FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA

corespondență din skopje Jurnal de Zi Națională » Atmosferă de Voluntari - Chiajna la Macedonia de Nord - România

Macedonia de Nord - România +41   FOTO
Macedonia de Nord - România

Articol de , , - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 22:03 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 22:29

Macedonia de Nord - România. Capitala Macedoniei a respirat azi mai degrabă aerul paradei de Ziua Independenței, cu străzi restricționate de polițiștii prezenți la aproape orice intersecție importantă din Skopje

În oraș, niciun anunț despre partidă. Oamenii s-au uitat lung la acreditările jurnaliștilor pentru a repera exact partida din runda 6 a preliminariilor Campionatului Mondial, unde România n-a mai ajuns din 1998. Se poate și mai rău, Macedonia nu s-a calificat niciodată la CM.

La parada începută la 18:30 (ora României), cetățenii nu s-au înghesuit, câteva zeci de oameni mai mult sau mai puțin dornici să marcheze 30 de ani de la obținerea independenței față de Iugoslavia fiind îndemnați de polițiștii de "rezervă" să aplaude artileria locală.

Asta nu s-a întâmplat și pe stadion. Cu 45 de minute înainte de fluierul de start, pe un fond sonor comercial, de radio mainstream, o mână de suporteri i-au întâmpinat pe jucătorii lui Milevski la primul contact cu gazonul vătămat de pe "Todor Proeski".

„Șoc” în grupa României: Armenia s-a încurcat cu Liechtenstein » Germania a defilat în Islanda + cum arată clasamentul
PRELIMINARII CM 2022
„Șoc” în grupa României: Armenia s-a încurcat cu Liechtenstein » Germania a defilat în Islanda + cum arată clasamentul

Ilfovul din preliminariile Mondialului

În drum spre arenă, atmosfera era ca la un Voluntari - Chiajna. Oameni puțini, împrăștiați. Într-o singură zona insectele de la Skopje aveau ce privi de sus. O terasă cum găsești și în inima Bărăganului era populată de câteva sute de macedoneni, cu băuturi alcoolice pe masă, floricele sau alune.

Negustorii de la tarabe voiau să vândă un tricou cu Elmas cu cât puteau, fără preț standard. Cereau și 10 euro dacă observau că ești cu adevărat pasionat de culorile roș-galbene și nu ți se zărea în mimică dezgustul cu privire la mizeria din preajma stadionului.

Presa locală anunța inițial că vor fi disponibile circa 3.000 de bilete. Decidenții au hotărât să majoreze numărul de tichete, dar nu cu mult, ajungând la 6.000 de fani în tribune, tot mai gălăgioși odată cu trecerea timpului. Și fără concurență din partea românilor. Guvernul permite în general ocuparea stadioanelor până la 50%, însă oficialii macedoneni au apelat la precauție, într-o perioadă în care autoritățile vor să oprească din avântul pandemiei. Aici e stare de urgență până la finalul anului.

Intenționat sau nu, cântecele tradiționale s-au auzit la difuzoare fix în momentul când "tricolorii" lui Rădoi au intrat pe teren în "huiduielile" gazdelor. Crucea Mileniului de pe Muntele Vodno a fost în fața selecționerului nostru, mai ușurat după remiza stranie dintre Armenia și Liechtenstein.

+37 FOTO

Totul despre Macedonia de Nord - România AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
107889588095945
George George  •  09 Septembrie 2021, 14:50

In ciuda aspectelor negative (reale sau imaginare) ilustrate in articol, Toše Proeski National Arena din Skopje (Skoplje) este cea mai mare din fosta Yugoslavie care se apropie de standardele actuale in materie de siguranta si de dotari; ce-i drept, mai sunt stadioane moderne prin Slovenia, insa micute! Si, fata de Arena Nationala, Ion Oblemenco si Steaua, are toate scaunele rabatabile!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează