FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS

Mutu a ajuns aseară la 34 de goluri pentru România » La un gol de ”Rege”

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2011 01:16

Mutu a intrat aseară în istoria "naţionalei" ca primul "tricolor" care a marcat pe Naţional Arena


Adrian Mutu a revenit la "naţională" după ce Piţurcă l-a iertat pentru episodul San Marino! "Nu l-am adus ca să-l ţin rezervă", specifica Piţi înainte de meci. Şi "Briliantul" a vrut să arate că antrenorul nu s-a înşelat cînd i-a acordat din nou încredere. Mutu a părut un alt jucător pe tot parcursul săptămînii, iar aseară a arătat asta! A intonat cu patos "Deşteaptă-te, române!", un lucru neobişnuit pentru decarul naţionalei, apoi a spus o rugăciune scurtă cu cîteva secunde înainte de începerea meciului, din nou, un moment atipic pentru el.

O premieră şi un record
Fotbalistul Cesenei a făcut apoi ce ştie cel mai bine: a marcat! Era minutul 19 şi după o pasă de geniu a lui Sînmărtean, "italienii" Torje şi Mutu s-au coordonat perfect şi ultimul a înscris. Fotbalistul de 32 de ani a profitat de neputinţa colegilor săi de la meciul cu Franţa şi a devenit primul jucător al "naţionalei" care bagă mingea în aţe pe noua Arenă Naţională. Acum se teme şi Hagi pentru recordul său de goluri la "naţională": "Regele" are 35 de reuşite, iar Mutu a ajuns la borna 34 la a 71-a selecţie! Asta fiindcă, aseară, Mutu a marcat şi a doua oară, din penalty, printr-o "scăriţă", după o fază la care tot el a fost faultat în careu.


17,17% din golurile marcate de "naţionala" României în ultimii 12 ani (2000-2011) au fost realizate de Mutu: 34 din 198

Grupa D
1    Franţa         9    20
2    Bosnia        9    19
3    Romania        9    13
4    Belarus        10    13
5    Albania        9    8
6    Luxembourg    10    4

Franţa şi Bosnia au asigurate primele două locuri, joacă numai pentru calificarea directă la Euro. Iar calificarea se dispută chiar în meci direct, la Paris, pe 11 octombrie.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (35)
blaustein
blaustein  •  08 Octombrie 2011, 20:51
Postat de totdd pe 08 Octombrie 2011, 09:18

merge si fara mutu. mutu sa dea doua goluri cu franta,olanda,italia,spania,germania....nu cu albania sau bielorusia. pe bielorusii de aseara in bate bosnia cu echipa a treia

Da, a dat 2 goluri cu tari precum Albania, Belarus care-i problema?... pentru ca doar cu acestia ne putem bate. Ceilalti nu sunt in stare de asa ceva. Cum dreaq vrei tu un singur om sa dea 2 goluri cu franta,olanda,italia,spania,germania? cand restul echipei nu are valoare. Nici Ronaldo, Messi, Hagi sau Maradona din vremurile lor bune sau cine vrei tu daca-l aduci in nationala Romaniei intre actualii componenti nu va reusi asa ceva asa ca trezeste-te la realitate si nu mai posta baliverne.

frf_still_sucks
frf_still_sucks  •  08 Octombrie 2011, 19:06

Totusi ca populatie suntem peste Olanda, Suedia, Serbia, Danemarca, Portugalia sau Grecia si pentru noi, performanta in ziua de azi inseamna un fotbalist pe care il compara cu un fotbalist care dadea totul in teren si nu batea chelneri, mergea la baut cand nu trebuia sau tragea pe nas, durandu-l in cot de urmari in ceea ce priveste echipa de club sau nationala. Si acum apar unii sa spuna ca acest "talent" nu este apreciat. Ma repet, penibil :)

frf_still_sucks
frf_still_sucks  •  08 Octombrie 2011, 18:58
Postat de interules pe 08 Octombrie 2011, 11:27

Citesc comentariile predecesorilor mei si observ ca nu suntem in stare sa ne pretuim valorile. Omul asta are ca sarcina de serviciu sa joace fotbal si a facut-o si o face al naibii de bine. Cred ca daca traia azi Brancusi, Eminescu, Coanda erau improscati cu noroi pentru nu stiu ce tampenie faceau in particular. Astia suntem noi, romanii

:) Tu esti mai fumat ca Mutu. Pai cum poti sa-l compari cu niste personalitati care aveau si unghiile de la picioare mai talentate decat "briliantul". Mutu s-a dus la 20 de ani in Italia si chiar daca nu s-a afirmat in primii ani (si asta e rezultatul clar al mentalitatii romanesti) cu putin talen a fost format acolo si a ajuns putin peste mediocritate si tu sau altii il vedeti erou pentru ca in Romania noi nu avem nici pregatirea nici mentalitatea cluburilor din Italia, Spania, Anglia, Franta, Germania, Olanda. Totusi ca populatie suntem peste Olanda, Suedia, Serbia, Danemarca, Portugalia sau Grecia si pentru noi, performanta in ziua de azi inseamna un fotbalist pe care il compara

Vezi toate comentariile (35)
Comentează