FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Fostul selecționer îi ia apărarea lui Edi Iordănescu: „Unii care nu au antrenat de ani de zile vin și se iau de el” + „Marica n-are cum să înțeleagă ce facem noi”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2022 11:11 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 14:28

Mirel Rădoi (41 de ani), fostul selecționer al României, îi ia apărarea lui Edi Iordănescu, după criticile primite în urma meciurilor din Liga Națiunilor.

Fostul mijlocaș al naționalei României, prezent la meciul de retragere al lui Adrian Mutu, a avut un discurs dur la adresa persoanelor care critică naționala după înfrângeri, iar la victorii „nu mai zic nimic, devin invizibili”.

Oboseala „face” echipa cu Muntenegru » Așa ar putea arăta primul „11” al României la ultimul meci din această lună
ROMÂNIA - MUNTENEGRU
Oboseala „face” echipa cu Muntenegru » Așa ar putea arăta primul „11” al României la ultimul meci din această lună

Mirel Rădoi îi ia apărarea lui Edi Iordănescu

„Mă bucur pentru ultima partidă (n.r. - 1-0 cu Finlanda), aveau nevoie și el (n.r. - Iordănescu) și băieții. Nu e ușor să fii în acea poziție. Și dacă sunt calificări, vor fi comentarii că s-a jucat urât. Nu mi se pare în regulă. 

Când vorbim despre națională trebuie să ai informații din interior, pe care în momentul ăsta le are doar Edi. Noi ne putem da cu părerea din exterior, dar nu știm exact situația jucătorilor, ce se întâmplă la nivel de echipă. Ce nu-mi place e că noi, foștii jucători, ieșim și vorbim cu ușurință și criticăm. 

Și după această victorie, în care am avut o primă repriză senzațională, iar din repriza a doua, în loc să scoatem lucrurile pozitive, chiar dacă echipa căzuse și și-a dat sufletul, noi spunem că ne-a dominat Finlanda. 

Suntem unici, scoatem doar lucrurile negative în față. Nu deține nimeni adevărul absolut, nici Gică, nici nimeni. Jucătorii au o zi când vin de la club. Trebuie să lase toate problemele de acasă, de la club, nu e ușor. Trebuie să fim totuși și realiști. Antrenori care ani de zile nu au antrenat pe nicăieri, vin și se iau de Edi. 

Înainte de meci nu au încredere. Cum se câștigă, nu mai zic nimic, devin invizibili. Hai să vedem cu ce putem veni noi din afară, să ajutăm. Nu mă refer la voi (n.r. - presă), mă refer la noi, foști fotbaliști, antrenori. E normal să vânăm postul acela, dar să nu spunem lucruri doar ca să ieșim noi bine.”, a spus Mirel Rădoi.

Apoi, fostul selecționer s-a referit la Ciprian Marica, fostul atacant al naționalei, care a criticat tactica lui Rădoi în perioada când acesta antrena prima reprezentativă (2019-2021): „Marica vorbește doar din perspectiva unui fost jucător. Nu are cum să înțeleagă ce face Edi, ce fac eu sau ce face Gică”.

Citește și alte știri despre echipa națională:

7 momente-cheie din România - Finlanda » Cum s-a decis prima victorie a lui Edi Iordănescu

Mutu i-a făcut analiza lui Pușcaș: „Un atacant de națională trebuie să fructifice una din 3 ocazii”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
trink
trink  •  15 Iunie 2022, 00:14
Postat de elgabri pe 14 Iunie 2022, 14:48

Incompetentii se apara inte ei ;)

tu stii cel mai bine!dinamo umilintza e numele tau!

francescoli1974
francescoli1974  •  14 Iunie 2022, 21:20

Pe vremea când erai selecționer echipa chipurile juca ofensiv doar pe hârtie,nu am dominat pe nimeni și am luat goluri cam de la toți cu care am jucat și am pierdut inevitabil,cum să nu critici când vezi astfel de exprimări in teren, indolență și lipsă de caracter?Nu s-a schimbat nimic în bine de la Daum până în prezent.

elgabri
elgabri  •  14 Iunie 2022, 14:48

Incompetentii se apara inte ei ;)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează