FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA 3-0

Mai rapid decât Ilie Dumitrescu! Superperformanța bifată de Pușcaș la meciul cu Lituania: direct în istorie

Articol de , , - Publicat luni, 19 noiembrie 2018 08:54

România a mai găsit un atacant în finalul Ligii Națiunilor: George Pușcaș a înscris contra Lituaniei la 22 de ani și 7 luni, ceea ce constituie un eveniment, fiindcă n-au existat mulți marcatori mai tineri în istoria echipei naționale. Ilie Dumitrescu, Viorel Moldovan, Mutu și Dudu Georgescu au punctat pentru prima oară în partide oficiale când erau mai în vârstă decât e Pușcaș acum.

Mutu, cel mai mare golgeter din istoria tricolorilor, la egalitate cu Hagi, a dat primul gol într-un "oficial" când avea deja 24 de ani și 8 luni! Mai tineri au înscris: Bodola, Marica, Hagi, Răducioiu, Iordănescu, Cămătaru.

George a devenit, deocamdată datorită vârstei și a golului dat la 3-0 cu Lituania, un vârf important. Faptul că a marcat la o vârstă fragedă nu constituie însă o garanție a succesului. Nicolae Mitea, de exemplu, a înscris două goluri într-o partidă cu Armenia. Avea 20 de ani și era titular la Ajax. Date care nu l-au ajutat mai departe, Mitea n-a mai marcat niciodată la națională, a fost dat afară din Olanda și s-a lăsat de fotbal de tânăr!

Pușcaș oferă însă destule semne că reușita din jocul cu Lituania constituie o confirmare a progresului și a formei excelente, nu o raritate. În ultimele 8 partide oficiale pe care le-a disputat, orădeanul a adunat 7 goluri! Trei pentru Palermo, în Serie B, trei la naționala U21 cu care s-a calificat la Euro și un gol în selecționata mare a lui Contra. Randament de golgeter adevărat, nu de marcator accidental!

varste

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
464171420412899
Dan Stoica  •  19 Noiembrie 2018, 11:12

Și Maxim a marcat la 22 de ani si 3 luni eu zic să nu îi faceți încă statuie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close