NATIONALA  ·  VIITORUL

Nimic nu îl mai oprește pe "Rege" » Hagi, dezlănțuit: "Dacă unul ca Dulca era selecționer pe vremea mea, până la 23 de ani nu mă vedeați la lot"

Articol de — Marti, 13 Septembrie 2016, 14:54

După Viitorul - Chiajna 2-1, Gică Hagi a fost extrem de nervos la conferința de presă și i-a atacat dur pe cei care se ocupă de naționala de tineret și pe selecționerul Cristi Dulca.

"Regele" reproșează că jucători precum Mihai Bălașa, Cristi Manea, Florin Tănase, Alex Mitriță nu sunt convocați și a avut un mesaj pentru Dulca.

...despre Bălașa: "Este incredibil cum cel mai fundaş al României nu este chemat la lot. A jucat toate meciurile în Serie B, a promovat cu Crotone, joacă în străinătate şi nu este convocat. Întrebaţi-l pe Iovan despre Bălaşa la lotul naţional! Era profesor acolo! Profesor! Şi el dispare din lot, chiar dacă joacă. Păi ce facem? De doi ani nu e chemat şi poate să joace pe orice post în apărare! E mai bun decât toţi decât toţi fundaşii din România"

...despre Cristi Manea: "Manea a jucat în echipa naţională de seniori şi nu este chemat la lot. De ce nu joacă cel mai scump jucător de această vârstă? Anul trecut, în vară, când nu era pregătit, a fost chemat şi a jucat fundaş stânga. Acum, când este în lot, este pregătit, joacă şi trece printr-un moment greu, că i-a murit tatăl, nu este convocat. Lider de generaţie, promovat la naţionala mare! Doar nu am făcut eu blat cu Piţurcă ca să-l ia la naționala mare?! De asta chiar nu puteţi să mă acuzaţi!"

...despre Florin Tănase: "Tănase nu are nimic de demonstrat! A demonstrat la Viitorul cine este! Cel mai bun jucător român sub 21 de ani! În play-off a avut cele mai multe goluri, cele mai multe assisturi, cele mai bune cifre. A avut mai multe goluri marcate decât Stanciu şi nu a jucat la Steaua. Dulca zice acum că nu ştie dacă-l mai cheamă! Păi Cristi, se termină campania şi el este născut în 1994. Unde să-l mai chemi? O să meargă la echipa mare, că-l cheamă Daum! Anul trecut, a venit la o convocare 700 de kilometri până la Tg. Mureş, a jucat 15 minute şi s-a accidentat la gleznă. Atunci s-a paradit, la tine! Și eu nu am spus nimic!"

...despre Alexandru Mitriță: "De ce nu este convocat Mitriţă? Joacă în Seria A. Alţii nu joacă şi sunt chemaţi. Echipa naţionala de tineret pierde! Păi să vă uitaţi câte goluri dădeau cu Tănase şi Mitriţă când la tineret era Viorel Moldovan! Dădeau şi la Dulca, la început! Ce s-a întâmplat? Spunem că nu avem arie de selecţie, dar îi lăsăm acasă pe cei mai buni"

...despre Răzvan Marin:"Nu puteţi voi, de la tineret, să vă atribuiţi promovarea lui Marin la echipa mare! Nu, nici vorbă! E munca mea, Cristi, nu a ta! Marin a jucat două zile la tine! Voi selectaţi, noi, cluburile, antrenăm! Federaţia are nevoie de cluburi! Cluburile sunt cei mai mari piloni, iar federaţia trebuie să aibă grijă de noi! Noi formăm jucători, noi îi furnizăm vouă, nu voi nouă! Marin la noi a jucat, nu la voi! Când l-a luat Daum, Marin nici nu ştia unde-i naţionala de tineret! A jucat doar două meciuri"

...pentru Cristi Dulca:"Eu vreau să-mi văd de drumul meu, dar sunt nişte lucruri clare! Eu nu-ţi fac convocările, Cristi, dar nici nu pot fi de acord cu anumite lucruri. Eşti prietenul meu şi ţi-o spun. Reprezinţi România şi noi vrem performanţă!

Trebuie să-ți asumi rezultatele, nu să dai în jucători! Generaţia 94-95 este cea mai bună din România! Sunt jucători cu nemiluita în prima ligă şi sunt buni de tot! Dulca are un lot nemaipomenit! Vreo zece dintre ei o să ajungă la naţională mare. Este o generaţie fantastică, nu bla, bla, bla. Şi nu se face nimic, pierdem cu bulgarii acasă, cu Danemarca. Nu puneţi tunurile pe jucători!

Toată lumea vorbeşte de Tănase, că a făcut nu știu ce la naționala de tineret, dar de Rotariu nu spune nimeni? Că vrea să intre, că nu vrea! Înseamnă că sunt probleme. Dacă Rotariu este chemat de Daum, apoi se duce la tineret şi nu joacă, ce să facă? Să înghită? Marin la fel! Vine de la lotul mare şi este rezervă la tineret! Păi Daum i-a chemat degeaba? Ţi-ai asumat asta, asumă-ţi şi rezultatul! Nu mai daţi în jucători, că au nevoie de susţinere!

Dacă eu dădeam peste aceste lucruri, până la 23 de ani nu mă vedeaţi la niciun lot. M-a văzut un om cinci minute la un meci şi m-a luat la echipa mare. Îl cheamă Mircea Lucescu!

Orice tânăr are nevoie de mentori şi profesori, iar noi trebuie să fim cei mai corecţi".Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (34)

Viorel Chirca  •  13 Septembrie 2016, 22:58

Exita un tanar roman la arsenal....nu a prins meciuri dar este in lot.....wenger spunea despre el ca are ceva din mesut ozil....eu zic ca ar merita adus la nationala de tineret macar sa ne convigem de el.....dragomir sau asa ceva

Marius Vasile  •  13 Septembrie 2016, 22:56

In Romania adevaratele valori sunt invidiate in loc sa fie respectate. Nici nu merita fotbalul romanesc ce face Hagi acum pentru el de unul singur. Tot aud ca a fost mare jucator, dar ca antrenor sau ca om nu are valoare. Hagi e un model uman si sportiv de urmat pentru toata lumea. Deranjeaza pentru ca are principii. Ce spune el sunt lucruri pe care o sa le intelegeti peste 10-15 ani. Suntem privilegiati ca are cine sa ne spuna lucrurile astea si are tot dreptul sa o faca.

haideusicfr  •  13 Septembrie 2016, 22:52

L-am respectat pe Hagi ca jucator. Din pacate caracterul ii este in suferinta. O *rotita* in angrenajul lui Becali , care-i cumpara jucatori (spalare de bani). Tanase e tinerelul acela ca o scandura? De ala a spus becali ca-l va vinde peste un an cu 20 de milioane.Parca l-a luat cu peste 1 milion. Mai mult decat brazilienii Stelei plus Jakolis la un loc!

Vezi toate comentariile (34 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1