FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mare critic al naționalei, Răducioiu a dat de Radoi fix înainte de o emisiune » Jurnaliștii au spionat dialogul: „Cum adica nu sunt lucid?”

Florin Răducioiu, fostul mare atacant al echipei naționale, a fost unul dintre contestatarii selecționatei lui Rădoi.
Florin Răducioiu, fostul mare atacant al echipei naționale, a fost unul dintre contestatarii selecționatei lui Rădoi.

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 octombrie 2020 08:13 / Actualizat sambata, 31 octombrie 2020 10:13

Mirel Rădoi, selecționerul României, „secundul” Nicolae Dică și legenda Florin Răducioiu s-au întâlnit recent în studioul unui televiziuni de sport. A rezultat un dialog „pasiv-agresiv” pe tema primei reprezentative. 

Pe fondul celor trei înfrângeri consecutive din luna octombrie, Florin Răducioiu, fostul mare atacant al echipei naționale, a fost unul dintre contestatarii selecționatei lui Rădoi. Antrenorul „tricolorilor” a dat nas în nas cu „Marele Blond” pe holurile televiziunii TV Telekom Sport, iar jurnaliștii prezenți au urmărit cu atenție conversația purtată de cei doi. 

Dialogul dintre Răducioiu și Rădoi:

  • Rădoi: „Oamenii ţi-au tăiat din declaraţii. Au pus ce e nasol, lucid tactic, eu n-am inteles. Au tăiat tot ce ai vorbit”
  • Răducioiu: „Lucid tactic, adică n-ai avut o anumită luciditate. Mi-am spus părerea, nimeni nu poate să spună... N-am nimic nici cu tine, nici cu Dică, care e un băiat extraordinar. N-am fost de acord cu anumite lucruri din declaraţia ta, după care da, e tânăr, are nevoie de experienţă. Eu înţeleg, şi eu aş fi ca tine, eşti foarte ambiţios, un tip care vrei să devii un mare antrenor şi cred că vei deveni, ai nevoie nevoie de timp. Dar aici e vorba despre echipa naţională şi mi-am permis să spun că noi avem nevoie de rezultate, nu de joc, să comandăm jocul, ADN-ul acestei echipe a fost de a ne apăra bine şi de a încerca în anumite momente. Sunt convins că la o echipă de club vei face asta extraordinar, pentru că ai nevoie de timp, dar timpul e inamicul tău”.
  • Rădoi: „Eu cred că lucrurile astea le putem face şi la echipa mare”.
  • Răducioiu: „Aş fi vrut o echipă mai realistă, Mirel, suntem oameni de fotbal, te-am sunat eu vreodată? Dar a trebuit să-mi spun gândurile mele şi cum gândeam înainte de meciuri. Părerea trebuie să fie realistă şi pe ce vedem noi”.

VIDEO Discuția purtată de Mirel Rădoi cu Florin Răducioiu

Răducioiu: „Antrenorul este de vină pentru o necalificare”

Se vorbeşte de un lider, nu îl avem. Liderul nu l-am găsit, nu există. Eu zic că liderii se nasc. Noi am avut lideri în echipă, am avut foarte mulţi în generaţia mea. I-am avut pe Gică Popescu, pe Gică Hagi, apoi generaţia lui Chivu, Mutu. Deci eu zic că aceşti băieţi se nasc pentru a deveni lideri. Generaţiile acestea nu ne-au dat un lider adevărat, nu ne-au dat un jucător cu personalitate care să se impună atât în vestiar, cât şi pe teren. 

Cât de vinovat este Mirel pentru situaţia actuală? Bineînţeles că întotdeauna antrenorul este de vină pentru o necalificare, este în mare parte vinovat pentru echipa pe care a făcut-o.
- Florin Răducioiu, după Islanda - România 2-1

VIDEO Răzvan Burleanu nu se gândește la schimbarea selecționerului: „Mirel Rădoi este un simbol”

Citește și alte știri despre naționala României:

Mirel Rădoi iese la atac! Replică dură pentru un fost internațional: „Despre ce vorbește?! De unde știm din prima că nu se poate? A încercat cineva ceva nou?”

ANALIZĂ. Dilemă de noiembrie: unde să meargă Man și Hagi? La naționala mare sau tineret?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
gigelos
gigelos  •  31 Octombrie 2020, 19:42
Postat de Alexandru Tudoran pe 31 Octombrie 2020, 19:06

Nu intekeg,cu ce a fost gresita atitudinea lui Radoi?Nu mi s-a parut ca l-a sfidat pe Raducioiu,din contra,l-a ascultat.Eu,daca eram acolo,radeam 2 ore pe seama faptului ca Raducioiu de abia poate sa scoata 2 cuvinte romanesti pe gura.

