FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

OPINIE GSP De ce George Pușcaș arată inteligență și maturitate. Și devine, pe neobservate, o mașinărie de goluri la națională

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2019 23:52

Nu poți spune multe despre meciul de la Ploiești, în care Pușcaș a fost bun, Bordeianu s-a autodepășit, Marin e criticat - deși după ce-a ieșit el ne-am cam rupt la mijloc - iar restul au bâjbâit spre o victorie cu emoții. Iar Pușcaș a fost bun nu doar pentru că marcat. 

Totuși, al cincilea său gol pentru echipa națională, o cifră de o reușită la două partide OK pentru un vârf cu doar 10 meciuri la lot. 

OK, una cu Lituania, una cu Feroe și 3 cu Malta, echipe din subsolul fotbalului. Însă, cum iranianul Ali Daei, recordmanul mondial la goluri pentru echipa națională, 109, are 8 cu Laos, 8 cu Maldivele, 6 cu Libanul, 5 cu Nepal ori Sri Lanka, 4 cu Taiwan și 4 cu Guam, istoria nu ocolește piticii.

Îi înglobează într-un shake gros care dă încredere. Pușcaș a fost bun pentru că, la Ploiești, a arătat că și-a recăpătat încrederea pe care, acum câțiva ani, o căuta cu greu. 

Și o vărsa, uneori, cu neatenția piciului care, concentrat la ce scrie, lovește călimara cu cotul. Și a mirosit a maturizare nu doar prin adjudecarea numărului 9, care-l aruncă pe Andone la capătul numerotării, cu 23. 

Ci și printr-un gest. După golul de 1-0, Pușcaș a dus, în fața camerelor, un tricou. Dedicația era pentru un tânăr bihorean pierit în urma unui accident. La Euro, după penalty-ul de 1-0 împotriva Angliei, și-a scos tricoul și l-a agitat în aer. Asta deși mai erau 15-20 de minute de jucat, dovadă că s-au mai dat 5 goluri!, plus că risca nu doar un al doilea "galben", ci și o suspendare pentru semifinale. 

Maturitate a arătat și când a semnat cu Reading. Să fim serioși, un Voluntari al ligii secunde engleze. Nu neapărat dacă privim istoria, ci ultimii ani - sezonul precedent l-a terminat la buza de peste zona roșie. N-a așteptat vreo zână cu multe Ligi în palmares. 

S-a dus unde avea cum să joace. Un gest deștept: de la echipele mici din Championship, unde joci și marchezi constant, se pleacă pe bani mulți în Premier League. O dovadă e Maupay, cumpărat de Brighton pe 20 de milioane de lire sterline în această vară de la Brentford. 

Și cel care-i va înlocui în ofensiva echipei din prima ligă pe Murray, uzat, și Andone, cedat la Galatasaray. Pușcaș are toate șansele să fie următorul Maupay. Și asta caută echipele din prima ligă. Jucători care nu sar trepte. Ci urcă, răbdători și cu pași mici, fie că sunt goluri contra lui Cardiff ori contra Maltei.

Citește și:

VIDEO GSP LIVE Pușcaș a văzut alt meci: „Malta s-a închis, a fost foarte greu!” + Am ajuns să ne temem și de Feroe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  09 Septembrie 2019, 10:40

Puscas tranvaiul 32 lunga si pe ia nu stie cu mingea si goluri din noroc singura calitate ca e împins priviti cu ce echipe a marcat rateaza cu poarta goala din 2 m

dansy
dansy  •  09 Septembrie 2019, 09:46

Afara cu Contra.Iar a jucat tot meciul cu *** Chipciu.Apoi la scos pe Hagi ca sa bage alta ***. Face lotul dupa interese si prietenii.Afara de la nationala Romaniei!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10206340845939523
Iulian Anton  •  09 Septembrie 2019, 09:43

Nu cred ca sunt echipe in prima liga sa faca fata in Championship... Poate una.. Doua... Dar si alea ar fi de pluton acolo... La retrogradare... Un jucator de Championship castiga in jur de 15000 pe saptamana.... Trageti voi concluziile...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează