FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Reacția lui Marius Șumudică atunci când a fost întrebat dacă vrea să fie selecționerul echipei naționale: „Nu m-am ascuns niciodată! Eu îmi văd lungul nasului”

Marius Șumudică (50 de ani) FOTO Imago
Marius Șumudică (50 de ani) FOTO Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 07:23 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 08:03

Marius Șumudică (50 de ani) a declarat că nu ar refuza niciodată o ofertă din partea echipei naționale a României.

Echipa națională a avut un start dezastruos în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. România a obținut 3 puncte din primele trei partide: 3-2 cu Macedonia de Nord, 0-1 cu Germania și 2-3 cu Armenia, iar Mirel Rădoi a anunțat că se gândește la demisie după eșecul de la Erevan. În acest moment, cei mai titrați antrenori români sunt liberi de contract, printre care și Marius Șumudică, care a spus că ar accepta oricând să pregătească naționala României.

Marius Șumudică: „Nu m-am ascuns niciodată! Eu îmi văd lungul nasului”

„Înseamnă să mă autopropun. Mi-a zis mama, mândră, că sunt pe primul loc într-un sondaj. I-am zis să stea liniştită că nu înseamnă că ajunge Şumudică la naţională dacă îl vor suporterii. Sunt liber, cât mai sunt nu ştiu, câteva săptămâni. Acum sunt liber, dar am discuţii, eu de 12 ani nu stau. N-aş refuza niciodată naţionala, în minutul 1 aş semna. Cu toate că munca de selecţioner e alta, dar ar fi o provocare şi cred ca am destulă experienţă pentru a face faţă la echipa naţională. 

Am un staff foarte bun, dar nu cred că se va pune problema, nu se va ajunge la Şumudică. Consider că Hagi, Olăroiu, Petrescu au experienţă mai mare şi ar merita să fie înaintea mea selecţioneri. Eu sunt un tip onest, nu m-am ascuns niciodată! Eu îmi văd lungul nasului. În plus, echipa naţională are deocamdată selecţioner”, a declarat Marius Șumudică pentru telekomsport.ro.

Înțeleg, Armenia e condusă de un spaniol, dar ajungem să ne comparăm cu ei? Voi ați văzut azi Armenia? Doar că și-au dorit mai mult și au fost pregătiți bine. Am ajuns să ne comparăm cu ei tehnic și tactic? Nu vă supărați, atunci poate să fie selecționer oricine la națională. E posibil să aibă Armenia atâtea ocazii de gol? Noi am avut în Niță, săracul băiatul ăsta, cred că are otită, de la câte mingi i-au trecut pe lângă cap

Marius Șumudică, după Armenia - România 3-2

VIDEO. Robert Niță despre certurile cu Marius Șumudică: „N-ai ce-i face! Așa e omul!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Planul-șoc al Federației: Mutu în locul lui Rădoi + Cristi Chivu la U21

Anghel Iordănescu pune tunurile pe 3 „tricolori” și se pronunță în privința lui Rădoi: „Poate se vor supăra pe mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
the.king
the.king  •  02 Aprilie 2021, 21:09
Postat de markksson pe 02 Aprilie 2021, 17:48

La nationala trebuie un vulpoi care stie sa scoata maximum din jucatorii pe care ii selectioneaza, stie cum sa analizeze adversarul si simte jocul. Un tactician bun care stie sa isi apropie jucatorii. Sumi e bun la toate astea. Singura mea retinere - ba' e "hais", ba e "cea". Ba ca vine si pe jos la nationala, ba ca nici nu se gandeste, ca el vrea sa "stea in iarba" in fiecare zi. Olaroiu e o varianta mai serioasa, Petrescu e prea ***.

Sumi ar fi de departe cea mai buna alegere, el sau Oli, dar ala nu vine fara doua trei milione, iar Federatia e falita acum. Dan Petrescu, din pacate nu stie sa le vorbeasca jucatorilor si s-a vazut ca fara Istvan Kovaci nu rezista mai mult de 5 meciuri nicaieri! Sumudica ar fi varianta corecta, dar il vor numi probabil pe Mutu, care este usor de controlat si doar paravanul lui Stoichita, ca si Radoi!

markksson
markksson  •  02 Aprilie 2021, 17:48

La nationala trebuie un vulpoi care stie sa scoata maximum din jucatorii pe care ii selectioneaza, stie cum sa analizeze adversarul si simte jocul. Un tactician bun care stie sa isi apropie jucatorii. Sumi e bun la toate astea. Singura mea retinere - ba' e "hais", ba e "cea". Ba ca vine si pe jos la nationala, ba ca nici nu se gandeste, ca el vrea sa "stea in iarba" in fiecare zi. Olaroiu e o varianta mai serioasa, Petrescu e prea ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mattteo
mattteo  •  02 Aprilie 2021, 15:57

De ce am pune selectioner pe unul care a preluat Astra Giurgiu care terminase pe 2 cu Daniel Isaila in 2014, cu 72 de puncte dupa 34 de etape, echipa gata construita, si Sumudica a dus-o in primul an pe 4, iar abia in 2016 a luat titlul cu 73 de puncte dupa 36 de etape (daca adunam cu play-off-ul)??? Meritul era al lui Isaila. Sumudica doar a tinut grupul sus.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează