FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA

Liechtenstein - România 0-2 » Victorie amară la Vaduz. „Tricolorii” încheie campania de calificare pe locul 3 și ratează barajul

Articol de - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 17:35 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 20:56

România a reușit să o învingă pe Liechtenstein la Vaduz, scor 2-0, la capătul unui meci în care „tricolorii” și-au creat o sumedenie de ocazii. Totuși, rezultatul meciului Macedonia de Nord - Islanda, 3-1, face ca România să nu prindă barajul pentru Cupa Mondială.

Cronică Remus Răureanu: „România, uită-te, Liechtenstein s-apropie!”

Naționala noastră a mai ratat o calificare. Victoria de la Vaduz nu mai contează pentru clasament, dar ea poate fi un simbol al regresului care nu e obligatoriu să se oprească, e posibil să ne chinuim și mai rău în viitor cu reprezentativa microstatului cu fotbal amator.

Gol al Macedoniei de Nord, a înscris Alioski. Vestea aceasta contează mai mult decât contează desfășurarea meciului nostru. Alioski a plecat recent în Arabia Saudită după patru sezoane ca titular la Leeds, inclusiv în Premier League. Pe macedonean, Bielsa îl considera un om important. 

Pușcaș, românul din Anglia, întâi i-a enervat pe suporterii lui Reading, după care oamenii au devenit amuzați de randamentul într-un hal fără de hal pe care-l produce internaționalul lui Rădoi. George nu a mai înscris pentru club de pe 5 aprilie și englezii au creat un contor care adună zilele trecute fără vreun gol al lui Pușcaș.

Conducem de pomană 

Să ne depășească într-un clasament Macedonia de Nord ne sună rău doar fiindcă au existat Hagi, Răducioiu, Popescu. Naționalitatea nu te face fotbalist, e ca și cum fiecare locuitor al Bucureștilor s-ar crede specialist în aviație pe baza faptului că Traian Vuia era și el român. Comparația Alioski-Pușcaș costituie numai un indiciu despre cum ne-au prins din urmă sau ne-au depășit în fotbal țări pe care noi tot mai avem pretenția să le batem. 

La 1-0 pentru ei, macedonenii sunt pe poziția a doua, de baraj, iar românii rămân tot acasă. victoria de la Vaduz nu mai contează. În capitala țării cu 39.000 de locuitori, "tricolorii" îmbrăcați în alb conduc cu un gol al lui Man și Stanciu ratează un penalty înaintea pauzei. Jocul e îmbâcsit. 

Gazdele evoluează într-un stil-titirez, se agită în jurul unei mingi care le încurcă rău de tot. Oaspeții nu prea mai cred în calificare și nu mai au, în general, încredere în misiunea unei naționale pe care adversarii o bat, media și glorii ale fotbalului o critică.

Stanciu, Pușcaș, Man mai au și ei dreptate, sunt victime ale pretențiilor noastre exagerate, tot cerem ca rezerve din Championship și din Serie B să se comporte ca Hagi, ca Ilie Dumitrescu!

Fotbaliștii marii nu mai sunt, mari fani au emigrat 

În Liechtenstein, unde e pe cale să semneze un nou eșec în preliminarii, naționala găsește ultima rezervă de iubire la vreo mie și cinci sute de români. Lume plecată la muncă grea în Elveția fiindcă nu mai suporta traiul infernal din România a păstrat latent un dor față de locul pe care l-a părăsit și-l revarsă peste o echipă de ale cărei înfrângeri noi, rămași în țară, ne-am cam săturat. 

Suporterii români sunt entuziasmați de fiecare ocazie a "tricolorilor" și fac tumbe în tribune când aplicațiile de livescore îi anunță că Islanda a egalat în Macedonia. Petrecerea nu durează mult, ex-iugoslavii mai dau un gol și revin pe locul al doilea, apoi fac 3-1.

În Vaduz, ai noștri își cresc avantajul la 2-0. O victorie fără importanță dintr-un meci cu niște practicanți de fotbal din plăcere. Dacă fotbalul românesc păstrează ritmul regresului, urmează să ne apropiem în câțiva ani de nivelul la care se va găsi Liechtenstein. Au existat Generația de Aur, Generația Mutu&Chivu, acum avem o formație cu o valoare subțiată din nou

După încă un pas ori doi în spate putem coborî la generația "tricolorilor" lihtănștainezi-andorrezi-sanmarinezi.

Liechtenstein - România 0-2

FINAL DE MECI! România câștigă, dar termină grupa J pe locul 3. 

  • min. 87: GOOOL ROMÂNIA! Nicușor Bancu marchează cu un șut excepțional din afara careului, bară transversală-gol. 
  • min. 82: Istorie! Enes Sali debutează pentru România și devine cel mai tânăr „tricolor” din istorie, la 15 ani și 264 de zile.
  • min. 78: Cristi Manea șutează puternic, dar mingea lovește doar plasa laterală. 
  • min 76: fentă scurtă și șut Ianis Hagi la colțul scurt. Mingea este respinsă cu dificultate de Buchel, în bară. 
  • min. 73: încă două modificări efectuate de Mirel Rădoi. Ies Olimpiu Moruțan și Dennis Man, intră Alexandru Cicâldău și Ianis Hagi, care a fost cerut pe teren insistent de fani. 
  • min. 71: Alexandru Maxim șutează pe lângă poartă.  
  • min. 63: pentru România au intrat Alibec și Maxim, iar Pușcaș și Stanciu au părăsit terenul. 
  • min. 55: Fanii României cântă puternic după golul marcat de Islanda la Skopje! Este 1-1 între Macedonia de Nord și Islanda, scor la care România încheie grupa pe locul 2 dacă o învinge pe Liechtenstein. 
  • min. 53: Ivan nu poate introduce mingea în poartă din 3 metri! Finalizarea sa, incomodată de un adversar, a fost blocată de portarul gazdelor. 
  • min. 51: Șutul lui Stanciu este blocat de Buchel. 
  • min. 46: repriza secundă începe cu o mare ocazie a României. Pușcaș nu poate împinge în poartă mingea, venită la o înălțime medie, din 5 metri. 

A început a doua parte. 

Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
+40 FOTO

Pauză la Vaduz, 1-0 pentru România. Pauză și la Skopje, Macedonia de Nord conduce cu 1-0 și este pe locul 2 în grupa J. 

  • min. 43: Buchel scoate tot! Ivan trimite cu capul de la 11 metri de poartă, dar portarul gazdelor respinge in extremis. 
  • min. 37: singur cu portarul, Dennis Man a încercat un lob rafinat, dar a ratat complet execuția și Buchel a prins balonul.
  • min. 34: Stanciu RATEAZĂ! Trimite pe lângă poartă.
  • min. 33: România primește penalty după hențul comis de Grunenfelder în propriul careu. Lovitura de la punctul cu var a fost acordată după ce arbitrul a revăzut faza la marginea terenului.
  • min. 30: șutul deviat al lui Nicolae Stanciu este respins în corner de portarul gazdelor în ultima clipă! La câteva secunde distanță, Pușcaș a trimis cu capul pe lângă poartă!
  • min. 29: ocazie mare pentru România! Man reia cu dreptul după centrarea lui Ivan, dar Buchel respinge în corner.
  • min. 24: Pușcaș reia moale, din întoarcere, iar Buchel reține balonul. 
  • min. 22: Andrei Ivan finalizează cu capul centrarea lui Cristi Manea, dar atacantul român trimite mult peste poartă dintr-o poziție incomodă. 
  • min. 16: Andrei Ivan șutează în forță de la distanță, dar mingea trece peste transversală. 
  • min. 14: Bancu șutează de la marginea careului, din drop, dar Buchel reține fără emoții.
  • min. 8: GOOOOL ROMÂNIA! Dennis Man înscrie! O centrare din corner este deviată de Rus, iar Man finalizează din apropierea porții. 
  • min. 6: șut de la distanță al lui Dragoș Nedelcu, dar Buchel reține fără dificultăți. 
  • min. 4: de la marginea careului, Nicolae Stanciu șutează peste poartă! 
  • min 2: prima ocazie a României! Centrare Dennis Man, lovitură de cap imprecisă a lui Andrei Ivan. 

A început meciul!

Echipele de start la Liechtenstein - România

Liechtenstein: B. Buchel - Wolfinger, Grunenfelder, Frommelt, Goppel, Spirig - Meier, Sele, Hasier (cpt.) - N. Frick, Y. Frick 
Rezerve: Majer, Lo Russo, Brandle, Kaufmann, Kardesoglu, M. Buchel, Yildiz, F. Wolfinger, Kollmann
Selecționer: Martin Stocklasa 

Echipa de start a României: Niță - Manea, Rus, Burcă, Bancu - Stanciu (cpt.), Nedelcu, Moruțan - Man, Pușcaș, Ivan
Rezerve: A. Vlad, Moldovan, Ghiță, Toșca, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Maxim, Hagi, Sali, R. Marin, Tănase
Selecționer: Mirel Rădoi 

  • Selecționerul a efectuat NOUĂ schimbări în echipa de start față de meciul cu Islanda. În primul „11” au rămas doar Florin Niță și Nicolae Stanciu. 

Stadion: Rheinpark Stadion, Vaduz (6.127 locuri)
Arbitru: Matej Jug. Asistenți: Matej Žunič, Manuel Vidali (toți din Slovenia)

Mai multe știri despre echipa națională: 

Rednic, fără milă, după amicalul lui Dinamo: „Rădoi nu avea voie să facă greșeala asta. Să plece inclusiv cei care l-au numit!”

Lăsat acasă de Mirel Rădoi, Deian Sorescu îi ia apărarea selecționerului: „A reușit să schimbe multe. Ar fi păcat să plece acum”

Marcel Pușcaș crede că strategia a fost greșită la meciul cu Islanda + Dan Petrescu, propus la națională: „Plătiți-i clauza!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (265)
5235237973172019
Janos Csiszer  •  14 Noiembrie 2021, 22:48

GSP are partea lui de vinala la prabusirea fotbalului Romanesc. Pentru vanzare apare mai mult Becali decat orice alt club de fotbal, sau orice alt sport sau sportiv. Acum punet-il pe Becali antrenor la nationala pana nul ia altcineva!!

fabius_2014
fabius_2014  •  14 Noiembrie 2021, 22:32

Dezastrul in fotbalul romanesc a fost facut de Sandu, Dragomir, Padureanu, Becali, Borcea, Mititelu si altii ca ei si mai apoi definitivat de Burleanu si Stoichita . Il acuzam acum pe Radoi ca nu face selectia asa cum trebuie, dar nu vedem ca sunt echipe in prima liga din Romania care joaca, in echipa de start, cu opt straini si mai au inca patru pe banca de rezerve . Acuzam lipsa jucatorilor de valoare, dar nu vedem ca sunt patroni in prima liga care nu investesc in centrele de copii si juniori, dar se lauda ca sunt mai " profitabili " jucatorii straini. Avem ce meritam.

pickhammer
pickhammer  •  14 Noiembrie 2021, 22:00
Postat de entrynew pe 14 Noiembrie 2021, 21:45

Pupa-i-aș pe managementul lor de deștepti, știu ăștia cu bășica, nu glumă. :))

Desigur,dar e esential ca domnul Burleanu,un om cinstit,cu cariera profesionala,un jurist eminent si recunoscut de numeroasele structuri publice pe unde a lucrat,a venit si a asanat putreziciunea din structurile federale.Evident ca mai are de lucru,dar acum avem o federatie moderna,functionala,cu impecabila competenta vulcanizatorica si electorala,elogiata de toata lumea pentru aplicarea ireprosabila a principiilor bunei guvernante!Ca taman rezultatele sportive ale acestei structuri culmea,sportive, lipsesc cu desavarsire este nesemnificativ fata de implementarea cu deosebit succes a modernului management organizational!

Vezi toate comentariile (265)
Comentează