FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

ROMÂNIA. Mirel Rădoi a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Un fost stelist poate reveni după 8 ani la lot

România va disputa 3 meciuri în luna noiembrie
România va disputa 3 meciuri în luna noiembrie

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 octombrie 2020 17:21 / Actualizat vineri, 23 octombrie 2020 18:21

Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile echipei naționale din luna noiembrie.

Pentru meciul amical cu Belarus și partidele din Liga Națiunilor cu Norvegia și Irlanda de Nord, Rădoi a trimis 27 de convocări preliminare pentru fotbaliștii care evoluează la cluburi din afara României, informează frf.ro. Pe lista finală de jucători pentru cele 3 meciuri se vor regăsi o parte dintre aceștia, alături de fotbaliști din campionatul intern. 

ROMÂNIA. Mirel Rădoi a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Un fost stelist poate reveni după 8 ani la lot
Cornel Râpă joacă acum în Polonia, la Cracovia. Foto: sport.interia.pl

Râpă, după 8 ani!

Cvadruplu campion al Ligii 1 cu Oțelul și FCSB, Cornel Râpă se anunța a fi un jucător important pentru echipa națională. Ajuns la 30 de ani, fundașul dreapta joacă în Polonia, la Cracovia, și a îmbrăcat tricoul României doar de 5 ori. Ultima dată s-a întâmplat în 2011, la un amical cu Paraguay, 0-2. A mai fost convocat un an mai târziu, dar nu a prins nici măcar un minut!

Printre surprizele lui Rădoi se mai numără Vasile Mogoș (Chievo), Bogdan Țîru (Jagiellonia), Cristi Ganea (Aris Salonic), Adrian Rus (Fehervar), Eric Bicfalvi (Ural) și Dorin Rotariu (Astana)

Mihăilă, de la Parma la națională

Abia transferat în Serie A de Parma pentru 8,5 milioane de euro, Mihăilă poate debuta la națională înainte de a o face în Italia. Fostul atacant al Craiovei e răsplătit de Rădoi pentru evoluțiile bune din bănie, dar și de la naționala de „tineret”, unde a înscris 5 goluri în 6 partide.

Lista stranierilor convocați de Mirel Rădoi:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0);
  • Fundași: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Dragoș Grigore (Ludogoreț/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Cornel Râpă (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 5/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0);
  • Mijlocași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Dorin Rotariu (FC Astana/Kazahstan, 10/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Mitriță (Al Ahli FC/Arabia Saudită, 14/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Eric Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Tudor Băluță (Dinamo Kiev, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0);
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kaiseryspor/Turcia, 15/2).

Programul României în luna noiembrie: 

  • Miercuri, 11 noiembrie: România – Belarus (amical)
  • Duminică, 15 noiembrie: Austria – Irlanda de Nord, România – Norvegia (21:45) - Liga Națiunilor
  • Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România, Austria – Norvegia (21:45) - Liga Națiunilor

VIDEO. Flavius Stoican despre echipa națională: „România trebuie să meargă mai departe cu Rădoi! Jucătorii au fost fricoși!”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Mirel Rădoi explică decăderea fotbalului românesc: „Am rămas cu cartofi prăjiți și ceafă de porc! Nu am făcut nimic”

România, picaj de 10 locuri după înfrângerile din Liga Națiunilor și barajul pentru EURO 2020! „Tricolorii” au șanse infime să prindă urna a 2-a în preliminariile CM 2022

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (53)
sakamoto
sakamoto  •  24 Octombrie 2020, 06:06

Radoi nu a fost, nu este si nu va fi niciodata antrenor. Muncitor necalificat! Desemnarea dinsului ca selectioner la Selectionata Romaniei...o decizie politica. Cu antrenor oltean, rezultate oltenesti. O perioada neagra in fotbalul romanesc. Diletantii conduc la dezastru.

mirel
mirel  •  23 Octombrie 2020, 21:56

S-a trezit Radoi din cosmarul cu sistemul 4-3-3 si 7 din 11 fotbalisti de la Viitorul lui Hagi? Se pare ca da, dar cred ca e prea tarziu. Trebuia sa aduca toti "batranii" care joaca meci de meci in campionatele unde se pune accent pe forta (Rusia, Polonia, etc.) inainte de meciul cu Islanda. Avea o sansa sa castige semifinala barajului si sa se mentina in urna a doua la tragerea pentru Mondialele din 2022. In momentul de fata primul obiectiv, calificarea la Europene, este ratat iar prezenta in urna a doua e foarte greu de obtinut. Bune sunt convocarile lui: Ionuț Radu (Inter Milan/Italia), Cornel Râpă (KS Cracovia/Polonia), Dorin Rotariu (FC Astana/Kazahstan) si Eric Bicfalvi (FC Ural/Rusia) dar a uitat sa-l convoace pe cel mai bun mijlocas defensiv al momentului: Bordeianu (fost jucator al lui FC Botosani si CFR Cluj). Sper ca strainii cu experienta sa se regaseasca si in echipele de start ale celor trei meciuri din luna noiembrie.

doardinamo1948
doardinamo1948  •  23 Octombrie 2020, 20:50
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Asta dacă ai ceva “valoare”, dacă nu, îl mângâi și îi dai o bucata de pâine de mâncare.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează