FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN MALTA

MALTA - ROMÂNIA // VIDEO Cosmin Contra anunță schimbări cu Malta și le transmite un mesaj contestatarilor: „Ca să poți să-ți dai cu părerea, trebuie să stai cu jucătorii”

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2019 19:03

Selecționerul Cosmin Contra și Ianis Hagi au fost prezenți la conferința de presă premergătoare partidei de luni cu Malta, din preliminariile pentru EURO 2020. Antrenorul a spus că va opera schimbări în primul „11” față de meciul cu Norvegia, scor 2-2, și le-a transmis un mesaj contestatarilor săi.

  • România joacă luni de la ora 21:45 cu Malta, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV


„Tratăm foarte serios acest meci cu Malta, chiar dacă venim după un rezultat pozitiv în Norvegia, ținând cont că în minutul 73 eram conduși cu 2-0. Vor fi anumite schimbări în echipă datorită prospețimii, datorită faptului că la meciul cu Norvegia s-a produs un efort imens.

E clar că mi-aș fi dorit să avem mai multe puncte, dar cu adversarii din nord e greu. Nu am cum să nu fiu mulțumit de atitudinea jucătorilor, care au dat 100% la fiecare meci. Din păcate, mă refer la meciurile cu Suedia și Norvegia, trebuie să începem să jucăm de la 0-2 și nu e ușor. Sperăm ca la meciurile de acasă să fim mai concentrați. Să avem noi 2-0 și să fugă ei după egalare”, a spus Cosmin Contra.

mesaj pentru contestatari

Contra le-a transmis un mesaj și oamenilor din fotbal care au contestat primul „11” trimis de selecționer în meciul cu Norvegia, printre care Cornel Dinu și Gică Popescu:

„Sunt 22 de milioane de selecționeri, îi înțeleg pe toți. Probabil vor fi voci care vor critica primul 11 și la meciul cu Malta. Ca să poți să-ți dai cu o părere apropiată de realitate, trebuie să stai cu jucătorii, să vorbești cu ei, să-i vezi cum se pregătesc. Important e că suntem în cărțile calificării. Să nu uităm că de-a lungul istoriei nu ne-a fost ușor să jucăm cu echipe din nordul Europei”. 

„Îmi doresc ca jucătorii să fie conștienți de seriozitatea meciului. Ăsta a fost mesajul pe care l-am transmis jucătorilor astăzi. Respectăm echipa Maltei, dar dacă noi vom fi concentrați nu ne poate învinge. Sper să fiu inspirat în alegerea primului 11 și să arătăm bine din toate punctele de vedere” Cosmin Contra

„Visul meu e să devin un jucător de bază pentru echipa națională. De aceea, la antrenamente dau totul, vreau să fiu mereu la cel mai înalt nivel. Trebuie să câștigăm cu Malta, nu avem altă opțiune. Vreau să câștige Spania cu Suedia, pentru a-i prinde din urmă pe suedezi” Ianis Hagi

Cum ar putea arăta România în Malta

Tătărușanu - Chipciu, Săpunaru, Nedelcearu, Bancu - Deac, T. Băluță, Maxim - I. Hagi - Keșeru, Pușcaș

CLASAMENT  ACTUALIZAT

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

  • 23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Citește AICI cronica meciului Norvegia - România 2-2 

Vezi AICI clasamentul grupei F

Vezi AICI rezultatele etapei #3 din preliminariile EURO

MALTA - ROMÂNIA // Vacanță de locul doi » 6 motive pentru care victoria cu Malta e imposibil de ratat

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (32)
105117310755895
Dizidentul Util  •  10 Iunie 2019, 14:02

fiecare om are dreptul la o opinie. sigur ca trebuie sa fie argumentata si bazata pe realitate. dar ca dumneata sa impui ca nu trebuie sa aiba opinii decit cei care stau cu jucatorii chiar ma intrebam cit ai stat tu cu jucatorii ca sa sti cum sint? pai daca ai stat atit de mult si ii bagi sa joace exact pe cei care nu joaca care defileaza pe teren sau sint in puze lungi atunci ne dam seama ce spirit de observatie ai cit de pertinente sint deciziile ce le ei. mai bine ai spune ca sti ca nu sti asa au spus unii mai destepti ca noi toti. din pacate tu le sti pe toate si doar norocul te mai salveaza. dar va trece si asta. rusinea pe care trebuie sa o duci in circa este ca daum nu a avut atita timp de pregatire ca tine. pregatirea pentru tine a fost doar buna de excursii in rest nu ai acut absolut nimic. ai face bine sa ne lasi.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  10 Iunie 2019, 10:15

Ce mari succese a repurtet antrenorul Contra? A castigat vreun campionat national? A calificat vreo echipa intr-o cupa europeana? A antrenat vreo echipa spaniola care a tras la titlu? Intrebarea este una perinenta si anume: "Care au fost criteriile care l-au recomandat pe Contra sa devina antrenorul nationalei de seniori a Romaniei? Nimic = Nimic!!!

gado
gado  •  10 Iunie 2019, 10:11

Nu trebuie sa stai cu jucatorii in cantonament ca sa-ti dai cu parerea despre jocul practicat de ei ! Contra nu are nici un argument prin care sa explice de ce a selectionat jucatori fara valoare sau plafonati. Greselile se vad din afara, nu din interior ! La mizeria de joc practicat vineri de o nationala haotica, anchilozata, gripata, cum sa nu comentezi ? Lasa mizeriile cu prietenii, rude, interese ... Esti antrenorul unei echipe nationale si nu poti compromite o natiune ca sa-ti faci tu jocurile personale ! Din generatia mai veche nu prea mai ai pe cine pune baza ! Mizeaza pe cei tineri si de perspectiva. Am vazut un joc in care mingea sarea, la fiecare stop al romanilor , de parca se lovea de coltul mesei. Pentru noi mereu terenul este de vina ca nu legam mai mult de 3 pase... si alea inapoi sau in lateral.. Naivi norvegienii, dar legau frumos jocul.. puteau castiga la mare diferenta.. Norocul te ajuta o data, de doua ori.. dar si cand te paraseste ....

Vezi toate comentariile (32)
Comentează