FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAROC U21 - ROMÂNIA U21

Maroc U21 - România U21 2-2 » Naționala de tineret pleacă neînvinsă de la Rabat

Maroc U21 - România U21 // foto: frf.ro
Maroc U21 - România U21 // foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2022 17:05 / Actualizat marti, 29 martie 2022 20:58

Reprezentativa U21 a României a remizat cu selecționata similară din Maroc, scor 2-2, la Rabat.

  • Meciul a servit drept pregătire pentru Campionatul European din 2023, competiție pe care România o va găzdui alături de Georgia.
  • În precedentul meci amical din această lună, România U21 s-a impus cu scorul 2-1 în fața Finlandei, într-o partidă desfășurată pe stadionul „Arcul de Triumf”. 

La 4 zile după victoria cu Finlanda, scor 2-1, tinerii „tricolori” nu au reușit să repete isprava. „Elevii” lui Florin Bratu au condus în Maroc pentru mai bine de 40 de minute, dar nu au reușit să obțină a doua victorie consecutivă.

Prima parte a fost lipsită de ocazii mari. Unicul gol a venit în minutul 28 și a fost reușit de Dragoș Albu, al cărui șut din afara careului a fost deviat decisiv de un adversar. Hasbi, portarul gazdelor, a fost învins la colțul scurt.

Repriza secundă a fost mult mai animată. Într-un interval de doar 4 minute, 70-74', gazdele au egalat, prin Dnanou, respectiv Maouhoub.

„Tricolorii” au avut tăria de a reveni pe tabelă, iar în minutul 79 Daniel Birligea a restabilit egalitatea. Servit excelent, atacantul lui CFR Cluj nu a iertat. El înscrisese și cu Finlanda.

Înghesuiți în apărare în ultimele 10 minute, românii au rezistat și pleacă neînvinși de la Rabat.

FINAL » Maroc U21 - România U21, 2-2

  • min. 79: GOOOL ROMÂNIA! Lăsat singur cu portarul advers de o pasă lungă, peste defensivă, Daniel Birligea nu iartă.
  • min. 77: Baiaram șutează spre colțul lung, dar portarul gazdelor respinge. 
  • min. 74: GOL MAROC! Blazați, „tricolorii” mai primesc un gol. Maouhoub depășește 3 adversari și îl învinge pe Târnovanu. 
  • min. 70: GOL MAROC! Dnanou reia cu capul, de lângă Leca, o centrare din corner. 
  • min. 55: Cîmpanu este la un pas de a majora avantajul României. Din interiorul careului mare, mijlocașul de la CSU Craiova șutează puțin pe lângă poartă.
  • min. 29: Telcean respinge în corner o centrare ce se îndrepta către Radid. Marocanul era într-o poziție excelentă pentru a împinge balonul în poartă!
  • min 28: GOOOL ROMÂNIA! „Tricolorii” deschid scorul prin Dragoș Albu, al cărui șut din afara careului mare a fost deviat de un fundaș.

Echipele de start în Maroc U21 - România U21

Maroc U21: Hasbi - El Hilali, Amraoui, Halhal, Dnanou, Chraibi, Radid, Zouhir, Soussi, El Khannouss, Maouhoub
Selecționer: Mohamed Ouahbi

România U21: Târnovanu - Telcean, Screciu (cpt.), Farcaș, A. Dumitrescu - Albu, Grameni - Cîmpanu, I. Stoica, Miculescu - Markovic
Selecționer: Florin Bratu

  • Florin Bratu a efectuat 4 modificări în echipa de start față de cea trimisă pe teren în precedentul amical, 2-1 cu Finlanda: au ieșit Mihai Popa, Dican, Mărginean și Petrila, au intrat Târnovanu, Albu, Grameni și Miculescu.

Stadion: Mohammed VI (Rabat, Maroc)

Lotul României U21 pentru partida cu Maroc

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Raul Bălbărău (CSA Steaua);

FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul), Marius Leca (Dunărea Călărași), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Ricardo Farcaș (Siena | Italia), Tudor Telcean (CSC 1599 Șelimbăr), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK); 

MIJLOCAȘI: Salvatore Marrone (Csikszereda), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul Constanța), Andrei Mărginean (Messina | Italia), Mihai Lixandru (CS Mioveni); 

ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Daniel Birligea (CFR Cluj).

VIDEO Dueluri inedite între tricolorii Under 21

Citește și alte știri:

FRANJURI în repriza a doua! După 45 de minute ideale, România a clacat în Israel ca o echipă mică
ISRAEL - ROMÂNIA 2-2
FRANJURI în repriza a doua! După 45 de minute ideale, România a clacat în Israel ca o echipă mică
Florin Bratu nu e pe deplin fericit după victoria cu Finlanda U21: „Ăsta e sistemul la noi”
ROMÂNIA U21 - FINLANDA U21
Florin Bratu nu e pe deplin fericit după victoria cu Finlanda U21: „Ăsta e sistemul la noi”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează