FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - BOSNIA U21, AZI, 19:00, PROX ȘI LIVETEXT GSP.RO

Pițurcă, ultimul antrenor care a dus tineretul la un turneu final, în '98, crede în băieții lui Rădoi: "Avem o generație de excepție, merită să ajungă la Euro 2019!" + ce spune despre naționala lui Contra

Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2018 09:12

Pițurcă, ultimul selecționer care a dus tineretul la un turneu final, în '98, are încredere în echipa lui Rădoi: "De la un Euro ar veni cu alt moral la echipa mare, pentru schimbul de generații".

Pare că nimic nu-l impresionează. Și totuși, Victor Pițurcă mărturisește că a văzut cu mari emoții meciul "tricolorilor" mici în Portugalia, pe un site pe care îl folosește mai des pentru a viziona și partide din zona Golfului, acolo unde are în continuare contacte pentru a semna un viitor angajament.

"N-am mai văzut ultimele 4 minute!"

"Am suferit în prima parte, ei au avut mai multe ocazii, ne-au dominat, apoi au venit însă golurile noastre. Puteam să facem chiar 3-0, însă așa e la noi, a trebuit iar să avem emoții. Recunosc, ultimele 4 minute nici n-am mai vrut să mă uit. Am avut prea mari emoții. Am văzut penalty-ul apărat de Radu mai târziu, la reluări.

Avem o echipă foarte bună, eu zic că peste cea a Portugaliei, care ne-a dominat prin individualități. Dar noi avem o generație de excepție. I-am urmărit pe băieți în această campanie și cred că merită să ajungă la un turneu final. Nu va fi ușor cu Bosnia, chiar dacă i-am bătut la ei acasă. Acum se dă bătălia finală, au și adversarii încredere, că încă sunt pe primul loc, însă eu cred că ne vom impune. O să le țin pumii, băieților! A trecut prea mult timp, 20 de ani, de la ultima calificare!".

"Le-a transmis stilul lui de luptător"

Fostul selecționer admite că "am avut și șansă în Portugalia, dar mi-a plăcut determinarea echipei nostre. Mirel a avut șansa să fie numit antrenor acolo, e la început de carieră. Am înțeles că le-a ținut băieților un discurs motivator special. Ca jucător era un luptător și sigur le-a insuflat asta băieților. E bine, totuși nu e mereu de ajuns. El acum învață, la fel ca și Contra la echipa mare".

Îngrijorat pentru Euro 2020

Remiza cu Muntenegru, de la seniori, l-a dezamăgit pe Piți: "Nici nu mă gândeam că nu vom câștiga, mai ales că ei au venit fără Jovetici, jucătorul lor numărul 1. Nu știu de ce, muntenegrenii au jucat cu o intensitate mai mare, iar la noi n-am mai văzut determinarea din ultimele partide. Mi-e teamă că e cam greu să ne mai gândim la locul 1 în grupa de Liga Națiunilor. Și nici preliminariile clasice nu vor fi deloc ușoare, vom avea cel puțin doi adversari foarte puternici. Oricum, va fi dificil să ajungem la Euro 2020! De aceea mă gândesc că ar fi foarte importantă calificarea celor de la tineret. După o asemenea performanță, după un turneu final, ei ar veni cu alt suflu la naționala mare. Pentru că e momentul să începem să ne gândim la schimbul de generații. Nu dau eu nume sau sugestii, Contra știe ce are de făcut". 

"Toată echipa de tineret m-a impresionat. Remarcați? Normal, portarul Radu. Dar și Cicâldău, pe care îl aștept cât mai curând la echipa mare. Poate golul din Portugalia îl va ajuta să se descătușeze după un început mai ezitant la Craiova"
Victor Pițurcă, fost selecționer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
torque07
torque07  •  11 Septembrie 2018, 16:31

Singurul selectioner care cu niste desculti a reusit sa aibe cat de cat niste rezultate,

Vezi toate comentariile (1)
Comentează