FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Momentul critic, care a revoluționat jocul naționalei României, punctat de Viorel Moldovan: „Asta a dus la reușită”

Viorel Moldovan / Captură Orange Sport
Viorel Moldovan / Captură Orange Sport

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 00:59 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 08:01

Viorel Moldovan, fostul vârf al naționalei României, a fost mai blând cu tricolorii după victoria cu Kosovo, 2-0. 

  • România e pe loc calificabil, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția. 
  • România mai are de jucat cu Belarus (deplasare), Andorra (acasă), Israel (deplasare), Elveția (acasă)
  • Israel mai are de jucat cu Elveția (acasă), Kosovo (deplasare), România (acasă), Andorra (deplasare).

Moldovan a fost foarte critic după partida cu Israel, dar acum a apreciat jocul tricolorilor. Și a spus că introducerea lui Mihăilă și Moruțan a dinamitat partida. 

Reacție DURĂ de la Priștina, după incidentele de pe Arena Națională: „Nu ne vom opri în fața acestor mici fasciști! Kosovo e eternă!”
ROMÂNIA - KOSOVO
Reacție DURĂ de la Priștina, după incidentele de pe Arena Națională: „Nu ne vom opri în fața acestor mici fasciști! Kosovo e eternă!”

Viorel Moldovan: „Introducerea lui Mihăilă și Moruțan a făcut ca echipa României să reușească”

„Se pare că se poate, nu? Criticile au avut efect benefic. Așa da! Azi trebuie să luăm aprecieri pozitive. Azi am văzut o dorință enormă. Merită felicitat și selecționerul Iordănescu pentru inspirație. A titularizat niște jucători la care nu mă așteptam și chiar i-au ieșit lucrurile. Chiar dacă începutul a fost timid, ne-a aparținut inițiativa. Am fost destul de precipitați, am greșit adresa paselor la nivel de circulație a balonului. Au fost momente când trebuia să jucăm mai repede - asta până la întreruperea jocului.

După reluare, parcă am fost mai buni. Am jucat mai rapid, am reușit să surprindem adversarul la câteva acțiuni, am avut ocazie bună cu Bancu și alte câteva mingi periculoase în careul kosovar, dar nu ocazii. Trebuie să recunoaștem că ocaziile cele mai mari le-au avut ei în prima repriză, la eroarea lui Burcă și când Drăgușin a salvat o minge pe care scria gol. A mai fost eliminarea lui Muriqi și avantajul numeric din a doua repriză, care ne-au dat mai multă încredere. Am reușit, așa cum era și normal, să lucrăm liniile, am crescut dinamica și mobilitatea de la mijloc în sus. 

Era inevitabil să nu vină o eroare defensivă a kosovarului, cum a fost penalty-ul ratat de Stanciu. Până la urmă, se revanșează și deschide scorul meritat. După gol am avut un deja-vu legat de meciul cu Israel, am intrat în panică, am făcut pasul în spate, iar Kosovo, în inferioritate numerică, a avut câteva situații periculoase. Bine că nu am fost egalați și am închis partida prin Mihăilă.

Schimbări inspirate ale lui Iordănescu azi. Introducerea lui Mihăilă și Moruțan a făcut ca echipa României să reușească această variantă. Nu știu dacă am fi câștigat fără eliminarea lui Muriqi, nu contează. Dacă până acum am spus că am avut șansă și am obținut mai mult decât trebuia, azi, ținând cont de desfășurarea lucrurilor, meritam victoria", a spus Viorel Moldovan, la Prima Sport, citat de Pro X.

Citește și alte articole despre naționala României: 

Edi Iordănescu, speriat de incidentele de pe Arena Națională: „Să ratezi o calificare la «masa verde» e păcat”

Gică Popescu, „la cald” după România - Kosovo 2-0: „Eram convins de un lucru!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
parachioara5
parachioara5  •  13 Septembrie 2023, 10:24

...cum sa castigam fara eliminarea kosovarului ...si de ce spui ca nu conteaza ?...cel mai mult a contat dupa parerea tuturor ...Screciu trebuie mentionat ca principal artizan al victoriei ...

fcsb_clar_e_steaua
fcsb_clar_e_steaua  •  13 Septembrie 2023, 08:14

Până nu se opresc din tremuratul picioarelor, e greu. La 0-0 le-au tremurat picioarele și pasele, la 1-0 s-au retras, la 2-0 au început să dea semne că știu ceva fotbal. Să înceapă meciul de la 2-0 și jucător in minus pentru adversar!

zb59
zb59  •  13 Septembrie 2023, 01:24

Momentul critic a fost eliminarea kosovarului! In rest aceeasi “tactica” geniala a “selectionerului”! Urmeaza acum sa le facem statui!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează