FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

N-are milă de internaționalii români: „Decepții! Octavian Popescu n-a jucat nimic! Pe cine să dai două milioane?”

Octavian Popescu a fost titular în România - Croația 0-0 // foto: GSP +34   FOTO
Octavian Popescu a fost titular în România - Croația 0-0 // foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 23:23 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 00:08

Sorin Cârțu (67 de ani), fost fotbalist, antrenor și președinte la Universitatea Craiova, a analizat parcursul României U21 la Campionatul European din această vară. Fără victorie și fără gol marcat, „tricolorii” pregătiți de Emil Săndoi au dezamăgit crunt și au părăsit competiția încă din faza grupelor.

Retras de curând din fotbal după ce a lucrat ani buni la CSU Craiova din postura de președinte, Cârțu a descris jucătorii convocați la reprezentativa U21 drept „decepții”. Principalul vizat de criticile lui Cârțu a fost extrema stânga Octavian Popescu.

Ioan Becali ironizează 2 dintre fotbaliștii momentului în România: „A stat pe bancă lângă antrenor? Pot și eu, suntem prieteni”
IRONII
Ioan Becali ironizează 2 dintre fotbaliștii momentului în România: „A stat pe bancă lângă antrenor? Pot și eu, suntem prieteni”

Sorin Cârțu, analiză nemiloasă după eliminarea României de la EURO U21

„Cea mai mare deficiență a noastră este la elementele de bază, la cultura fotbalistică. Pasa, preluarea, protecția balonului. E vreunul dintre ai noștri care să fi jucat de două milioane de euro, să vii cu ofertă pentru el? Niciunul! Octavian Popescu n-a jucat nimic, n-a jucat de două milioane. Sunt niște decepții!

M-am uitat la lumea cealaltă, Italia, Franța, Spania. Toată lumea preia mingea pe direcția de alergare. Când o preia zici că s-a spart mingea. La noi e ceva incredibil. Am avut ieri atâtea momente de superioritate numerică și ca spațiu, dar mingea era întârziată de Octavian Popescu pentru că el voia să și-o facă pe dreptul, să intre în interior.

Sunt decepții mari la cum s-au prezentat la acest Campionat European. Nu aveam nicio șansă, atât timp cât toți jucătorii, fără excepție, nu au jucat decât pentru interesul lor, individual. Au fost situații de 2 contra 1 dar au tras la poartă. Au fost situații în care să grăbească acțiunea, dar nu, au încercat să iasă prin dribling, să se vadă calitatea”, a precizat Cârțu la emisiunea „Fotbal Club”, pe DigiSport.

Olteanul a și evidențiat un „tricolor”:

Mi-a plăcut Racovițan. Când a plecat în Polonia eu am susținut să-l aducem, chiar dacă patronul de la Botoșani cerea 6 sau 7 sute de mii de euro. L-am vrut la momentul respectiv, înainte de a pleca în Polonia. Mă bucur pentru el, a fost singurul care a făcut față la efortul din competiția asta”.

4 jucătoria avut CSU Craiova în lotul convocat de România U21 la European: Alexandru Ișfan, Jovan Markovic, Vladimir Screciu și George Cîmpanu

Citește mai multe știri despre România U21:

A mers pe stadion la România U21 - Croația U21 și a fost șocat: „L-aș fi schimbat în minutul 15!”

Ioan Becali a adus scouterii lui Manchester City, Arsenal sau Juventus la meciurile României U21: „Știți ce mi-au zis?!” » Un singur „tricolor” tentant: „O să spună că bat câmpii”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (9)
UnBogdan
UnBogdan  •  29 Iunie 2023, 14:17

Imi pare rau de Cartu, a imbatranit urat ... Pana acum critica Craiova fara de care el NU ar fi existat, iar acum critica pustii de 20 de ani... Acreala asta de MOS MUPPET imi procoaca sila... in loc sa-si dea cu parerea la ce se poate imbunatati, groparul din Craiova s-a apucat de " judecati" si prea multi fraieri se uita in gura lui ...

boris15
boris15  •  29 Iunie 2023, 10:29

Cap pătrat și gură cască Popescu nici nu ar fi trebuit să fie convocat! Nici măcar în lotul lărgit, dar na... poate mai dă Becali vreo țeapă.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  29 Iunie 2023, 09:48

La nivel de seniori nu poți sa mai stai după fotbaliști sa învețe sa dea în minge cu stângul ( cazul lui O. Popescu ) sant azi multe metode dacă vrei stai și după antrenament dacă este cazul ( și este la mulți, nu băgăm căștile pe urechi și ascultam manele ) trage dm - le. într-un zid de beton de sute ,mii de ori în fiecare zi cu stângul, sau ma rog cu piciorul mai slab un fel de tenis la perete sa vezi ca la un moment dat poți sa și centreze sau sa dai la poarta ,dar trebuie ambiție! În alta ordine de idei Cartu chiar se pricepe la fotbal ( ma rog este o constatare puțin forțată ca mulți vor spune pai " normal" dar în multe cazuri lucrurile pot sta puțin diferit ,ar fi și destule exemple ) Racovițan și după părerea mea a fost singurul " fotbalist" de la noi ,are ceva stofa și ceva viitor băiatul în meserie! Decepții aproape toți în frunte cu Louis Munteanu ,O. Popescu dar de fapt prea mult spus decepții ca asta ar include ca ei știu fotbal dar pe moment au clacat dar nu ,nueste cazul ei nu pot mai mult ,asta le este ( non ) valoarea !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează