FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

„Eram sigur că voi marca golul victoriei!” » Momentul de sinceritate al lui Nicolae Stanciu, după „rollercoaster-ul” cu Kosovo: „Nu am un istoric bun”

Nicolae Stanciu a fost copleșit după reușita din meciul cu Kosovo / foto: Raed Krishan +36   FOTO
Nicolae Stanciu a fost copleșit după reușita din meciul cu Kosovo / foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 01:48 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 02:00

Nicolae Stanciu i-a dus pe fanii români de la agonie la extaz în doar câteva minute în meciul cu Kosovo, câștigat cu 2-0. Mai întâi, a ratat o lovitură de pedeapsă, apoi a înscris un gol ce poate cântări semnificativ în drumul României către EURO 2024.

  • România e pe loc calificabil, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția. 
  • România mai are de jucat cu Belarus (deplasare), Andorra (acasă), Israel (deplasare), Elveția (acasă)
  • Israel mai are de jucat cu Elveția (acasă), Kosovo (deplasare), România (acasă), Andorra (deplasare).

Stanciu a povestit cu lux de amănunte cum au trăit „tricolorii” cele peste 50 de minute în care partida a fost întreruptă din cauza lozincilor ultrașilor români.

„A fost destul de ciudat ceea ce s-a întâmplat (n.r. - momentul în care meciul a fost întrerupt mai bine de 50 de minute) Am stat mult timp la vestiar. Nu ni se comunica ceva exact. Nu știai dacă să te apuci să mai faci exerciții, nu știai cât timp durează. S-a tot prelungit, dar ne bucurăm că am continuat meciul și ne bucurăm pentru cele trei puncte. 

La meciul cu Israel, ne-a lipsit calmul când am avut mingea. Am vorbit mult despre asta și le-am spus [coechipierilor] și înainte de meci. Cred că și până la acel moment (n.r. - momenl întreruperii) am controlat jocul și aveam un ritm bun. Era foarte important să ieșim calmi, am văzut ce au făcut ei și cum încercau să îl provoace pe arbitru. Au făcut presiuni să oprească meciul și asta ne-a înfierbântat.

Am vrut ca nimeni să nu intre nervos pe teren, pentru că ne făceam rău singuri. Am încercat să nu întrebăm ce se întâmplă afară, toți am vorbit să rămânem calmi, știam că vom continua meciul. Știam că nu trebuie să ne ia capul, să intrăm într-o degringoladă, să fim prea agresivi. Singurul mesaj a fost să avem răbdare și calm”, a spus Stanciu.

Ce jucători l-au impresionat pe Ilie Dumitrescu după România - Kosovo: „S-au ridicat la un nivel foarte bun”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Ce jucători l-au impresionat pe Ilie Dumitrescu după România - Kosovo: „S-au ridicat la un nivel foarte bun”

Nicolae Stanciu: „Din păcate, nu am un istoric bun la penalty-uri”

Fotbalistul proaspăt transferat de la Wuhan Three Towns în Arabia, la Damac, a vorbit și despre penalty-ul ratat în repriza a doua. N-a uitat nici acum de lovitura de pedeapsă ratată în 2016, în meciul cu Muntenegru de la Cluj, și recunoaște că „nu are un istoric bun le penalty-uri”. 

Din păcate, la națională, nu am un istoric bun la penalty-uri. Eram sigur că voi marca golul victoriei, pentru că știu cât de mult iubesc naționala, știu lucrurile pe care le fac și cât de profesionist sunt. 

Știam că nu pot termina încă un meci în acest mod. Vedem ce va decide Mister, dar probabil Ianis și Răzvan se vor bate pentru cine va fi primul executant. 

+32 FOTO

Șansele sunt la fel, clasamentul e la fel, ne așteaptă două meciuri dificile, chiar dacă lumea va spune că sunt ușoare. Nu ne temem, dar trebuie să fim conștienți că va fi un meci greu cu Belarus. Știm că nu va fi ușor. Dacă vom trata cu seriozitate, vom face un pas mare spre calificare”, a mai spus liderul „tricolorilor”. 

3 penalty-uria irosit Nicolae Stanciu la naționala României, toate în meciuri oficiale. Pe lângă cel irosit aseară, căpitanul a mai ratat cu Liechtenstein (0-2), în 2021, și cu Muntenegru (0-0), în 2016

VIDEO Ciprian Marica este încrezător în șansele „tricolorilor”: „Important este că am câștigat, cred că ne vom califica”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Ianis Hagi, reacție furtunoasă după România - Kosovo: „Am văzut că inclusiv nea Stoichiță a spus-o! Ar trebui să cunoască aceste lucruri”

Panduru are 2 remarcați-surpriză: „Nu mă așteptam să joace atât de bine!” + Mihai Stoica, la superlativ despre Stanciu

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (6)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  13 Septembrie 2023, 11:45

Pardon ! Cu un om in plus ? ! Ce "Bulan" are "Edi " !!! "Nimic fara Dumnezeu ". Tata Puiu a tinut "Aproape" ...

dinamo100
dinamo100  •  13 Septembrie 2023, 11:24

Pozitionarea lui Stanciu la executarea loviturii de la 11m nu mi-a dat un sentiment prea bun. Mingea nu a fost plasata rau, insa portarul a ghicit intentia si s-a dus lansat acolo. Cred ca si Coman poate fi luat in calcul la executarea loviturilor de 11m.

gasperica
gasperica  •  13 Septembrie 2023, 10:17

Ma bucur pentru Stanciu ca a reusit sa marcheze dupa ce a ratat penaltiul. I-am vazut manifestarea de la gol si am inteles zbuciumul sau interior care a pus stapinire pe el dupa ce a ratat. Niciodata nu dai in cel cazut, din contra il ajuti sa se ridice.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează