FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA

Mihai Stoichiță s-a implicat în pregătirea jocului cu Bosnia! Ce i-a cerut lui Edi Iordănescu

Mihai Stoichiță s-a implicat înaintea meciului Bosnia - România
Mihai Stoichiță s-a implicat înaintea meciului Bosnia - România

Articol de - Publicat marti, 07 iunie 2022 17:26 / Actualizat marti, 07 iunie 2022 18:16

Naționala României dispută în această seară, la Zenica, contra Bosniei-Herțegovina, cel de-al doilea meci din Liga Națiunilor. După înfrângerea de sâmbătă, scor 0-2, cu Muntenegru, selecționerul Edi Iordănescu a făcut mai multe ședințe cu tricolorii, pentru studierea adversarului.

  • România urmează să evolueze în Bosnia, astăzi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1.
  • GSP a deplasat o echipă de 4 jurnaliști la Zenica. Vlad Nedelea, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto) și Iosif Popescu (video) transmit din Bosnia cele mai tari informații pentru cititorii Gazetei.
Edi, unde ne duci?! România pierde și în Bosnia și e ultima în grupă » Iordănescu jr., cel mai slab din istorie!
Bosnia - România 1-0
Edi, unde ne duci?! România pierde și în Bosnia și e ultima în grupă » Iordănescu jr., cel mai slab din istorie!

Din informațiile GSP, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, s-a implicat direct în pregătirea jocului. „Lippi” i-a cerut lui Iordănescu să-i arate cum și-a făcut temele pentru fazele fixe, iar Edi s-a conformat.

Mihai Stoichiță a negat de fiecare dată că se bagă peste antrenorii de la loturile naționale. A făcut-o chiar și la sosirea delegației române la Zenica. Întrebat cam câți jucători ar trebui schimbați pentru meciul cu Bosnia, directorul tehnic al FRF a reacționat: 

Nu mă întrebați pe mine, pentru că nu fac eu selecția și nu fac eu echipa. Am tot auzit că eu selecționez, eu fac schimbări. Sunt niște speculații făcute de oameni care au alte interese. Nu mă interesează ce vorbesc. Vreau să le transmit că naționala României nu este ceea ce cred ei, este o echipă care poate să-și revină în orice moment.

Edi Iordănescu: „Nu sunt un magician să repar lucruri în câteva zile”

Selecționerul Edi Iordănescu se află sub presiune după trei meciuri în care naționala României a suferit două înfrângeri și a reușit un egal. „Eu în acest moment am undeva la 15 zile de lucru cu echipa. Pot să vă asigur că sunt un antrenor extrem de dedicat, implicat, muncitor şi consecvent, dar nu sunt un magician. 

Nu pot să repar lucruri sau nerealizări care s-au întâmplat în ani de zile şi să întorc situaţia în câteva zile. Vă asigur că ştiu şi munca lui Contra şi a lui Rădoi dinaintea mea. Şi au făcut o muncă foarte bună. Cu toate astea, am spus că nu am preluat lucruri funcţionale, pentru că se pare că acele lucruri foarte bune nu au fost suficiente ca să ne aducă o calificare. 

Şi atunci când nu îţi îndeplineşti obiectivele nu te poţi numi funcţional. Aşa voi spune şi în momentul în care eu voi pleca dacă va fi un insucces şi nu ne vom califica”.

În ciuda înfrângerii rușinoase cu Muntenegru (0-2), Iordănescu susţine că încrederea în jucători este intactă și își pregătește deja terenul pentru preliminariile EURO 2024. Cu toate că, FRF îl poate demite dacă termină grupa mai jos de locul 2.

Selecționerul are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor. Misiunea lui este să ducă echipa din nou în elita fotbalului european
Răzvan Burleanu, președintele FRF, la prezentarea lui Edward Iordănescu.

Edi Iordănescu: „La European ne vor duce punctele din preliminarii, nu din Liga Naţiunilor”

La conferința de presă de luni, Edi a dat de înțeles că, de fapt, Liga Națiunilor este doar o etapă de pregătire pentru preliminiraiile clasice: „Trebuie să strângem rândurile şi ne luptăm cu piedicile. Am pierdut primul meci şi acest lucru atrage mult negativism. 

Dar eu prefer să văd acum toate problemele noastre şi să am o şansă să le corectez, decât să se întâmple în timpul calificărilor pentru Campionatul European. Pentru că la European ne vor duce punctele din preliminarii, nu din Liga Naţiunilor. 

Vrem să vedem toţi jucătorii şi chiar dacă vom avea parte tot de un rezultat negativ cunoaştem direcţia în care trebuie să mergem şi că trebuie să muncim foarte mult”.

Responsabilitatea mi-o asum alături de echipă, de băieţi în primul rând. Pentru că îmi e foarte uşor să ies să spun că e doar responsabilitatea mea şi că îmi asum
Edward Iordănescu, selecționer România

Citește alte știri despre echipa națională:

Iordănescu a ales cei 23 de jucători pentru duelul cu Bosnia: 3 nume care au jucat cu Muntenegru sunt OUT + decizia finală a lui Chiricheș
BOSNIA - ROMÂNIA
Iordănescu a ales cei 23 de jucători pentru duelul cu Bosnia: 3 nume care au jucat cu Muntenegru sunt OUT + decizia finală a lui Chiricheș
Cu el ne întâlnim diseară! » Imaginile șocante, care au făcut înconjurul lumii, cu omul contestat astăzi în Bosnia
BOSNIA - ROMÂNIA
Cu el ne întâlnim diseară! » Imaginile șocante, care au făcut înconjurul lumii, cu omul contestat astăzi în Bosnia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
M_R1US
M_R1US  •  08 Iunie 2022, 05:00

Dezastruos.Eddy a spart un record de 100 de ani, cel mai slab selectioner din istorie.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  07 Iunie 2022, 21:55

E bine de stiut. Sa isi dea si el demisia daca nu sunt rezultate, in cazul asta.

Zazu
Zazu  •  07 Iunie 2022, 21:54

Nu degeaba a fost preaplecat la becali! Aplică exact ce a văzut la fcsb

Vezi toate comentariile (14)
Comentează