FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GEORGIA 1-2

Concluziile lui Mirel Rădoi după dezastrul cu Georgia: „Nu meritam să pierdem, am fost neinspirați”

Mirel Rădoi +49   FOTO
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2021 00:03 / Actualizat joi, 03 iunie 2021 00:24

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României, a încercat să explice eșecul suferit de „tricolori” în fața Georgiei, scor 1-2.

Selecționerul taxează apetitul ofensiv scăzut al atacanților din lot și vorbește din nou despre filosofia pe care vrea să o implementeze la echipa națională.

Se pare că a devenit o obișnuință să pierdem. Jucătorii au vrut, dar sunt unele momente în care trebuie să înțelegem că, dacă ajungem în careu și producem unele oportunități, nu putem să pierdem meciul și să rămânem cu un singur gol marcat. 

Aveam nevoie de victorie pentru a avea moral înaintea meciului cu Anglia. Totuși, rămân la părerea că nu meritam să pierdem. Am fost neinspirați, le-am dat spații, iar jucătorii de viteză ai georgienilor ne-au surprins”, a spus Mirel Rădoi, la Pro X. 

Mă deranjează foarte tare că tratăm cu ușurință unele faze de atac. În momentul în care va reuși să înscrie, atunci va crește și valoarea jucătorilor - Mirel Rădoi

Mirel Rădoi nu-și abandonează principiile: „Vreau să marchez cu un gol mai mult decât adversarul”

„Eu vreau să marchez cu un gol mai mult decât adversarul. Dacă nu, probabil că va veni altcineva care va avea altă statistică. Eu asta mi-am propus în acest schimb de generații. 

Nu e o ironie. La câte turnee finale am fost în ultima vreme? Se știa de când am venit că naționala va încerca să joace ofensiv. Nu vom ceda!”, a afirmat Rădoi. 

„După înfrângerile cu Armenia și Georgia, toată lumea se gândește acum câte goluri vom lua cu Anglia. Va trebui să îmbunătățim unele aspecte”, a mai spus Rădoi, în contextul amicalului cu Anglia de duminică. 

Mirel Rădoi: „Mă deranjează că ne pierdem concentrarea în fața porții”

„Din punctul meu de vedere, rezultatul nu este unul corect, ar fi trebuit să fie altul. Din punct de vedere al atitudinii, al determinării, nu am ce să le reproșez jucătorilor, au înțeles că trebuie să alerge mai mult pentru a suplini absența jucătorului eliminat. 

Mă deranjează că ne pierdem concentrarea în fața porții”, a completat Rădoi, la conferința de presă. 

FOTO Imagini spectaculoase din amicalul România - Georgia 1-2

România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
România - Georgia 
(foto: Cristi Preda/GSP)
+45 FOTO

Citește și alte știri despre naționala României:

Mirel Rădoi, făcut praf: „Olăroiu e în tribună, iar pe bancă marionete! Îl aduce pe Tănase, să zică nașul că ia 86 de milioane pe el”

Răzvan Marin, după penalty-ul ratat cu Georgia: „Acolo execut mereu”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
csaba
csaba  •  03 Iunie 2021, 18:34

Nu știu cine a pus ca antrenor la națională un *** la care lipsesc și cei 7 ani de acasă, dacă ar fi avut măcar un pic de respect față de fotbal și suporterii naționalei își dădea demisia, nu știu cine a văzut în el mare antrenor dar e un mare habarnistși mare prost pe deasupra, numai proștii insistă în prostie, când pierzi pe linie cu echipe de pe locurile din preajma 100, n-ai ce căuta acolo, dar cum ajunge cineva cu 4 clase antrenorul eccipei naționale rămâne pentru mime o enigmă !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  03 Iunie 2021, 11:32

E stupefiant ca proaspatul absolvent socoate ca are principii, "filozofie de joc", cand de fapt e un urechist afon. Afara!

1065808933555529
Andrei Preda  •  03 Iunie 2021, 08:53
Postat de nausea pe 03 Iunie 2021, 01:57

În jocul de fotbal când o echipă primește gol înseamnă ca a facut cel puțin o greșeală. Mirel Ră2 insistă ca strategia lui e să dea un gol mai mult decât adversarul. Dacă te uiți la campioanele de anul acesta din primele 7 campionate ale Europei vezi ca 6 dintre ele au și cele mai bune apărări. Mai jos golaverajul , goluri marcate vs goluri primite. Manchester City 83 - 32 Inter Milan 89-35 - Atalanta are cele mai multe goluri, 90 , dar a terminat pe 3. Atletico Madrid 67-25 , - cu mai multe goluri marcate dar si mai multe primite, Barcelona,85 - 38, e pe 3 Bayern München 99-44. Aici sunt 3 echipe care au incasat mai putine goluri RB Leipzig 32, Wolfsburg 37, Union Berlin 43 - dar diferenta dintre Bayern si restul e asa de mare încât doar în situația asta joci pe ideea lui ra2 Lille 64 - 23, următoarele clasate au dat mai multe goluri dar au incasat mai mult, Paris SG 86-28, Monaco 76- 42, Lyon 81-43 Ajax Amsterdam 102-23 Sporting Lisabona 65-20, si aici perdantele au mai multe goluri marcate dar au si mai multe incasate FC Porto 74-29, Benfica 69-27 O sa zica ra2 ca astea sunt echipe de club. Uite si preliminariile pe euro. https://ro.soccerway.com/international/europe/european-championship-qualification/2020/qualifying-round/r46025/ Cu exceptia grupei D, unde pateticii de irlandezi au cele mai putine goluri marcate dar sunt pe 3, echipele de pe primele 2 locuri au si cele mai bune aparari din grupa lor. Deci apararea e baza, de aici se pleaca

Pai da , da daca faci 4 greseli in aparare si iei 2 goluri dar faci si 5 greseli in atac si dai 3 goluri inseamna ca stii cat si cum sa gresesti ca sa faci mistou de castig !!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează