FOTBAL  »  NATIONALA  »  

Lăsat acasă

Articol de - Publicat joi, 15 mai 2008 00:00

Piţurcă nu l-a convocat pe Ogăraru în lotul lărgit, pentru că a jucat doar 4 meciuri la Ajax.

Selecţionerul a anunţat ieri un lot de 26 de jucători, din care îi va alege pînă pe 28 mai pe cei 23 care vor merge la turneul fi­nal (7-29 iunie). Surprinzător la pri­ma ve­de­re, dar oarecum normal, lip­seşte George Ogăraru (28 de ani), care a avut o contribuţie im­por­tantă la ca­li­ficarea “naţionalei”. Apărătorul lui Ajax a jucat titular în ulti­mele patru meciuri din preli­mi­na­rii, participînd la victoria decisivă împotriva Olan­dei. Din păcate, Ogă­raru a pierdut Eu­ro pe mîna lui, deoarece în ulti­mul timp a evoluat foarte-foarte puţin la Ajax. Doar 4 me­ciuri, în care a adunat 315 minu­te. Cu toate as­tea, Piţi a încercat să-l ajute, convocîndu-l la amica­le­le cu Israel şi Rusia, dar antrenorul lui Ajax, Adri Koster, l-a îngropat pe Ogăraru.

“Baftă, băieţi!”

Ogăraru şi-a exprimat, pe blo­gul său, într-un mod civilizat, dez­ilu­zia ratării participării la Euro. “Cred că nu are rost să mai men­ţio­nez starea mea de spirit în urma deciziei selecţionerului de a renun­ţa la serviciile mele pentru acest tur­neu final... rămîn însă cu sa­tisfac­ţia că am putut ajuta această frumoasă echipă să se califice şi sper ca aleşii să facă «acolo» me­ciurile carierei lor, iar la sfîrşit să fim cu toţii mîndri de echipa naţională a Ro­mâniei! Baftă, băieţi!!!”.

Săpunaru poate profita

Neconvocarea lui Ogăraru îi poate deschide poarta spre Euro lui Cris­ti­an Săpunaru (24 de ani). La jumă­ta­tea sezonului recent încheiat, ra­pi­distul a fost declarat cel mai bun fundaş dreapta din Liga 1 în Top Ga­zeta. În acest caz, Contra va fi titular pe dreap­­ta apă­ră­rii. Alte so­lu­ţii pentru pos­tul de fun­daş dreap­ta ar mai putea fi Nicoliţă, Tamaş, Rădoi.

Lotul lărgit

Portari
Bogdan Lobonţ (Dinamo)
Dănuţ Coman (Rapid)
Marius Popa (Poli Timişoara)

Fundaşi
Cristian Săpunaru (Rapid)
Cosmin Contra (Getafe)
Dorin Goian (Steaua)
Sorin Ghionea (Steaua)
Cosmin Moţi (Dinamo)
Gabriel Tamaş (Auxerre)
Ştefan Radu (Lazio)
Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk)

Mijlocaşi
Bănel Nicoliţă (Steaua)
Florentin Petre (ŢSKA Sofia)
Paul Codrea (Siena)
Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova)
Cristian Chivu (Inter Milano)
Mirel Rădoi (Steaua)
Ovidiu Petre (Steaua)
Nicolae Dică (Steaua)
Ciprian Deac (CFR Cluj)
Adrian Cristea (Dinamo)

Atacanţi
Adrian Mutu (Fiorentina)
Ciprian Marica (VfB Stuttgart)
Daniel Niculae (Auxerre)
Marius Niculae (Inverness)
Florin Bratu (Dinamo)

Ghionea, Moţi şi Deac au şanse reduse

Cei 26 de jucători con­­vocaţi vor intra în cantonament pe 22 mai, la Mogoşoaia, urmînd ca pînă pe 28 mai, Victor Piţurcă să comunice la UEFA lo­tul de 23. Şansele cele mai reduse de a urca, pe 2 iunie, în avionul de Elveţia le au în a­cest moment Ghio­nea, Moţi şi Deac. “Tri­co­lo­rii” vor susţine pe 31 mai ami­calul cu Muntene­gru, ul­ti­mul test înaintea con­frun­tărilor din “grupa mor­ţii” cu Franţa, Ita­lia şi Olan­da. Lotul poate suferi mo­dificări pînă pe 28 mai doar în cazul unor acci­den­tări.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (14)
 •  15 Mai 2008, 15:07

pt redsef2005: Mai dar tu priceput mai esti, limbricule! Vezi-ti de treaba ta si nu mai critica !

 •  15 Mai 2008, 12:46

Mai lăsaţi-mă cu Ogăraru ăsta, trebuie să fii complet cretin ca să îl vezi fotbalist de Naţională!!?? Cine afirmă că "e peste Contra" e un imbecil care habar nu are de fotbal! Şi ce " a jucat", că nu a jucat absolut nimic! La Ajax a fost scos pe drept din echipă - în ultimul meci din UEFA în care a evoluat pe partea lui s-au luat amândouă golurile, că a fost bulevard! Mai lăsaţi-mă cu "stelismele" astea, că nu au ce căuta la lot Rădoi (ăst

 •  15 Mai 2008, 12:30

si ce cauta Tzigoninta si Fl. Petre inca la Nationala este ceva de strigat la cer. Daca ai voi vedea in primul 11 la vreun meci voi pune sigur banii CONTRA ROMANIEI la CASELE DE PARIURI. Chiar o sa insist sa se puna un BET pe AUTOGOL la Nicolita. HAI RAPID!!! GOD BLESS!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează