FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

3 întrebări după ce Rădoi a anunțat lotul pentru preliminariile CM » Care sunt deciziile surprinzătoare luate de selecționer

Articol de - Publicat miercuri, 17 martie 2021 11:19 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 12:59

Mirel Rădoi (39 de ani) a anunțat lista cu jucătorii convocați pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022, iar selecționerul a făcut câteva alegeri surprinzătoare. 

  • În luna martie, România va înfrunta Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) și Armenia (31 martie), în preliminariile de calificare la Cupa Mondială din 2022;
  • România face parte din Grupa J în preliminariile CM 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

Selecționerul a ales o listă de listă de 24 de jucători convocați pentru cele trei meciuri și o listă de alți cinci fotbaliști de rezervă.

1. De ce nu a fost convocat Sergiu Hanca?

Hanca are 18 partide în acest sezon, reușind trei goluri și trei pase de gol, însă nu l-a convins pe Rădoi.  

Aflat pe lista preliminară, mijlocașul de 28 de ani nu a prins lotul final, deși trece printr-o formă bună la Cracovia, unde este titular de drept. Cu cinci selecții bifate, Hanca poate juca atât la mijloc, cât și ca fundaș dreapta, post deficitar la echipa națională.

2. De ce e Florinel Coman la lot?

O altă decizie controversată a selecționerului este convocarea lui Florinel Coman. Revenit după o accidentare care i-a pus probleme, Coman nu impresionează la FCSB, reușind doar un gol în ultimele 15 partide.

3 meciuriare Coman la națională, Nu are niciun gol marcat

Cu toate acestea, Coman i-a luat fața lui Alex Mitriță. Titular la  Al-Ahli Jeddah, Mitriță are 4 goluri și 5 pase în 19 partide, 

2 goluriare Mitriță în 13 meciuri la naționala României

Cu patru goluri și două assisturi în 2021, și Andrei Ivan (24 de ani) ar fi putut emite pretenții la convocare, în fața lui Coman. Extrema Craiovei se află însă doar pe lista de rezerve și ar putea apărea la lot doar că cineva se accidentează.

Nici Ciprian Deac nu l-a impresionat pe Rădoi. Deși are 35 de ani, Deac este om de bază la CFR Cluj, marcând 10 goluri în acest sezon și oferind 5 pase de gol.

3. Pe ce post a fost convocat Ovidiu Popescu? 

Mirel a surprins și prin convocarea lui Ovidiu Popescu. Jucătorul de la FCSB a fost inclus pe site-ul FRF ca fundaș, deși în acest sezon a jucat pe cinci posturi: fundaș dreapta, fundaș central, fundaș stânga, mijlocaș defensiv și inter.

Fotbalistul roș-albaștrilor a câștigat astfel duelul pentru o convocare cu Cristi Manea. Fundașul dreapta de la CFR Cluj, cu 16 meciuri în Liga 1, se află doar pe lista de rezerve. 

Lotul României pentru primele meciuri din preliminarii:

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0);
  • FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

Alți 5 fotbaliști se află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naționale urmând a apela la aceștia în cazul unei indisponibilități: Florin Iacob (UTA Arad 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj 10/1), Adrian Păun (CFR Cluj 0/0), Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova, 1/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0).

Există riscul ca selecționerul să nu fie pe bancă cel puțin la primul meci din preliminarii, cel cu Macedonia de Nord. În plus, antrenamentele „tricolorilor” ar putea avea de suferit în perioada următoare, în cazul în care Rădoi va petrece mai multe zile în izolare. Totul depinde de al doilea test, pe care Rădoi îl va efectua. Dacă și acesta va ieși pozitiv, selecționerul va rata nu doar meciul cu Macedonia de Nord, cât și pe cel cu Germania!

VIDEO. Robert Niță despre Mirel Rădoi: „E o problemă! Sper să fie fals-pozitiv!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Când ar putea reveni Mirel Rădoi pe bancă » FRF dă detalii despre selecționerul depistat pozitiv la un test COVID-19

Veste uriașă pentru echipa națională » Henrikh Mkhitaryan nu va juca împotriva României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
807354076103846
Adry Nebkens  •  18 Martie 2021, 00:15

Radoi iar ti-au facut impresarii lotul?

176901212832165
Dan Petnaise  •  17 Martie 2021, 19:53

Chiricheș e de o vârstă cu tine Mirele. Mai bine joci tu.

orlick
orlick  •  17 Martie 2021, 19:04
Postat de magic4ever pe 17 Martie 2021, 13:22

Si am uitat de Ciprian Deac care este cel mai bun fotbalist de la CFR si are un sezon bun cu 10 goluri si 5 pase de gol si el selectioneaza fotbalisti total iesiti din forma gen Coman sau Man...o sa luam o caruta de goluri de la Germania ...

Deac joaca bine in campionatul nostru, unde arbitrii fluiera doar in favoarea CFR-ului. E antologică faza in care CFR a înscris după ce Deac a trântit fundașul care ii stătea in cale. Arbitrul se uita in alta parte...

Vezi toate comentariile (41)
Comentează