NATIONALA  ·  REACȚIE

LPF reacționează, după ce Rădoi a spus că ar fi fost mituit cu 50.000 de euro: „Când facem o afirmație, ne-o asumăm și venim cu probe”

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 19:58 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 20:23

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a reacționat astăzi, după ce selecționerul Mirel Rădoi declarase în urmă cu o săptămână că ar fi fost mituit cu 50.000 de euro pentru a convoca un jucător la naționala U21.

Oficialul Ligii subliniază gravitatea acuzațiilor lansate de Rădoi, îi solicită acestuia probe și pune presiune pe Departamentul de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal pentru investigații.

„Plec de la un principiu pe care trebuie să-l respectăm toți. Când facem afirmații, trebuie să ne bazăm pe fapte, pe cifre și pe argumente. Când facem o afirmație, ne-o asumăm și venim cu probe.

Dacă s-a întâmplat așa ceva, nu este în regulă. Pentru că, la nivelul fotbalului românesc, trebuie să începem să lucrăm pe credibilitate. Noi degeaba luăm cele mai bune măsuri și vrem să schimbăm imaginea fotbalului, dacă percepția publicului este alta. Asta este părerea mea. 

În momentul de față există un departament de integritate și își poate face treaba. Dar e interesantă declarația și e periculoasă. O astfel de declarație trebuie analizată și prezentate probe”, a spus Justin Ștefan, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

Mirel Rădoi (39 de ani) a dezvăluit recent că în perioada în care ocupa postul de selecționer al României U21, mai multe persoane ar fi fost dispuse să îi ofere 50.000 de euro pentru a chema un anumit jucător la lot. 

„E și greu ca cineva să încerce. A fost oarecum un zvon, când eram la tineret, în care cineva a încercat oarecum. I-am zis că sunt de acord, «pentru 50.000 de euro o să îți iau jucătorul, dar să știi că în secunda 2 după ce mi-ai adus banii, poliția e la ușă!». 

Au încercat să spună prin anumite persoane, să ajungă la urechea mea, că sunt în stare anumiți oameni să dea bani, dacă ajung anumiți jucători la echipa națională. Acolo, în sistemul ăsta ne-am învârtit. Cine și-a putut închipui că poate veni cu orice sumă la mine și să creadă că voi chema un jucător? Ce aș vrea să mai încerce cineva cu mine, apoi să dea cu subsemnatul”, a declarat Mirel Rădoi la TV Telekom Sport. 

VIDEO Mihai Stoichiță, despre oamenii care l-au numit pe Mirel Rădoi: „Fotbalul nu e matematică”

Citește și alte știri despre naționala României: Bianca Brad, dezvăluiri incendiare despre Ștefan Bănică Jr
Libertatea
Comentarii (2)
1923rapidgiulesti  •  05 Noiembrie 2020, 10:32

Dacă ți oferă cineva mita, nu poți spune, nu ai probe.. Toți corupții asta spun..

ciprianuniversitatea  •  04 Noiembrie 2020, 22:46

0 comentarii?

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
16:30 Baschet M
Argeș Pitești - U-BT Cluj Napoca
Digi 3, Telekom 3
17:00 Fotbal, Liga 1
Chindia - Academica Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:30 Baschet M
BC CSU Sibiu - Steaua
Digi 3, Telekom 3
20:00 Fotbal, Liga 1
FCSB - Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga
Monchengladbach - Borussia Dortmund
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Ligue 1
PSG - Montpellier
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
Program TV complet
Liga 1