FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Mirel Rădoi îi dă un sfat viitorului selecționer: „El este liderul în jurul căruia trebuie construită echipa!”

Mirel Rădoi // foto: Raed Krishan - GSP +44   FOTO
Mirel Rădoi // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 22:00 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 23:08

În cadrul conferinței de presă în care și-a anunțat plecarea de la echipa națională, Mirel Rădoi (40 de ani) a fost întrebat de trimisul Gazetei la Vaduz, Remus Răureanu, dacă actuala echipă are un lider pe care viitorul selecționer să se bazeze. Răspunsul lui Rădoi? Vlad Chiricheș (32). 

După ratarea locului 2 în grupa J din preliminarii, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că nu dorește să-și prelungească contractul cu FRF. El a comentat situația postului de selecționer și a numit liderul acestei naționale. 

Rădoi pleacă de la națională: „Am luat decizia finală. Îmi asum eșecul din campanie”
LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA
Rădoi pleacă de la națională: „Am luat decizia finală. Îmi asum eșecul din campanie”

Mirel Rădoi: „Vlad Chiricheș e jucătorul în jurul căruia trebuie construit totul la națională”

„Cei de la FRF trebuie să fie la fel de inspirați cum au fost și cu mine când m-au adus la echipa de tineret, apoi la echipa mare, chiar dacă nu am reușit să ne calificăm la acest baraj. Din informațiile pe care le am, din discuțiile cu ei, vor să numească un antrenor român”, a declarat Rădoi după victoria cu Liechtenstein.

Întrebat de Remus Răureanu, trimisul Gazetei Sporturilor în Liechtenstein, dacă „e vreun lider în această echipă, pe care un antrenor să se bazeze?”, Rădoi a spus: 

„Vlad Chiricheș. Chricheș e jucătorul care din punctul meu de vedere trebuie să continue la echipa națională. Totul trebuie să fie construit în jurul lui, atât ca sportiv, cât și ca om. În ultima perioadă nici nu mai e fragil”. 

Stoper la Sassuolo, în Serie A, Vlad Chiricheș a adunat 69 de meciuri pentru echipa națională a României. Ultimul, 0-0 cu Islanda. El nu a jucat împotriva lui Liechtenstein din cauza unei suprasolicitări musculare la nivelul coapsei stângi.

Dacă în mare parte noul selecționer va convoca aceiași jucători, va trebui să abordeze de aceeași manieră jocurile. Dacă va aduce alți jucători, poate avea și altă idee de joc, dar acești jucători sunt obișnuiți după doi ani și jumătate cu aceste principii de joc. Cred că jucătorii au făcut, în mare parte, ceea ce noi le-am cerut.

- Mirel Rădoi 

Mai multe știri despre echipa națională: 

Nicolae Stanciu ripostează după o nouă campanie eșuată: „Nu suntem prima generație care a ratat o calificare”

Gică Popescu, atac dur la adresa FRF: „Federația își bate joc de echipa națională! Când am văzut asta, am mutat pe Formula 1”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
rockyus
rockyus  •  15 Noiembrie 2021, 23:35

Ba da' cat mai jucati cu batranii expirati Chiriches, Stanciu, Alibec, echipa trebuie stransa in jurul lui Ianis, intineriti bah echipa, batranii ati vazut ce fac! Islandezii ne-au tinut piept cu pustani de 18 ani!!!

1292984874139372
Alfred Adams  •  15 Noiembrie 2021, 10:47

A ajuns "Merel" sa dea sfaturi... =)))) Merel, lasa ne tata, ca esti prin porumb... Du te la tine la tara acolo si lada ne pe noi!!!

1618597915124142
Alexandru Chis  •  15 Noiembrie 2021, 09:51

Cel mai usor este sa dea... sfaturi! Daca si Radoi, cel mai prapastios antrenor care s-a perindat pe la nationala a ajuns sa dea sfaturi... suntem intr-un punct mort in care totul este... defunct, precum nationala, si cu hoitul proptit in usa de intrare!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează