FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mesajul lui Mircea Lucescu pentru echipa națională înainte de startul preliminariilor: „E ca o orchestră fără dirijor”

Articol de GSP - Publicat luni, 22 martie 2021 12:01 / Actualizat luni, 22 martie 2021 13:31

Mircea Lucescu (75 de ani) crede că România se poate califica la Campionatul Mondial din 2022 și are încredere în echipa națională condusă de Mirel Rădoi, chiar dacă selecționerul s-ar putea să lipsească de pe bancă la primul meci cu Macedonia de Nord.

  • România face parte din Grupa J în preliminariile CM 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.
  • La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

Săptămâna trecută, Mirel Rădoi a ieșit pozitiv la un test COVID-19, iar prezența sa pe bancă la primul meci din campania pentru mondialul din 2022 este improbabilă. Mircea Lucescu a declarat că jucătorii vor simți lipsa selecționerului, dar are încrede în echipa națională și crede că România poate reveni la o Cupă Mondială după 24 de ani de absență, chiar dacă lupta din preliminarii va fi foarte strânsă.

Mircea Lucescu: „E foarte greu, e ca o orchestră fără dirijor, dar sper ca băieții să facă rezultate”

„Toate țările sunt în aceeași situație. Și naționala Ucrainei joacă trei meciuri într-o săptămână. Sigur, e foarte greu, mai ales că vin după niște meciuri de campionat unde, la fel, s-a jucat la interval de trei zile. Despre naționala României, ce pot să spun, sunt meciuri foarte grele, importante, sper ca băieții să înțeleagă cam ce se așteaptă de la ei în toată perioada aceasta și sper să facă și rezultate. E foarte greu, e ca o orchestră fără dirijor. Nu e simplu deloc. Eu știu ce înseamnă să nu poți să fii lângă echipă și să nu poți să dai indicațiile necesare pentru jocurile respective.

Va fi foarte greu, nu știu cine îl înlocuiește, ce soluții vor găsi. Trebuie să luptăm, toată lumea trebuie să fie angajată în acest obiectiv foarte important. O calificare, o participare la un turneu final înseamnă foarte mult și pentru jucători, și pentru antrenori, pentru toată lumea. Ce putem spera… Poate vă aduceți aminte de un rezultat 5-1 pe Giulești împotriva Germaniei și era Germania foarte mare. În fotbal totul este posibil. Sunt meciuri foarte grele toate. Toate țările sunt foarte bine pregătite”, a declarat Mircea Lucescu.

1998a fost ultima dată când România a participat la un turneu final de Campionat Mondial. „Tricolorii”, conduși de Gică Hagi în teren, au fost eliminați în optimi de Croația, scor 0-1.

Programul României în luna martie:

  • 25 martie 2021: ROMÂNIA - Macedonia de Nord 
  • 28 martie 2021: ROMÂNIA - Germania 
  • 31 martie 2021: Armenia - ROMÂNIA

VIDEO. Ioan Andone, dezvăluiri despre Mircea Lucescu: „Ne-a primit inclusiv în vestiar la analiza unui meci, acolo unde eu n-am primit pe nimeni în viața mea”

Citește și alte știri despre echipa națională:

„Tricolorul” așteptat să facă diferența la meciurile din preliminarii: „Să tragă echipa după el, este un jucător determinant”

Cine va fi decisiv în România - Macedonia de Nord? Analiza duelului vedetelor, Nicolae Stanciu vs. Goran Pandev

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1694034334149732
Florin Gugulica  •  22 Martie 2021, 15:09

NU INTELEG CU CE SCHIMBA FAPTUL CA MIREL NU POATE DIRIJA NATIONALA AVAND IN VEDERE REZULTATELE CATASTROFALE VISAM CU OCHII DESCHISI

gago747
gago747  •  22 Martie 2021, 14:52

Ei, pe dracu orchestră! Mai degrabă un taraf de țambalagii beți (cu scuzele de rigoare pentru susnumiții țambalagii, care fac totuși un efort demn de toată lauda, aș cum pot și ei).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează