FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Mirel Rădoi, mesaj de război înainte de Islanda - România: sarcina clară pe care le-a transmis-o jucătorilor

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de - Publicat luni, 05 octombrie 2020 07:34 / Actualizat luni, 05 octombrie 2020 17:34

ISLANDA - ROMÂNIA. Mirel Rădoi a lansat ieri un mesaj de război total pentru barajul cu Islanda, punctând că echipa va avea sarcină clară să nu se retragă, chiar dacă jocul ne va duce la un moment dat în avantaj. 

  • Rădoi a explicat de ce crede că semifinala play-off-ului pentru Euro se va decide prioritar în plan tactic, nu fizic sau mental.
  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.

Numărătoarea inversă pentru barajul cu Islanda a început, iar Mirel Rădoi a încercat să explice ieri, în conferința de presă, cum și-a făcut temele pentru disputa de la Reykjavik, dar și pentru următoarele meciuri imediate din Liga Națiunilor, cu Norvegia (11 octombrie, Oslo) și cu Austria (14 octombrie, Ploiești). Focusul e, însă, evident, către meciul eliminatoriu de joi seara, iar selecționerul a detaliat tabloul celei mai importante partide a "tricolorilor" din această toamnă.

"Cred că partida se va decide la nivel tactic. Toată lumea știe că Islanda mizează pe un clasic 4-4-2, cunoaștem cum joacă, ce atuuri au, dar sunt momente în timpul partidei în care, din dinamică, trec în 4-1-3-2 sau 4-3-1-2 în funcție de construcția adversarului, de zonele pe care le acoperă. De aceea spun că o mutare tactică ar putea să fie cartea câștigătoare la un moment dat", anticipează Rădoi.

Mirel Rădoi: "Voiam să nu exersăm penalty-urile" 

Mai are în față o provocare: un singur antrenament în formație completă, marți dimineață, pentru că jucătorii vin etapizat la Mogoșoaia, iar lotul se va strânge în totalitate abia în această seară. "Trebuie să fim foarte atenți și să lucrăm în funcție de timpul pe care-l avem la dispoziție. Vom acorda atenție fazelor fixe, vom încerca să alegem exerciții care să fie valabile pentru toate cele trei întâlniri care urmează, vom pregăti inclusiv penalty-urile. 

Asta cu toate că ne gândisem la un moment dat să nu le antrenăm, ca un element mental, spre a încerca să le transmitem jucătorilor mesajul că trebuie să câștigăm în 90 de minute sau în prelungiri. Nu putem anticipa însă derularea partidei, așa încât ne vom axa și pe loviturile de la 11 metri", a punctat selecționerul.

Mirel Rădoi: "Ar trebui să nu grăbim anumite acțiuni" 

Rădoi a detaliat apoi lucrurile pe care ar vrea să le conserve de la acțiunile din urmă cu o lună: "Reacția după pierderea balonului și organizarea ofensivă. 

Vor fi probabil persoane care vor spune că, dat fiind caracterul eliminatoriu al acestui joc, ar trebui să ne retragem dacă vom avea avantaj. Nu e cazul la noi. Vreau să facem mereu pressing, să avem posesie și reacție. Sigur, mai trebuie să îmbunătățim anumite lucruri, precum acela să nu grăbim acțiuni în momentul în care adversarul e bine așezat pe faza defensivă".

În cazul lui Chiricheș, trebuie să vedem întâi RMN-ul, în funcție de care vom putea emite un verdict pozitiv sau negativ. În ultimul caz, vom avea mare grijă de el. Chiar discutasem înainte cu cei de la Sassuolo că avem datoria de a-l proteja, fiindcă a trecut printr-o perioadă dificilă, cu multe partide în timp scurt după inactivitate" 

Dacă aș încerca să intru într-o bătălie cu cei care contestă convocarea lui Camora, n-am cum să câștig niciodată. Suporterii vor fi mereu aici, noi, staff-ul, avem un mandat limitat și încercăm să luăm cele mai bune decizii. Prin urmare, nu am ce mesaj să transmit pe această temă.

Un jucător precum Mitriță ne poate aduce mari beneficii pe faza de atac. Am discutat și cu el, și cu departamentul medical pentru a vedea cum putem acoperi diferența de fus orar și există soluții, astfel încât, la nevoie, să putem începe cu el chiar în Islanda" - Mirel Rădoi

Iar fără spectatori la Reykjavik 

Pandemia schimbă lucrurile cu o viteză amețitoare în privința accesului publicului pentru barajul de joi seara. Inițial, UEFA dăduse liber la spectatori pentru 30% din capacitatea stadioanelor, sub rezerva restricțiilor naționale din fiecare țară în parte. Până în week-end, Islanda permitea câte 200 de oameni pe fiecare sector, ceea ce însemna că la partida cu România ar fi putut intra circa 1.500 – 2.000 de fani. 

Din cauza noului val de coronavirus, autoritățile de la Reykjavik au reintrodus noi reguli de protecție, care presupun inclusiv blocarea spectatorilor la evenimentele sportive. Prin urmare, Islanda – România se întoarce la statutul de partidă cu porțile închise!

Citește și alte știri despre naționala României: 

Mirel Rădoi, răspuns pentru ultrașii care contestă convocarea lui Camora: „Nu am cum să câștig această bătălie”

ISLANDA - ROMÂNIA. România nu exersează penalty-urile pentru baraj! Mirel Rădoi explică decizia ciudată + detalii despre căpitan

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  05 Octombrie 2020, 10:16

Sarcina clara a lui *** este sa l titularizeze pe Camora un jucator de mare viitor (34 ani împliniti ) propus de Stoichita în urma unei discutii cu Nelutu Varga gen valiza lui Becali .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează