FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA 0-1

Maestrul schimbărilor » Modificările lui Victor Piţurcă s-au dovedit a fi decisive în ultimele campanii de calificări

Articol de - Publicat marti, 09 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 septembrie 2014 22:27

Piţi a sporit productivitatea fotbaliştilor veniţi ”de pe bancă” de-a lungul ultimului mandat.

Introducerea lui Gabi Enache la Atena a revitalizat echipa şi i-a permis României să reziste jumătate de oră în faţa trupei lui Ranieri. Mijlocaşul Astrei a adus prospeţime în jocul "tricolorilor", reuşind chiar să le pună probleme grecilor pe contraatac.

Victor Piţurcă a obişnuit ca înlocuirile efectuate pe durata celor 90 de minute să aducă un plus considerabil: jucătorii introduşi de selecţioner pe perioada ultimului mandat s-au dovedit a fi decisivi pe finalul partidelor sau cel puţin unul dintre ei şi-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Budapesta, egal in extremis
Cel mai apropiat moment în care o modificare produsă de Piţi a schimbat soarta unei partide s-a petrecut pe 22 martie anul trecut, cînd "tricolorii" au izbutit să egaleze la Budapesta în minutele de prelungiri. Chipciu a fost introdus în locul lui Pintilii (86) şi l-a învins pe Kiraly chiar la ultima fază a confruntării, obţinînd un punct crucial în lupta pentru baraj.

Rezerva înscrie
În returul cu Ungaria de la Bucureşti, Tănase i-a luat locul lui Torje în repriza secundă, urmînd ca mijlocaşul Stelei să semneze umilinţa maghiarilor (3-0) cu două minute înainte de final.

Introdus în ultimele 10 minute cu Albania (4-0), în campania trecută de calificări, Maxim a înscris în ultimul minut de joc, de altfel şi singura reuşită într-un meci oficial pentru prima reprezentativă.

Chipciu a mai înscris o dată din postura de rezervă chiar la cîteva minute după ce a fost trimis pe gazon, împotriva Greciei, în amicalul cîştigat de "tricolori" în 2011, scor 3-1.

Scăpaţi de un moment jenant
Deşi într-o confruntare amicală, o schimbare făcută la pauză de selecţioner a scăpat echipa de o ruşine în San Marino în august 2001: Piţurcă l-a introdus atunci pe Ovidiu Herea, care a înscris şi singurul gol al partidei în ultimul sfert de oră. "Naţionala" a evitat astfel un egal stînjenitor în faţa unei formaţii mai mult decît modeste.

52 de victorii au obţinut tricolorii cu Piţurcă "principal". 22 de partide s-au terminat la egalitate, iar 20 au fost pierdute

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează