FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Mihai Stoichiță despre situația lui Ivan, Mitriță și Maxim la națională: „Ți-am zis cum se fac socotelile”

Selecționerul Edward Iordănescu
Selecționerul Edward Iordănescu

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 12:55 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 16:05

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a vorbit despre șansele lui Andrei Ivan, Alex Mitriță și Alex Maxim de a reveni la naționala României.

Andrei Ivan, Alex Mitriță și Alex Maxim se numără printre jucătorii care n-au mai intrat de multă vreme în vederile selecționerului Edward Iordănescu. 

Dinamo riscă să piardă jucători importanți: „Sunt contracte pe care în mod normal nu le-am fi semnat”
DINAMO
Dinamo riscă să piardă jucători importanți: „Sunt contracte pe care în mod normal nu le-am fi semnat”

La începutul mandatului său la națională, Iordănescu jr a fost deranjat de atitudinea lor, iar în preliminariile Euro 2024 nu i-a convocat.

Despre șansele lor de a reintra în grațiile selecționerului a vorbit directorul tehnic al Federației Române de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiță. Iar fostul antrenor al Stelei le dă speranțe tuturor.

Mihai Stoichiță: „Edi e un tip care știe să fie și tăios, dar poate să fie și bun prieten”

Într-un interviu acordat orangesport.ro, el a amintit că Edi „nu este ranchiunos, nu este genul să ţină supărare, în niciun caz. E un tip obiectiv, un tip care nu are parti-pris-uri, care alege cu creierul şi cu inima, e foarte important. Edi e un tip care ştie să fie şi tăios, dar poate să fie şi bun prieten”.

Stoichiță a mai spus că, în ceea ce-i privește pe Maxim, Ivan și Mitriță, „depinde de ei. Nu este ranchiunos, nu are nimic cu nimeni, Edi ţine doar cu fotbalul şi cu rezultatele fotbalului. Socotelile ţi-am zis cum se fac, cum te prezinţi”.

Alexandru Maxim, Andrei Ivan și Alexandru Mitriță n-au mai fost convocați la lot din iunie 2022

Andrei Ivan a bifat ultima apariție la echipa reprezentativă în iunie 2022, 16 minute la 0-1 cu Bosnia, în UEFA Nations League. Apoi, Edi a acuzat atitudinea atacantului Universității Craiova, „nu dă totul”, și nu l-a mai chemat la lot. 

Tot din iunie 2022 n-a mai fost convocat nici coechipierul lui Ivan de la Universitatea, Alex Mitriță. Ultima apariție, 25 de minute cu Muntenegru (0-2), de asemenea în Nations League. Iordănescu a sugerat că l-a „sărit” ulterior din cauza lipsei de formă.

Tot contra Muntenegrului, dar în returul încheiat 0-3, a bifat și Alexandru Maxim ultimele sale minute, 45 la număr, în tricoul echipei naționale. Și în cazul său, Iordănescu a acuzat ulterior „atitudinea” drept motiv al neconvocării.

Edi Iordănescu, despre criteriile sale de selecție

În septembrie 2022, Edi preciza că-l interesează nu doar valoarea, forma de de moment, ci și „dorința cu care se vine la lot, ardoarea, ambiția, devotamentul, capacitatea de a oferi totul pentru echipa națională.

Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa națională, mai bine să nu mai vină. Îmi doresc să schimbăm mentalitatea, îmi doresc o altă energie, să dăm totul pe teren și să nu avem niciun regret”.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

VIDEO Mihai Stoichiță despre transferul lui Horațiu Moldovan: „Nu mă surprinde, este portarul naționalei”

VIDEO. Rodion Cămătaru despre încrederea în Edi Iordănescu și în națională: "Rezultatul rămâne în istorie"

Mai puteți citi:

Atât de mare e dependența FCSB! » Liderul a câștigat numai două meciuri fără ei

Ofertă de ultimă oră din Argentina pentru un alt jucător din Superligă! Patru zile decisive pentru a se semna actele de transfer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
MaxiP
MaxiP  •  14 Februarie 2024, 19:48
Postat de Sorenson95 pe 14 Februarie 2024, 18:36

Exact! Cu I Hagi cum ramane? Convoaca in schimb, un jucator sub mediocru, mult mai slab decat cei in discutie, doar pt ca vrea sa vina "pe jos" la nationala? Sigur ca vrea! Asta e reclama pt prostii lui Hagi...marfa proasta imbracata in poleiala... merci!

Daca tie Hagi ti se pare sub Ivan... Nu inteleg cum de Alaves sau echipe de genul nu-l cauta totusi, sigur, Hagi are numele, hai s-o lasam asa, au fost si altii cu numele tatalui si nu i-a cautat nimeni. Pana si in meciurile pentru nationala, evolutiile lui Ivan (si asa destule, nu cred ca merita atatea) au fost net sub cele ale lui Hagi, are mult mai multe momente reusite Hagi in alea cateva pe care le are, ceea ce spune totul.

MaxiP
MaxiP  •  14 Februarie 2024, 19:38
Postat de drazenpetrovic pe 14 Februarie 2024, 18:28

Pe ce te bazezi când spui ca, Coman are calități mult mai bune decât Mihăilă? Unde joacă unul și unde celălalt? De ce unul joacă acolo și celălalt dincolo? Ce vârste au cei doi? Eu cred ca atât la fotbal, cat și în viața, contează rezultatele, în speță asta golurile, mai ales când vorbim de jucatori ofensivi. Sau când ne convine obiectivizam și când nu, așa ni se pare?

Cred ca m-ai inteles gresit, pe Coman l-am comparat cu Ivan si Mitrita. Si am spus ca daca cu Coman mai merge comparatia, cu Mihaila nici nu intra in discutie, concluzia e ca il consider pe Mihaila si peste Coman. Poate nu m-am exprimat cel mai clar, dar era vorba de Ivan si Mitrita in context si am spus ca nu avem ce-i compara cu Mihaila, nu in detrimentul acestuia.

Sorenson95
Sorenson95  •  14 Februarie 2024, 18:36
Postat de kukyred pe 14 Februarie 2024, 16:10

care este criteriul de selectionare pentru printisor ?

Exact! Cu I Hagi cum ramane? Convoaca in schimb, un jucator sub mediocru, mult mai slab decat cei in discutie, doar pt ca vrea sa vina "pe jos" la nationala? Sigur ca vrea! Asta e reclama pt prostii lui Hagi...marfa proasta imbracata in poleiala... merci!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează