FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Marica spune NU jucătorilor naturalizați la națională: „De ce mai avem reguli U21? Doar dacă e Messi”

Ciprian Marica (34 de ani), fostul atacant al echipei naționale, nu este de acord cu naturalizările. +49   FOTO
Ciprian Marica (34 de ani), fostul atacant al echipei naționale, nu este de acord cu naturalizările.

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 septembrie 2020 11:53 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 15:16

Ciprian Marica (34 de ani), fostul atacant al echipei naționale, nu este de acord cu naturalizările. Astfel, finanțatorul din prezent al Farului consideră că Mario Camora (33 de ani, fundaș stânga), jucătorul CFR-ului care a obținut cetățenia română, nu ar trebui convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile României.

Îmi susţin şi aici afirmaţia, eu sunt mai naţionalist, îmi doresc români pentru România. Altfel de ce mai chinuim echipele de club cu reguli neprofesioniste cu U21 şi cu juniori în teren, dacă noi ne gândim să naturalizăm jucători străini de 28-30 de ani? Repet, este părerea mea şi mi-o menţin.

 Poate fi schimbată doar dacă străinul în cauză ar fi Messi. Înţelegeţi voi la ce mă refer, la un jucător care sa facă diferenţa meci de meci, nu la plombe într-un joc sau altul. Eu am încredere în fotbalistul român. Şi în echipa naţională! Să le ţinem pumnii! Hai România!”, a scris Marica pe Facebook.

Postarea lui Marica a fost scrisă înainte de egalul cu Irlanda de Nord, 1-1. La Mogoșoaia, cu câteva ore înainte de startul partidei, un grup de ultrași a protestat față de ideile lui Mirel Rădoi de a folosi jucători naturalizați. 

Marica spune NU jucătorilor naturalizați la națională: „De ce mai avem reguli U21? Doar dacă e Messi”

E posibil să-l vedem pe Camora în următoarele meciuri. Situația lui nu era clară pentru aceste meciuri și nu am vrut să riscăm
Mirel Rădoi, selecționer România

Variantele lui Rădoi pentru postul de fundaș stânga:

  • Alin Toșca (28 de ani), fotbalist în Turcia, la Gaziantep. Poate juca și pe postul de fundaș stânga, deși Marius Șumudică l-a folosit întreg sezonul trecut ca fundaș central;
  • Nicușor Bancu (27 de ani), căpitanul Craiovei. Acesta a fost titular în meciul România - Irlanda de Nord 1-1;
  • Florin Ștefan (24 de ani), fundașul lui Sepsi pe care Rădoi l-a antrenat și la reprezentativa de tineret.

FOTO Cele mai tari imagini din meciul România - Irlanda de Nord 1-1

România - Irlanda de Nord FOTO Cristi Preda
România - Irlanda de Nord FOTO Cristi Preda
România - Irlanda de Nord FOTO Cristi Preda
România - Irlanda de Nord FOTO Cristi Preda
România - Irlanda de Nord FOTO Cristi Preda
+45 FOTO

Lotul României pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)
  • Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 1/0)
  • Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)
  • Atacanți: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0)

Citește mai multe știri despre meciul România - Irlanda de Nord 1-1:

România - Irlanda de Nord 1-1. Mirel Rădoi și Ianis Hagi, luați în colimator: „Schimbări proaste!” + „Prea puțin din partea lui”

Alexandru Maxim, răspuns acid pentru Marica: „Să lăsăm ironiile, fotbalul e mai simplu la televizor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
iung811
iung811  •  14 Septembrie 2020, 22:48

Păi Marica n- a fost naturalizat?

1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  14 Septembrie 2020, 11:50

Toata disputa asta e o aiureala. Iar Marica, fotbalist bun si o persoana cu gandire sanatoasa in tinerete, dupa ce si-a batut joc de talentul sau, a intrat si intr-o involutie intelectuala incredibila. Pacat.

402308584072962
Eusebio Gabriel Bodochi  •  12 Septembrie 2020, 21:19

Parerea mea este ca trebuie sa primeasca sansa de a juca cel putin o data pt Romania mai ales ca stim ce a facut la CFR si care sunt intentiile lii pe viitor. Si dupa prestatia avuta sa-l judecam . Iar la nationala trebuie sa vina intotdeauna jucatori care sunt cel mai in forma in momentul respectiv. Asta este dif dintre antrenor si selectioner. FORZA CAMORA ! P.S. pe postu lui in Romania este cel mai bun. Iar C.V. il recomanda.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează