FOTBAL  »  NATIONALA  »  DIVERGENŢĂ DE STATEGIE ÎNTRE PIŢURCĂ ŞI ŞEFII FRF

Lupescu: „Vrem obiective”

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2008 00:00

Ionuţ Lupescu a confirmat că au existat discuţii contradictorii între el şi selecţioner

Chiar şi indirect, Ionuţ Lupescu întăreşte senzaţia că între el şi Victor Piţurcă există diferenţe mari de opinii în privinţa viitorului "naţionalei". Ele au ieşit la suprafaţă cu ocazia tratativelor pentru prelungirea contractului selecţionerului.


Bani = performanţă

De cînd a preluat funcţia de director general la FRF, Ionuţ Lupescu a avut o ţintă principală: activitatea de marketing. Mai pe şleau, să facă bani pentru forul de la Casa Fotbalului. Iar "Kaiserul" ştie că fără performanţă, dar una pe termen lung, nimeni nu se înghesuie să-ţi alimenteze conturile. Lupescu s-a antrenat aseară, ca de obicei, cu echipa naţională. "Nu e nici o tensiune între mine şi selecţioner. Sîntem fericiţi cu toţii", încearcă el să pareze întrebările care vizează conflictul său cu Piţurcă. "Dacă a semnat contractul, înseamnă că şi Piţurcă e fericit. Altfel, nu semna" a continuat Lupescu.

CM 2010 este "buba"

Chiar dacă aparent relaţia dintre Lupescu şi Piţurcă e una normală, conflictul e clar. Totul a pornit de la obiectivul legat de preliminariile pentru CM 2010. Lupescu explică: "Eu am dorit să parafăm varianta de contract pe doi ani, pînă la finale lui 2009. Se mai discutase una pe patru ani, indiferent ce se întîmpla după Euro. În nici un caz nu puteam să fiu de acord cu aşa ceva! De ce? Fiindcă vrem performanţe! La condiţiile pe care le oferim, mă refer la tot, inclusiv salariul, e normal să cerem îndeplinirea obiectivelor" Lupescu nu vrea ca grupa de la Euro să fie considerată ca un alibi: "Nu mai înţeleg! Ani de zile ne-am dorit să ajungem în elită. Acum ce facem, ne plîngem?". O întrebare care parcă nu mai lasă loc nici unui dubiu. Lupescu şi Piţurcă nu mai sînt în aceeaşi barcă.

"Nu există nici o tensiune, nu sînt certat cu Lupescu. De ce mi-a luat apărarea Dragomir? Nu ştiu ce treabă are Mitică Dragomir să îmi ia apărarea"

"Cînd am semnat contractul era deja pregătită varianta pe doi ani"
Victor Piţurcă

Propus la Balonul de Aur
Victor Piţurcă l-a flatat pe Mutu spunînd că ar putea cîştiga şi Balonul de Aur. Vedeta "naţionalei" României a zîmbit auzind cuvintele selecţionerului: "Pentru a candida serios la acest trofeu trebuie să iau campionatul în Italia, Liga Campionilor şi să cîştigăm Campionatul European". Chivu l-a completat amuzat: "Prima dată trebuie să cîştigi Gheata de aur, să o iei treptat".

Nunta după finală

Cristi Chivu a recunoscut că şi-a programat nunta în funcţie de calendarul turneului final, ţinînd cont chiar de data finalei, la care speră să joace: "Avem dreptul să visăm, cine ne poate împiedica? Este adevărat că mi-am pus nunta după turneu, cum era să fac altfel?".

Alertă cu Benayoun
Atentatul de la Dimona a produs panică între fotbaliştii Israelului, mai cu seamă pentru căpitanul echipei, Yossi Benayoun, care este originar din acest oraş. Părinţii săi locuiesc acolo şi jucătorul lui Liverpool l-a sunat imediat pe tatăl său: "Mulţumesc lui Dumnezeu că sînt bine! Tata mi-a spus că era la 25 de metri de acel mall şi nu îi venea să creadă".

Il Fenomeno
Antrenamentul oficial al echipei naţionale, programat ieri de la ora 11:30 pe stadionul Ramat Gan s-a încheiat cu lovituri libere executate de la 16 metri, fără zid. Grupul Chivu, Tamaş, Contra, Marica, Florentin Petre a şutat la poarta lui Lobonţ, Victor Piţurcă glumind: "Cine dă mingea în tribună face 5 flotări". Cînd Mutu s-a apropiat să şuteze şi el, Contra a remarcat în glumă: "Ia staţi că a venit Il Fenomeno. Delectează-ne tu cu un unicat". Mutu a trimis mingea direct în vinclu, bucurîndu-se zgomotos: "Comentarii, ceva?".

Fără surprize
Victor, Piţurcă a lucrat tactic la antrenamentul oficial, încheind şedinţa de pregătire cu o miuţă pe latul terenului, în care a conturat echipa de start. Împărţiţi în două echipe, de cîte zece jucători, "tricolorii" au dat senzaţia că ar evolua titularii contra rezervelor, cu precizarea că la aceştia din urmă s-a aflat şi Chivu, care va fi diseară pe teren, cu siguranţă.

Adversar dictat de reţetă
Stafful echipei naţionale a încercat să nu pară deranjat că noi începem campania de pregătire pentru Euro cu Israel, în timp ce adversarele au ca parteneri Spania şi Portugalia: "Israel e un adversar puternic, cu jucători iuţi. Nu sînt pe tipicul italienilor, olandezilor sau francezilor, dar vom încerca împotriva lor să avem acea atitudine care ne trebuie la Euro", a explicat Piţurcă. Apoi a concluzionat: "A mai contat şi reţeta financiară, atît ne permitem în acest moment".

Nu ştiau de Hagi
Jucătorii echipei naţionale nu ştiau că ieri a fost ziua de naştere a lui Gică Hagi. "Am aflat acum de la dumneavoastră şi îl vom suna să îi urăm şi multă sănătate", a spus Cristi Chivu. "Şi eu îi voi da neapărat telefon mai tîrziu", a remarcat Mutu, cel pe care Hagi l-a cununat la prima sa căsătorie, cu Alexandra Dinu.

Vocea fanilor

Pro Piţurcă
"Piţurcă ar fi trebuit tratat ca un rege! A avut două meciuri cu Olanda, din care a cîştigat 4 puncte şi nu a primit nici un gol!!!!!!! Asta ar trebui să îi dea de gîndit domnului Lupescu"
De flavius_blue

"Lupescule, dai de la tine? Şi dacă ar fi să dai, trebuie să dai, că dacă nu se califica "naţionala" iar eraţi puşi la zid (pe buna dreptate) tu, Mircea Împăratul..."
De tot io

"Aşa e în România, cînd cineva construieşte ceva bine trebuie distrus. Piţi a făcut cu România o treaba foarte bună şi datorită lui s-a mai închegat echipa. În locul lui Piţi n-aş mai semna deloc cu asemenea oameni"
De ciprian

Neutri
"Fitilişti fără obraz"
De ha ha

Pro Lupescu
"Păi, Piţi ce ar fi vrut? Salariu de Italia şi obiective de Burkina Fasso? Bravo, Lupescu! Dacă ne respectăm, aşa trebuie să punem problema!"
De boro

"Bravo, Lupescu! Păi, aşa trebuie, cu obiectiv, iar să ne uităm la Mondial la TV? Oricum, Mutu a calificat naţionala, fără el am tremurat. Ar fi bine dacă după Euro, şi-ar da demisia. Să vină Dan Petrescu, Lucescu jr&senior, alţii nu mai sînt"
De dany21

"Antrenorii trăiesc din obiective. Ce merite are Piţurcă de trebuie să îl punem şef pe viaţă, cum ne-au obişnuit monştrii sacri de la FRF şi LPF?? Treziţi-vă, lumea de azi e dinamică, se trăieşte la minut, din realizări"
De alegzandru


Pe plajă
Zîmbitori şi liniştiţi. Aceasta a fost starea de spirit în sînul echipei "naţionale" aseară. Deşi Poliţia israeliană a fost în stare de alertă după atentatul sinucigaş de luni de la Dimona, "tricolorii" nu au părut deloc speriaţi. Majoritatea jucătorilor "naţionalei" au ieşit pe plaja din spatele hotelului Crowne Plaza, unde sînt cazaţi, fix la ora 18:00 şi au zăbovit aproximativ o oră. Cel mai curajos a fost Gabriel Tamaş (foto 1), care a testat apa, în timp ce Lobonţ şi Moţi s-au întins pe şezlonguri (3), iar Fl. Petre (2) s-a plimbat pe plajă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  06 Februarie 2008, 08:56

marele chivu habar nu avea ca e ziua lui HAGI,are alte preocupari.Poate ne mai spune o data cum 'se baga GENERATIA DE AUR cu fundul in poarta'.Foarte urat...la Mutu ce pretentii sa ai?!

 •  06 Februarie 2008, 08:54

Sa ii lasam pe cei din federatie in pace. Pacat ca au venit baieti tineri si nu se misca nimic in privinta marketingului. Federatia germana vinde pe net si chilotei cu echipamentul germaniei pe cand cei din federatia romnana nu au pus spre vnazare nici macar un tricou. oare firma care sponzorizeaza nationala de ce nu le impune acest lucru. Am incercat sa cumpar un echipament si nu am reusit de pe net. fratilor intrati si voi in rand cu lumea buna.

 •  06 Februarie 2008, 04:11

baaiiii Lupescule...bai nenorocitule curvo cu doua fete..tarfa imputita...lingau muist

Vezi toate comentariile (3)
Comentează