FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

Marcel Pușcaș crede că strategia a fost greșită la meciul cu Islanda + Dan Petrescu, propus la națională: „Plătiți-i clauza!”

Islanda ne-a ținut în șah în Ghencea / Sursă foto: Knattspyrnusambandið
@footballiceland +42   FOTO
Islanda ne-a ținut în șah în Ghencea / Sursă foto: Knattspyrnusambandið @footballiceland

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 20:04 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 21:23

Marcel Pușcaș (61 de ani), președintele lui FCU Craiova și unul dintre cei mai mari contestatari ai selecționerului Mirel Rădoi, îi reproșează acestuia tactica folosită în confruntarea cu Islanda de joi seara, încheiată 0-0

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum, suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund. Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda
  • România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein. 

Pușcaș, candidat în trecut la alegerile pentru șefia Federației, nu a ratat ocazia să-l critice din nou pe Mirel Rădoi, despre care spune că n-a fost capabil să aleagă strategia câștigătoare pentru confruntarea cu islandezii, care s-au apărat pe două linii în Ghencea. 

„Ce e mai grav e că Stoichiță face și schimbările din tribune” » Duckadam, o nouă replică pentru directorul tehnic de la FRF
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
„Ce e mai grav e că Stoichiță face și schimbările din tribune” » Duckadam, o nouă replică pentru directorul tehnic de la FRF

Marcel Pușcaș: „Rădoi nu poate să gestioneze un asemenea joc”

„Meciul de joi seara ține de calitatea antrenorului. «Barajul», unde vorbim despre calitățile individuale ale jucătorilor, nu ține neapărat de antrenor. 

Islanda avea o medie de vârstă de 23, 24 de ani. Dacă adversul se apără, tu ce faci? Ori ai mijloacele necesare să destrami acea aglomerare, ori încerci să atragi adversarul într-o capcană. E vorba despre strategie. Dar Rădoi nu poate să gestioneze un asemenea joc, poate din pricina lipsei de experiență”, a declarat Marcel Pușcaș, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Marcel Pușcaș l-ar vrea pe Dan Petrescu la echipa națională

Oficialul nou-promovatei le sugerează celor din Federație un nume pentru postul de selecționer: „Pe cine văd la echipa națională? Pe Dan Petrescu! Să-i plătească clauza de reziliere!”

În luna august a acestui an, revenit pentru a treia oară la CFR Cluj, Dan Petrescu a semnat un contract ce se întinde pe trei sezoane, până în 2024. Clauza de reziliere este de 600.000 de euro.

Întrebat despre posibilitatea ca Ladislau Boloni să preia România, Pușcaș a spus: „Nu, vă spun sigur că Boloni n-ar vrea să vină acum la națională”, a declarat Marcel Pușcaș, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Marcel Pușcaș crede că strategia a fost greșită la meciul cu Islanda + Dan Petrescu, propus la națională: „Plătiți-i clauza!”
Cifrele meciului România - Islanda, via sofascore.ro

Anghel Iordănescu îl susține pe Rădoi

Fostul selecționer Anghel Iordănescu are o viziune diferită față de cea a lui Pușcaș.

Vizavi de rămânerea lui Rădoi la cârma echipei naționale, „Generalul” consideră că acesta ar trebui să continue și în următoarele preliminarii.

„Nu voi vorbi de plecarea lui Mirel Rădoi în acest moment. Mai este un meci. Dacă el a făcut o greșeală nepermisă să anunțe încă de acum o lună că după cele două jocuri va pleca, eu nu o să fac acest lucru. Din punctul meu de vedere, s-a greșit și greșeala a fost făcută de ambele părți: și FRF și Mirel Rădoi. 

FOTO: Alexandra Fechete
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+38 FOTO

Atunci când au discutat trebuia să discute despre un pachet care să însemne sfârșitul meciurilor din grupă și ce ar urma după aceea: dacă ne calificăm sau ajungem la baraj, contractul să se prelungească automat. Eu, dacă eram președintele Federației, nu-l dădeam afară pe Rădoi”, a declarat Iordănescu, potrivit sursei citate

VIDEO Rădoi, despre declarațiile lui Marica: „Chiar dacă a jucat foarte mulți ani fotbal, nu înțelege foarte multe din antrenorat”

Citește și alte știri despre echipa națională:

EXCLUSIV Concluzia amară a unuia dintre cei mai mari atacanți români: „Asta e valoarea fotbalului românesc!” + Pe cine vede în locul lui Rădoi

Probleme pentru naționala României: ceața dă peste cap planurile „tricolorilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
persanu
persanu  •  13 Noiembrie 2021, 13:40
Postat de nicnic pe 13 Noiembrie 2021, 08:46

nu spune nimeni nimic de Razvan Lucescu....

De ce sa spuna ? Are rezultate 'peste' Radoi ? Se asteapta sa vina Mutu in locul lui Radoi , are Mutu rezultate peste Dan Petrescu , Sumudica si Lucescu la un loc. Nu v-ati prins ? Toate se fac pe dos la noi ...

persanu
persanu  •  13 Noiembrie 2021, 13:37

Pai si asculta Dan Petrescu de Stoichita ? :)) Fugi ma de aici . Dar Radoi are rezultate ca antrenor , ce sa caute Dan Petrescu in locu lui.

vasileroaita
vasileroaita  •  13 Noiembrie 2021, 10:31

Dan Petrescu nu e bun la Nationala! Nu asculta de ordinele sefilor FRF, nu executa ordinele patronilor sau ale impresarilor, face selectia asa cum vrea el si joaca ce stie el!!! Asa ceva este inadmisibil aici!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează