FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS, VINERI, 21:30, TVR 1 ŞI DOLCE SPORT

Mutu, revenire în genunchi: s-a întors la “naţională” după ce a fost huiduit la Cesena

Mutu și Tamaș au stat alături și la antrenamentul de ieri, de la Mogoșoaia. Mutu s-a pregătit doar 30 de minute
Mutu și Tamaș au stat alături și la antrenamentul de ieri, de la Mogoșoaia. Mutu s-a pregătit doar 30 de minute

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 03 octombrie 2011 23:30

Victor Piţurcă l-a avertizat ieri public pe principalul golgeter al reprezentativei, 32 de reuşite, că nu-i va mai accepta nici un derapaj disciplinar


Selecţionerul i-a iertat pe Mutu şi pe Tamaş după escapada de dinaintea amicalului cu San Marino, din august, şi i-a convocat la lot pentru ultimele partide din preliminariile Euro 2012, cu Belarus (7 octombrie) şi cu Albania (11 octombrie, Tirana).

"Au fost excluşi trei jocuri, am considerat că e suficient. Sper să nu se mai repete. M-a impresionat Mutu, care şi-a dorit enorm să revină şi acest lucru a contat foarte mult. Este ultima şansă! Cred că au conştientizat că fără disciplină nu se pot obţine rezultate", a precizat Victor Piţurcă.

Considerat de Piţi încă un fotbalist indispensabil pentru "naţională", în perspectiva viitoarei campanii de calificare la CM 2014, Mutu nu-şi mai regăseşte ritmul după transferul la Cesena. Ajuns la vîrsta de 32 de ani şi 9 luni, golgeterul reprezentativei a trăit clipe de coşmar, duminică, la meciul Cesena - Chievo 0-0. Starul român, plătit cu un salariu anual de 1,8 milioane de euro, a ajuns să fie huiduit de propriii fani după numai 5 etape, exasperaţi de prestaţia neconvingătoare şi de penalty-ul ratat de Mutu, dar şi de faptul că Cesena este pe penultimul loc în Serie A, cu un singur punct.

Echipa probabilă pentru meciul cu Belarus: Pantilimon - Luchin, Tamaş, Moţi, Raţ - Cociş, C. Lazăr, Sînmărtean - Torje, Marica, Mutu.

CLASAMENTUL GRUPEI D
1. Franţa    8    5    2    1    11-3    17 p
2. Bosnia    8    5    1    2    11-7    16 p
3. ROMÂNIA    8    3    3    2    10-6    12 p
4. Belarus    9    3    3    3    6-5    12 p   
5. Albania    8    2    2    4    6-10    8 p
6. Luxemburg    9    1    1    7    3-16    4p

Au mai rămas de disputat: România - Belarus, Bosnia - Luxemburg, Franţa - Albania (7 octombrie); Albania - România, Franţa - Bosnia (11 octombrie)

"Nu regret că nu i-am chemat pe Mutu şi pe Tamaş la meciul cu Franţa. Nici cu ei în echipă n-am fi cîştigat pe acel teren pe care am jucat"
Victor Piţurcă, selecţioner

32 de goluri are marcate Mutu pentru "naţională", fiind la două reuşite de recordul lui Hagi, golgeterul all-time al reprezentativei

Şapte rezerve convocate
Nu doar Mutu trece prin momente delicate la echipa de club. La fel se întîmplă şi cu Tamaş, cu Raţ, cu Marica, cu Nicoliţă, cu Pantilimon, cu Lazăr, cu Latovlevici sau cu Gardoş, toţi cu statut de rezerve sau suspendaţi în ultima vreme. "Bănel are probleme de adaptare la Saint-Etienne. Pe lîngă capacitatea de efort îi trebuie şi altceva în campionatul Franţei. Dacă nu se va impune şi nu va juca, pierde lotul. În aceeaşi situaţie este şi Marica, la Schalke, care nu poate să-l scoată din echipă pe Huntelaar, fiindcă olandezul e mai bun şi marchează pe bandă rulantă", a explicat Piţurcă.

Îngrijorat că Torje joacă pe alt post la Udinese
Nici cel mai în vogă "tricolor", Torje, nu-l linişteşte pe selecţioner: "Joacă pe alt post decît o făcea la Dinamo şi la «naţională», iar acest lucru nu e bine pentru mine. Sau poate că da, dacă demonstrează că e polivalent". Aripă dreapta la reprezentativă, "Messi de România" e folosit la Udinese în spatele vîrfului Di Natale.

"Vom avea un meci greu cu Belarus, mulţi jucători convocaţi nu joacă la echipele de club. Patru-cinci n-au evoluat în week-end"
Victor Piţurcă

"România nu e Barcelona, vom încerca să arătăm un fotbal de calitate"
Bernd Stange, selecţioner Belarus

"Dacă nu am convocat nici un jucător de la Rapid înseamnă că nu a meritat. De ce am luat patru de la Steaua? Pentru mine contează valoarea fotbaliştilor"
Victor Piţurcă, selecţioner

Gardoş, la închidere
Victor Piţurcă l-a convocat pe Florin Gardoş, deşi acesta a fost suspendat 10 etape după ce i-a rupt piciorul lui Băcilă, în urmă cu două săptămîni. "Nu a jucat două etape în Liga 1, dar a evoluat în Europa League. Dacă ar fi stat mai mult nu l-aş fi chemat. Pe Gardoş vreau să-l folosesc mijlocaş central", a explicat selecţionerul, care l-a folosit pe stelist fundaş central cu San Marino. Pentru un caz similar, antrenorul Olandei, van Marwijk, l-a pedepsit şi nu l-a convocat anul trecut pe Nigel de Jong, după ce mijlocaşul lui Man. City i-a rupt piciorul francezului Ben Arfa într-un meci din Premier League.

Amical cu Belgia, în loc de baraj
Federalii nu-şi fac mari iluzii. "Şansele de calificare sînt minime, dar ne gîndim totuşi că Luxemburg ar putea să producă o surpriză de proporţii şi să nu piardă în Bosnia", a recunoscut selecţionerul, care a dezvăluit că în noiembrie, cînd sînt programate meciurile de baraj pentru Euro 2012, FRF a perfectat un amical cu Belgia, pe teren propriu.

INBOX
PIŢURCĂ speră ca la meciul cu Belarus să fie 30.000 de spectatori în tribunele stadionului Naţional Arena. "Se mai vînd bilete pînă vineri. Dacă nu vor fi mulţi fani, înseamnă că am greşit noi şi trebuia să jucăm la Ploieşti".
DORIN GOIAN şi Nicoliţă sînt suspendaţi pentru meciul cu Belarus din cauza cumulului de cartonaşe galbene.
SELECŢIONERUL şi-a dezvăluit strategia pentru preliminariile CM 2014: "Voi conta pe tot ce are mai bun fotbalul românesc. Prin telegrama trimisă lui Lobonţ i-am transmis un mesaj că e în vederile mele. Nu l-am chemat acum pentru că la el şi la Dani Coman voi apela doar ca titulari. Acum merg pe portari tineri".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
bozgor
bozgor  •  04 Octombrie 2011, 17:55

EST BUN MAI , ECHIVALENTUL LUI KAKA . DIMANT DE STICLA.

bozgor
bozgor  •  04 Octombrie 2011, 17:51

DE CA STA IN GENUNCHI? II FACE OARE CEVA LUI PITI PE SUB PANTALONI?HAIDA DE LA 32 DE ANI SI-A DAT SEAMA CA TREBUIE SERIOZITATE? CAM TARZIU.ESTE NUL DE PESTE TOT APLECAT CAM HUIDUITINCLUSIV DE LA PRIMA NEVASTA. SIFONAT RAU SI CAM NESLEFUIT DIMANTUL ASTA SINTETIC

nicco
nicco  •  04 Octombrie 2011, 10:58

Mutu s-a lasat de sportul numit "fotbal" de multa vreme. Acum ar trebui sa se retraga in afaceri, e terminat...n-o sa mai inscrie goluri decat in miute cu prietenii...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează