FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Mirel Rădoi, răspuns pentru ultrașii care contestă convocarea lui Camora: „Nu am cum să câștig această bătălie”

Pus la zid de ultrași, Mireș Rădoi adoptă o poziție defensivă. foto: Raed Krishan
Pus la zid de ultrași, Mireș Rădoi adoptă o poziție defensivă. foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 15:46 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 19:15

ROMÂNIA. Aprig contestat de ultrași pentru decizia de a-l convoca pe Mario Camora, selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a oferit astăzi o primă reacție publică vizavi de acest subiect. Diplomat, selecționerul a declarat că nu vrea să intre într-un conflict „pe care nu are cum să-l câștige”. 

  • CONTEXT: Decizia lui Rădoi de a-l convoca pe Mario Camora a stârnit furia ultrașilor care încurajează echipa națională a României. Prin intermediul unui comunicat, aceștia au condamnat convocarea lui Mario Camora și l-au criticat în termeni duri pe selecționerul Mirel Rădoi: „Îi urăm o cât mai scurtă carieră la echipa națională”.

„Nu vreau să intru într-o dispută, aș pleca în dezavantaj din prima. Ei reprezintă o mare parte a suporterilor români. Ei au fost, sunt și vor fi mereu aici, noi nu. Nu am ce să le transmit și nu am cum să câștig această bătălie”, a spus Mirel Rădoi, în cadrul unei conferințe de presă.

Comunicatul suporterilor din grupul „Honor et Patria: 

Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis astăzi porțile naționalei pentru jucători naturalizați. Cine își închipuie că Mario Camora va fi primul și ultimul se înșală. Este doar Calul troian, învelit în bune intenții, ce va aduce după sine alte și alte «importuri» de ocazie. 

Naționala e o chestie de principiu - la fel ca drapelul, imnul sau ziua națională a unei țări. Nu le schimbi după bunul plac, când altele ți se par mai atrăgătoare. Mergi cu ele mai departe și încerci să le dai strălucire. Cu ce ai, cu ce poți. Asta nu a înțeles M. Rădoi, așa că îi urăm o cât mai scurtă cariera la cârma selecționatei”

Protestele au început la meciul cu Irlanda de Nord

Înaintea meciului cu Irlanda de Nord de pe 4 septembrie, fanii „tricolorilor” au mers în cantonamentul de la Mogoșoaia și au transmis un mesaj împotriva jucătorilor naturalizați în lotul naționalei României.

La Mogoșoaia, înaintea plecării echipei spre Arena Națională, aproximativ 50 de suporteri din grupul „Uniți sub Tricolor” au venit să protesteze împotriva jucătorilor naturalizați. Aceștia au afișat mai multe mesaje, laitmotivul fiind investițiile în copii și juniori.

Suporterii au afișat mesajul „E cam ora (n.r. joc de cuvinte cu numele lui Mario Camora) să investim în juniori / Nu în importuri surogat din alte țări”, apoi au scandat „Centre de copii și juniori, nu import de jucători” și „Vrem națională cu sânge românesc, sânge românesc, sânge românesc”.

Camora, legendă la CFR Cluj

Camora a debutat în Liga 1 în 2011, iar între timp a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului. Are 4 titluri de campion cu CFR Cluj. Selecționerul Mirel Rădoi este un susținător al naturalizării fotbaliștilor. Mai mult, Camora se află pe lista favoriților săi: „Este de ani de zile la un nivel incredibil. E un jucător pe care eu am vrut să-l transfer la FCSB de la CFR şi nu am putut”.

VIDEO Islanda - România: totul despre semifinala barajului pentru EURO 2020

Citește și alte știri despre acest subiect: 

Ultrașii români, REVOLTAȚI după convocarea lui Mario Camora: „Rădoi, îți urăm o carieră cât mai scurtă la națională!”

Suporterii trec la xenofobie, acuzații grave și amenințări, după convocarea lui Camora la națională: „Așteptăm să ne întâlnim cu voi, federație de mafioți și antrenori fără moralitate”

Rădoi, contestat pentru decizia de-al convoca pe Mario Camora chiar de un conaţional al acestuia! „E mai mult business. Normal e să joci pentru ţara în care te-ai născut!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  08 Octombrie 2020, 03:15
Postat de capablanca pe 07 Octombrie 2020, 15:50

Da, cu autohtonii, daci puri, am reusit sa tinem piept unor forte mondiale in lumea fotbalistica.... Ne batem de la egal la egal cu Islanda, Feroe, Lituania, Albania, Luxemburg. Ce sa zic...

Pai in '94... Hagi, Belodedici, Selymes, Ilie Dumitrescu numai daci puri nu erau.

zzero
zzero  •  07 Octombrie 2020, 23:52

Cand vad "nationalisti" de astia de 2 bani ma apuca rasul!Bai nationalistilor, pentru Romania au jucat si unguri si au facut performante , is cetateni romani, sunt buni, hai sa iesim oleaca din grote si sa coboram din copaci ca suntem pe ultimul loc in Europa, oare de ce?De ce o tara asa superba cum este Romania are nivelul de trai cei mai scazut din UE?Nu oare din cauza mentalitatii?Nu suntem asa din vina politicii, ci a noastra ca avem mentalitate de inapoiati!Dar suntem mandri si falsi nationalisti, cand de fapt nu intelegem nationalismul ....Mai incuiatilor, nationalism inseamna sa faci orice sa fie tara prospera in toate domeniile nu sa va...pe voi ca ala nu e roman nu are ce cauta la Nationala....etc....

Vezi toate comentariile (40)
Comentează