FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

VIDEO Mircea Lucescu, la sosirea în țară pentru România - Elveția: „Trebuie să se întâmple ca în '84. Atunci am dat un impuls total”

Mircea Lucescu, la aeroport +49   FOTO
Mircea Lucescu, la aeroport

Articol de , , - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 13:17 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 17:24

Mircea Lucescu (78 de ani), fost selecționer al echipei naționale a României, a ajuns astăzi la București, urmând a asista la meciul dintre România și Elveția de pe stadion. La sosirea în țară, „Il Luce” a comentat calificarea la EURO 2024.

Lucescu consideră calificarea la Campionatul European de anul viitor a fi extrem de benefică pentru fotbalul intern. „Il Luce” a făcut o paralelă cu prima prezență a României la un turneu final continental, în 1984, calificare obținută când el se afla la cârma naționalei.

Impresarul unui „tricolor” tulbură apele » Își cere clientul căpitan la națională: „Cu tot respectul pentru Nicușor...”
PROPUNERE
Impresarul unui „tricolor” tulbură apele » Își cere clientul căpitan la națională: „Cu tot respectul pentru Nicușor...”

VIDEO. Mircea Lucescu: „Calificarea la EURO poate da un impuls echipelor românești”

„Sărbătoarea va fi pe terenul de fotbal. Calificările se obțin greu, trebuie să aștepți cel puțin 2 ani, de multe ori chiar 8 ani pentru a construi o echipă care să se califice.

Fotbalul românesc avea nevoie de această calificare, care poate da un impuls echipelor din campionatul intern. Trebuie să ajungă și ele la astfel de performanțe, să joace în grupele europene, chiar să ajungă în primăvara europeană.

Așa s-a întâmplat în '84, când echipa națională a dat un impus total fotbalului românesc, iar echipele de club s-au întrecut în încercarea de a ajunge în etapele finale ale competițiilor europene, fie că vorbim despre Craiova, Dinamo sau Steaua”, a afirmat Lucescu astăzi, la aeroport.

Mircea Lucescu: „Această performanță obligă. Trebuie urmată de alt succes ca să nu fie doar o întâmplare”

În continuare, Lucescu a lăudat strategia Federației, îndeosebi introducerea regulii U21, care forțează cluburile să utilizeze un jucător tânăr pe întreaga durată a partidelor.

„Răzvan Burleanu a fost criticat, dar cred că măsurile pe care le-a luat în ceea ce privește promovarea tinerilor jucători și forțarea lor să joace în campionat au făcut ca echipele de tineret să aibă rezultate bune, iar acum să apară și performanța, precum cea de astăzi.

Sigur, ea obligă, responsabilizează foarte tare și Federația, și antrenorii echipelor naționale, pentru că trebuie să fie urmată de un alt succes. Altfel se va considera că a fost o întâmplare. Întotdeauna o victorie este importantă dacă aduce alta. Altfel este întâmplătoare.

La echipa națională s-a consolidat un nucleu de jucători favorabil performanței. Asta aduce după sine o întrecere extraordinară a tututor pentru a face parte din această echipă națională. Până la urmă, fotbaliștii au nevoie de sprijin, de atmosferă, de aplauze.

Va exista o competiție, până la urmă și invidia de a nu face parte din acest grup va determina foarte mulți jucători să-și dorească să ajungă la echipa națională. A trecut perioada în care existau jucători care nu prea acceptau să vină, de teama criticilor.

Cred că criticile au făcut bine, pentru că le-au întărit caracterul. Tot ce s-a făcut este și meritul presei sportive, al televiziunii, care a creat o presiune extraordinară asupra celor care luau decizii. Cred că a fost favorabilă, nu poți construi ceva pe un cor de laude”, a completat Lucescu.

Tot despre echipa națională:

Iordănescu l-a lăsat din nou pe Ștefănescu în afara lotului, iar Dioszegi a transmis un mesaj: „Vreau să știți asta din start”

Are dreptate Contra? » GSP a luat fiecare „tricolor” în parte: 72% nu au fost descoperiți de Edi

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Juvezaur
Juvezaur  •  21 Noiembrie 2023, 16:15

deci Steaua a luat cupa campionilor pentru ca a dat el impuls. ba ma lasi..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează