău, al doilea e Markovic și al treilea e Octavian Popescu de la FCSB. 

Ei pot valora sume foarte mari, dar asta nu înseamnă că se vor și vinde pe aceste sume, pentru că Liga 1 are un handicap în mercato”, a declarat Rotaru, în iunie, la ProX. CSU Craiova l-a vândut pe Cicâldău, în iulie, la Galatasaray pentru 6,5 milioane de euro.

Islanda - România » Echipele anticipate de GSP

Islanda: Halldorsson - Sampsted, Hermannsson, Bjarnasson, Skulason - Palsson - Gudmundsson, Bjarnason, Baldursson, Thorsteinsson - Gudmundsson 
Rezerve: Runarsson, P. Gunnarsson, Saevarsson, B. I. Bjarnason, Baldusson, Thorsteinsson, Johannesson, Eyjolfsson, Helgason, Ellertsson, M. Anderson, Kjartansson Selecționer: Arnar Vidarsson 

România: Fl. Niță - Manea, Nedelcearu, Chiricheș, Camora - R. Marin, Stanciu - Man, Cicâldău, Sorescu - Alibec 
Rezerve: A. Vlad, M. Aioani, Toșca, A. Rus, Rațiu, Ghiță, D. Rotariu, D. Nedelcu, D. Olaru, M. Marin, Drăguș, Markovic
Selecționer: Mirel Rădoi

Clasamentul în grupa României

Când și cu cine joacă România în septembrie

Data + oraLoculMeciul
2 septembrie, 21:45ReykjavikIslanda - România
5 septembrie, 21:45BucureștiRomânia - Liechtenstein
8 septembrie, 21:45SkopjeMacedonia - România

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Ruleta de pe benzi » Continuă Rădoi improvizațiile? Cine ar putea fi surpriza în Islanda

Locomotivă în 2016, căruță în 2021 » Cum și-a schimbat Burleanu discursul, după ce acum cinci ani spunea că naționala e „locomotiva fotbalului românesc”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
cschaka
cschaka  •  03 Septembrie 2021, 02:21

WOW, impresionant ! Bravo Jovan pentru munca ta, asta da sacrificiu o vară întreagă nici o zi liberă și numai salăți.

2711537815766774
Cosmin Daniel Tuta  •  02 Septembrie 2021, 20:45

Dinule dă Marko boaba și devii un comentator prost...

petroburgener
petroburgener  •  02 Septembrie 2021, 15:23

Din aceste trei meciuri, daca obtinem 3 puncte suntem mari! Fireste, radoi nici nu va spune ceva de demisie!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează