FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA, AZI, 21:30, TVR 1, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Piţi a repetat ieri două ore tactica pentru Franţa şi poate miza pe Marica din primul minut. Vezi echipa României

Marica, 50 de selecţii şi 16 goluri, vrea să se revanşeze cu Franţa pentru ratările din meciul cu Luxemburg
Marica, 50 de selecţii şi 16 goluri, vrea să se revanşeze cu Franţa pentru ratările din meciul cu Luxemburg

Articol de , - Publicat marti, 06 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 septembrie 2011 10:29

Atacantul lui Schalke s-a antrenat normal ieri dimineaţă şi va fi titular diseară. A făcut o radiografie care a relevat că nu are fisurat osul de la metatarsianul 5 de la piciorul stîng, dar va evolua cu infiltraţii


Victor Piţurcă s-a baricadat ieri dimineaţă în spatele porţilor închise de la Mogoşoaia pentru ultimul antrenament înaintea confruntării decisive cu Franţa. Selecţionerul a lucrat tactic timp de două ore cu echipa pe care o va trimite astă-seară în teren.

Vestea bună este că Ciprian Marica s-a pregătit normal după două zile de incertitudine şi a fost testat în atacul formaţiei de bază. Atacantul lui Schalke, care alarmase staff-ul reprezentativei din cauza unei tendinite la metatarsianul 5 de la piciorul stîng, l-a scos pe B. Stancu din echipa testată duminică. Golgeterul de 25 de ani a primit acceptul medicilor abia după ce a făcut o radiografie cu cîteva ceasuri înaintea şedinţei. "99% m-am decis în privinţa echipei. Marica se pare că e apt, s-a mişcat destul de bine! Vom vedea în ziua meciului cum se simte, dacă nu e sută la sută va juca alt atacant", a încercat Piţurcă să-l deruteze un pic pe selecţionerul Franţei, Laurent Blanc.

Echipa probabilă:
Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Goian, Raţ - Bourceanu - Nicoliţă, Cociş, Lazăr, Tănase - Marica

Apărare compactă: "Bravo, asta e mişcarea!"
Selecţionerul i-a trecut pe "tricolori" prin tot arsenalul tehnico-tactic. A început prin a pune la punct faza defensivă. A insistat ca fundaşii să fie supuşi unei presiunii puternice chiar în propriul careu, în special prin faze fixe. Piţurcă a urmărit permanent mişcarea compactă a blocului funcţional, în care un rol important îl are închizătorul Bourceanu, selecţionerul fiind deseori mulţumit: "Bravo, băieţi, asta e mişcarea!". Au existat şi unele desincronizări ale unor jucători pe care antrenorul le-a taxat scurt: "Ne-ai curăţat dacă faci una din asta la meci".

A repetat ieşirile la ofsaid
Piţurcă speră ca fundaşii să-i ţină cît mai departe de poarta lui Tătăruşanu pe redutabilii atacanţi francezi. Pentru a-l integra cît mai bine pe cvasidebutantul Chiricheş în linia defensivă compusă din experimentaţii Săpunaru, Goian, Raţ, au fost exersate şi ieşirile la ofsaid. Nu s-a insistat însă prea mult pe acest procedeu, conştienţi probabil că este o armă cu două tăişuri. Piţi aşteaptă de la linia de mijlocaşi Nicoliţă, Cociş, Lazăr şi Tănase să exercite un presing agresiv şi să declanşeze imediat contraatacuri rapide după recuperarea mingii.

Construcţie alternativă
După ce s-a asigurat că au înţeles ce trebuie să facă în defensivă pentru a-i bloca pe "cocoşi", Victor Piţurcă a trecut şi la pregătirea fazei de construcţie. Mai întîi cu pasă plecată de la Tătăruşanu pentru fundaşi, continuată cu progresie la mijlocaşi şi cu demarcarea lui Marica. Apoi cu degajarea portarului pe anumiţi jucători, care să devieze balonul pe zone libere. Piţi a acordat o atenţie deosebită şi exerciţiilor de finalizare, exersînd intens spre finalul antrenamentului scheme şi faze fixe prin care speră ca "tricolorii" să dea diseară marea lovitură.

România - Franţa, meci din preliminariile CE 2012, se joacă azi, de la ora 21:30 şi va fi transmis în direct de TVR 1 şi DolceSport şi liveTEXT de gsp.ro, unde comentăm împreună.

Clasament Grupa D
1. Franţa 7 5 1 1 11-3 16p
2. Bosnia 7 4 1 2 10-7 13p
3. Belarus 8 3 3 2 6-4 12p
4. România 7 3 2 2 10-6 11p
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8p
6. Luxemburg 8 0 1 7 1-15 1p

Ce meciuri mai sînt de jucat:
6 septembrie: ROMÂNIA - Franţa; Bosnia - Belarus; Luxemburg - Albania
7 octombrie: Bosnia - Luxemburg; ROMÂNIA - Belarus; Franţa - Albania
11 octombrie: Albania - ROMÂNIA; Franţa - Bosnia

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (50)
midnightstorm
midnightstorm  •  06 Septembrie 2011, 21:17

da, dar ne vom bucura cu totii daca vom obtine victoria in fata frantei, HAI ROMANIA!!!

just.samba
just.samba  •  06 Septembrie 2011, 11:58
Postat de cubdegheata pe 06 Septembrie 2011, 11:48

Iti e greu sa accepti adevarul..si logica si te legi de persoana mea..esti penibli.Sanatale!

Pai numai un om beat sau drogat isi poate imagina ca Tanase e fotbalist. Tanase e doar o persoana cu dizabilitati mintale, atat, pe nume Dodel.

waruwary
waruwary  •  06 Septembrie 2011, 11:49
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Marius Niculaie a jucat o finala de cupa UEFA cu Sporting, a prins si meciuri in Champions League, a jucat cateva meciuri si pe la nationala (inclusiv in fatidicul meci cu Slovenia, din barajul pt CM 2002), deci nu experienta este ceea ce ii lipseste, ci doar calitatea fotbalistica ;))

Vezi toate comentariile (50)
Comentează