Aceeasi atitudine pe care o are si nashi-su . Nu totul se poate spune daca esti om de lume , trebuie sa le mai rumegi si tu de unul singur , sa intelegi ce se intampla . ce e cu tine , poate gresesti , poate cel ce te critica chiar iti vrea binele si poate ai de invatat .Nu provoci o discutie ce poate duce la cearta .Televizata .Ia zi Radule , ce ai vrut sa spui , eu n-am inteles nimic , cred ca ti-au taiat astia din declaratii ...Radoi nu e in postura de a tine coada sus daca vrea sa creasca . E un p.u.t.o.i. deocamdata . Ce o sa faca ? O sa se certe ,o sa ceara socoteala tuturor ce-i comenteaza activitatea . Are un singur mod de a inchide gurile .Rezultatele . El are fjucatorii 2-3 zile la Nationala si auzi el vrea sa le schimbe mentalitatea , sa-i faca jucatori de fotbal superofensiv , haita de atac .Te doare capul , cum sa faci din *** bici .Inseamna ca esti lipsit de luciditate , nu neaparat vinovat , exact cum i-a spus si Radu .Daca atat lucru nu intelege inseamna ca e un .... . Si cred ca este .Cred ca relaxarea lui financiara il trage in jos . Cum sa-l pui antrenor pe unul ce nu a vrut sa profeseze ca fotbalist . O sa faca la fel ca antrenor , o sa mearga sa antreneze pe bani , la arabi .Unul ce a refuzat sa joace la Nationala nu merita sa fie chemat sa antreneze Nationala .Poate fi si Guardiola . Asa gandeste o natiune corecta

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2947853518578577
Alexandru Tudoran  •  31 Octombrie 2020, 19:06
Postat de gigelos pe 31 Octombrie 2020, 15:15

Ce atitudine de *** coclit a avut Radoi . L-a pus pe Raducioiu intr-o pozitie delicata . Genul lui Radoi marseaza pe buna cuviinta a interlocutorului , stiind ca Raducioiu nu e genul care sa-i spuna lucrurile in fata . Ii putea spune , da prietene esti o gluma de antrenor , fara scoala , fara educatie , fara o experienta in fotbalul adevarat , un tip care a refuzat Nationala ( ce cauti aici acum ? ) , unul care a refuzat sa joace in fotbalul din Vest ( a fugit la arabi la 27-28 de ani ) . Ce te recomanda ? Isaila si Nationala lui ? Sau faptul ca-i prostesti pe jucatorii Nationalei prin ,, apropierea de ei '' . Cum zicea unul acum vrei 30 de ani ... ne chinuie Armeanu ( Halagian ) ne rupe-n doua dar castigam , ne baga banii in buzunar . Il nimereai pe Boloni , pe Lupu , pe Vaiscovici , ti le spuneau in fata . Mirel Radoi antrenorul Echipei Nationale ...mai sa fie . Cariera lui a stat in 2 etape . Steaua - finu lu nashu si Etapa araba- protejatul lui Olaroiu. Daca mergi la Szeged , Veliko Tarnovo n-a auzit nimeni de Radoi . Doar pentru noi e o mare figura in fotbal . Zero barat . Du-te prietene la scoala (binenteles nu la Riciu) si apoi incearca sa reprosezi lui alde Raducioiu ( alta poama si el , oricum Fotbalist - ratat dar fotbalist )

Nu intekeg,cu ce a fost gresita atitudinea lui Radoi?Nu mi s-a parut ca l-a sfidat pe Raducioiu,din contra,l-a ascultat.Eu,daca eram acolo,radeam 2 ore pe seama faptului ca Raducioiu de abia poate sa scoata 2 cuvinte romanesti pe gura.

doardinamo1948
doardinamo1948  •  31 Octombrie 2020, 16:38

Lider intr-o echipa de fotbal e cel care excelează in ceea ce face pe teren, iar o echipa naționala are 23 de lideri din care 11 intra pe teren din primul minut iar cei sacre stau pe banca sunt de valoare egala sau apropiată, liderii sunt aleși nu se impun. Conceptul de echipa naționala este foarte diferit de cel de echipa de club, din păcate Rădoi nu are curajul sau nu este lăsat sa cheme la echipa jucătorii care într-adevăr merita sa îmbrace tricoul naționalei. El are cuțitul și pâinea, dar cuțitul e neascuțit și pâinea nu e proaspăta.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează