FOTBAL  »  NATIONALA  »  MITĂ LA NAŢIONALA DE JUNIORI

Oficial FRF înregistrat cînd cere 7.000€ unui om de afaceri să-i convoace fiul la naţionala U17

Articol de - Publicat sambata, 13 martie 2010 00:00

Antrenorul lotului de juniori U 17, Florin Cheran, este acuzat că nu l-a mai convocat pe atacantul Sergiu Negruţ de la CFR Cluj, fiindcă părintele acestuia a refuzat să-i dea şpagă

Federaţia este zguduită de încă un scandal monstru de corupţie la loturile naţionale de juniori. De data asta, în centrul atenţiei este Florin Cheran (62 de ani), selecţionerul reprezentativei Under 17, calificată la turneul de Elită din Bosnia (19-24 martie).

Ofertă printr-un intermediar FRF
Surse credibile din cadrul FRF susţin că fostul fundaş dinamovist ar fi implicat într-o poveste incredibilă: "În toamna trecută, Cheran l-a pus pe Adrian Mihalcea, angajat la Departamentul Organizare-Protocol din cadrul Federaţiei, să-l sune pe tatăl juniorului Sergiu Negruţ, de la CFR Cluj, să-i ceară 7.000 de euro ca să-l convoace pentru miniturneul de calificare la CE 2010. Din cîte se pare, părintele ar fi înregistrat convorbirea". Tatăl lui Sergiu Negruţ este un om de afaceri din Cluj, iar naşul său este şeful Poliţiei din oraş.

"Are probleme cu casa"
De la 15 ani, cînd s-a format lotul respectiv, Sergiu Negruţ a fost nelipsit de la toate acţiunile. Brusc însă, după un stagiu de pregătire, dinaintea primului turneu de calificare la pentru CE 2010, s-a pus problema ca atacantul să nu mai fie convocat. Conform aceleiaşi surse, dialogul dintre federalul-intermediar şi tatăl internaţionalului ar fi decurs astfel:

Mihalcea: «- Bună ziua, domnule Negruţ, sînt Adrian Mihalcea de la FRF.
Tatăl: - Vă ascult!
Mihalcea: - Ştiţi, domnul profesor Cheran n-a fost prea mulţumit de felul în care prezentat fiul dumneavoastră în pregătiri. Dar a zis că-l convoacă dacă sînteţi dispus să-i daţi 7.000 de euro. Are nevoie de bani, e în proces pentru o casă naţionalizată.
Tatăl: - N-am de unde. Nu sînt de acord, fiindcă nu i-aş face nici un bine copilului»

Ofertă promoţională: 3.000 de euro
Povestea ar fi avut şi un al doilea episod. Luna trecută, acelaşi federal Adrian Mihalcea l-ar fi sunat din nou pe tatăl juniorului Negruţ să-i prezente "oferta" pentru turneul de Elită care va începe vinerea viitoare:

Mihalcea: - «V-aţi mai gîndit la propunerea domnului profesor? S-ar mulţumi şi cu 3.000 de euro sau cît puteţi!»
Tatăl: - «Dom'le, nu dau nimic. Dacă nu merită copilul, să nu-l mai convoace». 

Există informaţii că directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a aflat de acest subiect de la prietenul său Florin Răducioiu, unul dintre impresarii juniorului. Federalul n-a putut fi însă contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

"Negruţ era un atacant apreciat la lot, dar brusc n-a mai fost convocat. Nu discut însă din ce motive n-a mai selecţionat"
Lucian Marinescu, impresarul juniorului Sergiu Negruţ

"N-am auzit că Florin Cheran ar face selecţia pe bani. Nu din cauza asta nu a fost convocat atacantul Sergiu Negruţ, pe care îl monitorizăm în continuare!"
MIODRAG BELODEDICI, directorul tehnic al loturilor de juniori

"N-aş vrea să discut prea mult pe tema acestui subiect pentru a nu-i periclita viitorul fiului meu. Băiatul a jucat în toate meciurile de pregătire, iar dintr-o dată n-a mai intrat în vederile antrenorului Cheran"
Tatăl juniorului Sergiu Negruţ

Mită şi la Bistriţa
Un alt caz de corupţie în fotbalul juvenil a fost dezvăluit recent. Petru Avădanei, antrenorul lui Arsenal Bistriţa, a fost prins în flagrant în timp ce lua 500 de euro de la părinţii unui copil de 12 ani. Tehnicianul solicitase respectiva sumă de bani pentru a-i elibera juniorului fişa şi legitimaţia şi a-i da voie să se transfere la Şcoala de Fotbal "Gică Popescu" din Craiova.

"E o făcătură"
Florin Cheran spune că jucătorul e «brînză bună în burduf de cîine» şi şi-a amintit greu de federalul Mihalcea

- Domnule Cheran, avem informaţii că i-aţi fi cerut părintelui lui Sergiu Negruţ, prin intermediul federalului Adrian Mihalcea, 7.000 de euro ca să-l convocaţi.
- E o făcătură! Nu mă pretez la aşa ceva. Am un nume în fotbalul românesc. Sînt înmărmurit! Sergiu Negruţ a fost verificat, a corespuns o perioadă, după care n-a mai dat randament. Le-am spus şi celor de la CFR Cluj că e «brînză bună în burduf de cîine». Rămîne însă în atenţia noastră.

-  Ce legături aveţi cu Adrian Mihalcea?
- Nu ştiu cine e acest Mihalcea. N-am auzit de el în Federaţie. Aşa poate oricine să pretindă oricine bani în numele meu.

- (Cheran a sunat inapoi după 10 minute). "Am aflat că Mihalcea e mai nou în FRF şi e rudă mai îndepărtată cu familia lui Negruţ. I-am zis să-l sune pe tatăl jucătorului, să lămurească situaţia. Ce naiba!".

7.500 de lei este salariul lunar pe care îl primeşte Cheran de la FRF

"Negruţ este un atacant autentic, de mare perspectivă. Are loc fără probleme în lotul Under 17. Garantez că peste cîţiva ani poate ajunge vîrful primei reprezentative"
Gheorghe Vasile, antrenor juniori CFR Cluj

"Sînt nou în Federaţie, nu-mi permit nici să trec prin faţa domnului Cheran, cu care n-am o relaţie specială. Dînsul n-a luat bani de la nimeni. Nu sînt rudă cu familia Negruţ"
Adrian Mihalcea, federalul-intermediar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (101)
 •  29 Martie 2011, 13:51

asta este adevaratul futtbol rominesc / pacat si rusine , peste tot se intimpla la fel . la Piatra N eamt nu cred ca mai avem ce vedea

 •  16 Martie 2010, 13:30

daca credeti ca numai in fotbal sunt spagari ,va inselati.la toate sporturile copiii care nu au relatii in cluburi sau federatie nu sunt bagati in seama.In cantonamente ,turnee pleaca doar cei care dau cevachiar daca de multe ori cantonamentele sunt suportate de club.Chiar si indemnizatiile de sportiv se dau pe 'spranceana'.Este un fel de -ii dai copilului meu lunar ,am grija de tine antrenorule-

 •  15 Martie 2010, 11:28

un neurochirurg are 20 mil salariu iar jegosul asta de cheran are 75 mil............si cere si spagi.....de-asta am ajuns de kko in fotbal

Vezi toate comentariile (101)
Comentează