FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Marica nu-l menajează pe Rădoi » Un nou episod în „războiul” celor doi: „E cel mai privilegiat antrenor din istoria României! El îi judecă pe alții?!”

Ciprian Marica +44   FOTO
Ciprian Marica

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 22:55 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 23:23

În conferința de presă în care și-a anunțat plecarea de la echipa națională, Mirel Rădoi (40 de ani) s-a plâns de metodele antrenorilor de la copii și juniori, care ar afecta mentalitatea fotbaliștilor. Declarațiile selecționerului nu i-au picat bine lui Ciprian Marica (36), care l-a criticat pe Rădoi. 

Ciprian Marica nu contenește să-l critice pe Mirel Rădoi. După schimbul de replici dintre cei doi de acum două zile, un nou episod al „războiului” s-a consumat astăzi, după meciul dintre Liechtenstein și România. 

Rădoi pleacă de la națională: „Am luat decizia finală. Îmi asum eșecul din campanie”
LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA
Rădoi pleacă de la națională: „Am luat decizia finală. Îmi asum eșecul din campanie”

Mirel Rădoi: „Ne-am obișnuit să terorizăm jucătorii de mici”

În conferința de presă de la final, Rădoi a vorbit despre fragilitatea mentală a fotbalistului român, arătând cu degetul către metodele antrenorilor care-i modelează pe jucători în perioada junioratului: 

„Limita mentală e greu să o schimbe cineva, indiferent de cine va veni. Trăim cu ea, și eu am avut-o până acum câțiva ani. La nivel mental avem o problemă. Noi de mici am fost constrânși să facem anumite lucruri doar de frică, e clar că nu am avut alegerea de a face ceva. 

Jucătorii români au creativitate, dar de mici îi obișnuim să le spunem: «Ia-o numai în dreapta, doar în dreapta», fără să le explicăm de ce trebuie să facă asta. De cele mai multe ori, poate alegerea lui era să o ia în stânga. Putem să le explicăm de ce e mai bine așa. 

Ne-am obișnuit cu teroarea asta de mici, avem antrenori care pun copiii să facă doar cum vor ei fără să le explice de ce, fără să-i lase liberi, fără să descopere singuri de ce au greșit. Noi încercăm să facem din ei niște roboței, iar atunci când ajungi să joci pe stadioane, vezi titluri că trebuie să te califici la EURO, la Cupa Mondială, dar tu știi doar «dreapta, stânga», ești teleghidat, ajungi să nu mai știi realitatea prin care treci”, a spus Rădoi. 

Ciprian Marica: „Rădoi e cel mai privilegiat antrenor din istoria României și judecă?!”

Declarațiile lui Rădoi nu i-au picat bine lui Marica. Fostul atacant le-a comentat la Pro X: 

„Mirel e cel mai privilegiat antrenor din istoria României și el dă vina și judecă pe antrenorii de la copii și juniori, că nu sunt buni, că sunt limitați, că nu lasă jucătorii să aibă personalitate. Foarte multor foști jucători, colegi de-ai mei care termină școala de antrenori, li se pare că reinventează fotbalul. 

Vă dau cuvântul meu, stau de vorbă cu foști colegi și deja parcă noi nu mai putem citi fotbalul, «e altfel acum, nu mai e ce-a fost odată». Noi nu îi mai înțelegem pe ei. Cred că mă voi înscrie la școala asta, cu toate că nu mă interesează, ca să văd ce îi schimbă. Vin cu clișee d-astea, că acum e altceva, că nimeni nu înțelege nimic”, a declarat Marica. 

Mai multe știri despre echipa națională: 

Mirel Rădoi îi dă un sfat viitorului selecționer: „El este liderul în jurul căruia trebuie construită echipa!”

Nicolae Stanciu ripostează după o nouă campanie eșuată: „Nu suntem prima generație care a ratat o calificare”

Gică Popescu, atac dur la adresa FRF: „Federația își bate joc de echipa națională! Când am văzut asta, am mutat pe Formula 1”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
laur_gr
laur_gr  •  15 Noiembrie 2021, 14:45

Nu inteleg de ce vorbeste despre ceea ce nu se pricepe. A fost vreodata Marica antrenor? Mai si insista, se coporta ca un frustrat. Chiar nu-l inteleg.

1091989650877211
Nicolae Racasanu  •  15 Noiembrie 2021, 12:38

Marica tu care ai păcălit fotbalul pe toată durata carierei :))))...si arzi femeile altora prin hoteluri ai o problema cu Radoi....esti mare cunoscător de fotbal ...cel mai slab atacant din istoria naționalei...aaa uitasem de Alibec ( omul cu mâinile pe sus mereu ) dar mediocru în teren

wrx.
wrx.  •  15 Noiembrie 2021, 09:24

Marica se lupta cu Florin Andone si Alibec pentru titlul de cel mai slab atacant al Nationalei. Ii urmeaza Puscas la o distanta mica.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează