FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

VIDEO Mircea Rednic, întrebat dacă e o soluție pentru echipa națională: „Eu nu sunt bun, eu sunt d-ăștia cu combinații, dinamovist...”

Mircea Rednic
Mircea Rednic

Articol de , - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 13:37 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 14:23

Mircea Rednic (59 de ani), antrenorul lui Dinamo, a comentat situația echipei naționale a României, care a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022 și care a rămas fără selecționer după ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat.

Mircea Rednic l-a contrazis din nou pe Gică Hagi, cel care a vorbit despre un proiect pentru redresarea fotbalului românesc și al echipei naționale. „Puriul” consideră că nu e nevoie de proiecte îndelungate, ci de calificări la turnee finale.

Dezbaterea zilei, 19 noiembrie » Ar trebui ca Federația să insiste pentru a-l pune pe Hagi la națională?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 19 noiembrie » Ar trebui ca Federația să insiste pentru a-l pune pe Hagi la națională?

Mircea Rednic: „De 20 de ani numai proiecte și strategii facem”

„Trebuie să vedem unde suntem acum. Suntem unde merităm, de asta nu ne-am calificat la Cupa Mondială, în Cupele Europene ne chinuim cu echipe cu care înainte făceam scor. Sunt probleme legate de infrastructură, de bani, fără bani nu faci fotbal. Văd că nimeni nu se implică, în primul rând statul, iar celor care au bani le e frică să investească.

Începem acum să facem proiecte, strategii... nu e cazul, de 20 de ani numai asta facem. O generație s-a format, vorbesc de cei de la Campionatul European U21 (din 2019). Aici a fost greșeala Federației, nu spun doar de Rădoi. Ai avut o echipă care a mers foarte bine la Campionatul European, trebuia să mergi pe echipa aia, nu să aduci Camora, Tamaș... 

Ultimele jocuri au fost chiar bune, cu consistență și pe atac și în apărare. Nu am avut noroc, nu am avut suporteri. Obiectivul României trebuie să fie calificarea, nu să pregătești peste nu știu câți ani”, a spus Rednic în cadrul unei conferințe de presă.

Mircea Rednic: „Eu nu sunt bun pentru națională”

Întrebat dacă ar putea fi o soluție pentru postul de selecționer odată cu plecarea lui Mirel Rădoi, Rednic a răspuns pe un ton ironic, sugerând indirect că ar trebui luat în calcul de Federație:

„Eu nu sunt bun, eu sunt d-ăștia cu combinații, dinamovist... de la Lucescu încoace nu știu dacă a mai fost dinamovist la națională, poate Cosmin Contra. Dacă ar fi venit un antrenor cu rezultate, acceptai, dar nu au fost antrenori cu rezultate mai bune decât ale mele. Poate în ultima perioadă, dar să nu facem comparații, cu ce echipe am antrenat eu”.

Totuși, a repetat ce spusese și în urmă cu 4 zile, anume că Dan Petrescu este selecționerul ideal: „Eu am spus pe cine aș vedea selecționer, are rezultate, experiență, dar nu cred că va fi el”.

Când pleacă Mirel Rădoi, mi se pare corect ca și cei de la Federație să plece. Uitați-vă la alte Federații unde au fost scandaluri, toți au plecat. Mi se pare corect, Federația e implicată. Nu sunt rezultate, se face o analiză serioasă și se iau decizii. 

Burleanu e președinte, și-a pus oameni cu experiență, competenți. El, săracul, nu se pricepe așa mult. Eu am discutat cu el, își dorește, dar și-a ales niște oameni... 

- Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Victor Pițurcă vorbește de jocuri de culise la națională: „Lucescu nu agrea jucătorii de la Steaua! A pierdut un European și un Mondial”

Ionuț Chirilă îl propune selecționer pe omul pe care l-a acuzat de sabotaj: „Doar el poate reconstrui naționala, are o carieră desăvârșită”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
creeperno115
creeperno115  •  21 Noiembrie 2021, 22:40

Ce echipe a distrus? La iasi a fost pandemie covid, la viitorul hagi a vandut jucatorii buni iar la Dinamo, pe vremea lui negoita, n-a avut ca obiectiv playoff si tot l-au dat afara. Daca nu transferau prunea si neagoe toate *** si nu eliminau jucatorii lui rednic, sigur eram sezonul urmator in playoff

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2233219563651488
Mihai Cealîcu  •  21 Noiembrie 2021, 17:15

In acest moment…ca antrenor esti varza! Nimic nu te recomnda!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  21 Noiembrie 2021, 16:46
Postat de Bolon Yokte pe 21 Noiembrie 2021, 15:43

Pai mai nea Mircio ai venit sa salvezi DINAMO, iar acu ii lasi in cadere libera spre divizia B,si te autopropui la nationala?? Nu mai inteleg nimic!

Tu asta ai inteles? Ca se autopropune antrenor la nationala? Eu am inteles exact invers.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează