FOTBAL  »  NATIONALA  »  STRANIERI

Nicuşor Craiu, juniorul de la Real Madrid, vrea să joace pentru România

Nicuşor Craiu (Real Madrid, sursa foto: realmadrid.com)
Nicuşor Craiu (Real Madrid, sursa foto: realmadrid.com)

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 februarie 2011 12:10

Scouterii federaţiei au descoperit un conaţional la juniorii lui formaţiei antrenate de Jose Mourinho. Puştiul are 12 ani şi a acordat primul său interviu pentru site-ul frf.ro.


La Vallecano a marcat 79 goluri într-un sezon
Nicuşor Craiu a ajuns la Madrid în vară: "Vin de la Rayo Vallecano, unde am jucat doi ani. Acolo, în primul sezon am marcat 79 de goluri, un record pentru club, iar în al doilea an am jucat la o categorie mai mare de vîrstă şi am ieşit din nou golgeter. La Real am ajuns în vară, după ce tatăl meu refuzase o ofertă de acolo mai înainte, considerînd că nu era timpul să fac acest pas".

Reprofilat mijlocaş, urmaşul lui Kaka
O dată cu mutarea la Madrid, Nicuşor a schimbat şi poziţia pe teren. "Eram atacant, dar acum sînt mijlocaş. Antrenorul mi-a zis că viitorul meu este acest post pentru că sînt puternic fizic şi pot trage după mine întreaga echipă. Marii fotbalişti ai lumii au evoluat şi ei pe acest post", spune juniorul, care l-a întîlnit pe titular postului la echipa mare, Kaka: "Am filmat împreună un spot publicitar".

Karate şi 10 pe linie la şcoală
Juniorul român a practicat karate timp de 4 ani. A abandonat cînd avea centura maro din cauza lipsei timpului: "M-a ajutat mult în fotbal, atît mental, cît şi fizic". E în clasa a 6-a şi este un elev-model: "În afară de două note de 8, am numai 10!".

"Sînt român, aleg România!"
Nicuşor spune că n-ar trăda ţara de origine: "Se spune că trebuie să rămîi cu mama care te-a adoptat şi care te creşte, nu cu cea care te-a născut dar care nu mai este lîngă tine. Dar sînt conştient că este mai greu pentru mine să joc la selecţionata Spaniei. Eu vreau să evoluez pentru naţionala României şi, dacă voi fi convocat, voi da totul pentru ţara mea pentru că, pînă la urmă, sînt român".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
dreamer123
dreamer123  •  01 Martie 2011, 05:04

daca la noi nu se poate...de ce nu ? :))

lilianna16
lilianna16  •  28 Februarie 2011, 18:47

Bravo pustiule!

ineedanick
ineedanick  •  28 Februarie 2011, 17:48

bai jurnalisti de 2 lei....ignorand faptul ca profesional sunteti jalnici... sunt curios cand o sa incetati in a mai maltrata limba romana...chiar nu aveti nicio apasare atunci cand redactati un articol?....dar deh...traim intr-o Romanie manelizata , cocalarizata si becalizata....traiasca nonvaloarea

Vezi toate comentariile (12)
Comentează