FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Lui Șumudică nu i-a venit să creadă ce a văzut în România - Croația: „Am rămas perplex, pe cuvântul meu de onoare”

Marius Șumudică, la DigiSport
Marius Șumudică, la DigiSport

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 09:59 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 10:14

Marius Șumudică (52 de ani) spune că a „rămas perplex” atunci când a văzut un gest al selecționerului Emil Săndoi din România - Croația 0-0 la Campionatul European U21.

Reprezentativa U21 a României și-a încheiat marți parcursul la ediția din acest an a Campionatului European U21. În ultima rundă din faza grupelor, „tricolorii” pregătiți de Emil Săndoi au remizat alb cu Croația, la capătul unui meci în care cel mai bun jucător a fost portarul Ștefan Târnovanu, autorul unor parade excepționale.

Marius Șumudică a urmărit partida și a fost șocat de un moment petrecut în a doua parte, când antrenorul Emil Săndoi s-a întors către colegii săi din staff-ul tehnic și ar fi întrebat ce jucători să trimită pe teren.

Duckadam crede că l-a „ghicit” pe Gigi Becali: „Nu cumva pe el vrea să-l transfere?”
FCSB
Duckadam crede că l-a „ghicit” pe Gigi Becali: „Nu cumva pe el vrea să-l transfere?”

Marius Șumudică, „perplex” după ce a văzut gestul lui Emil Săndoi din România - Croația

„Am văzut o fază ieri... pentru mine este incredibilă, pe cuvântul meu de onoare! A fost o fază prin minutul 60 și ceva, Louis Munteanu șutează mult în afară. Mai avusese nereușite, stadionul începuse să strige «Demisia».

Au pus camera pe banca de rezerve și îl văd pe Emil Săndoi, săracul... Bine, eu îl înțeleg. Nici nu a ieșit de sub copertina aia, eu am crezut că plouă. Trebuie să transmiți ceva, să fii coleric, nu știu... Eu așa sunt ca antrenor. Sunt stiluri și stiluri, dar la nivel de U21, când ai două înfrângeri, trebuie să faci ceva, un șoc la echipă, poate să creezi un conflict.

Am văzut faza respectivă, în care se întoarce spre colegii de pe bancă și întreabă «Pe cine băgăm?». Am văzut mimica, am văzut clar, nu a pus mâna la gură. Am rămas perplex!

Eu îl respect, nu am nicio problemă cu el, este un băiat deosebit, cu bun simț, dar să te întorci și să întrebi asta tu, ca antrenor principal... pe cine întrebi?”, a afirmat Șumudică la „DigiSport Special”.

România a încheiat Campionatul European U21 pe ultimul loc, 16/16, fără victorie și fără gol marcat, golaveraj general 0:4. Au mai fost două echipe cu un singur punct, Croația și Germania, dar cele două reprezentative au avut golaveraje superioare.

Din staff-ul lui Emil Săndoi la reprezentativa U21 mai fac parte Răzvan Rotaru și Valentin Năstase ca „secunzi”, plus Răzvan Stanca, antrenor de portari.

VIDEO: declarațiile lui Ștefan Târnovanu după România - Croația 

Mai multe știri despre România U21: 

Helmut Duckadam a mers pe stadion la România U21 - Croația U21 și a fost șocat: „L-aș fi schimbat în minutul 15!”
EURO U21
Helmut Duckadam a mers pe stadion la România U21 - Croația U21 și a fost șocat: „L-aș fi schimbat în minutul 15!”
N-are milă de internaționalii români: „Decepții! Octavian Popescu n-a jucat nimic! Pe cine să dai două milioane?”
ROMÂNIA U21
N-are milă de internaționalii români: „Decepții! Octavian Popescu n-a jucat nimic! Pe cine să dai două milioane?”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
eunescu09
eunescu09  •  29 Iunie 2023, 17:17

Când mai mult de jumătate din echipele noastre de club practica antijocul (fie autobaza în propriul teren fie mimarea atacului cu 1000 de pase în lateral sau înapoi) în mod cert avem o problema grava la nivel de antrenori. Bun, nu avem cine știe ce valori printre jucători, chiar dacă presa vede doar minuni, vedete și supervedete, dar și pe aceia dacă ii înveți sa joace fotbal poți obține ceva. Măcar sa nu lași impresia nulității. Dar când tu, antrenor, și sunt foarte mulți pe la noi, îți propui doar sa nu iei gol, nu sa înscrii, ce așteptări avem? Sunt antrenorii noștri prost pregătiți? Nu cred. Pur și simplu nu au personalitate, sunt fricoși și lași și se îmbată cu filozofia gaunoasa a micii ciupeli ca poate iese ceva. S-a întâmplat la meciul cu Elveția și se va mai întâmplă peste 10 ani. Mentalitate, vorba lui Becali, de ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gazistu
gazistu  •  29 Iunie 2023, 12:38

Da, Sumi, asta e la noi... luam banii, ca deh, sunt A1, si deciziile, la greu, le-o cer secunzilor!!!

parachioara5
parachioara5  •  29 Iunie 2023, 11:22

Emil Sandoi fata de Sumudica este un mare anmtrenor ...Sumi nu o sa antreneze niciodata o echipa rprezentativa...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează