FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Pompiliu Popescu dezvăluie cum a fost umilit de selecționer și anunță: ”Nu cred că Iordănescu mai rămâne după Euro”

Fotografie din vremea în care relațiile între Iordănescu și Pompiliu Popescu erau cordiale
Fotografie din vremea în care relațiile între Iordănescu și Pompiliu Popescu erau cordiale

Articol de - Publicat joi, 12 mai 2016 00:00

Pompiliu Popescu dezvăluie cum a fost umilit de selecționer în repetate rânduri în actualul mandat și consideră imposibilă o venire a lui Lucescu, Olăroiu, Dan Petrescu sau Boloni pe banca României.

- Aţi fost surprins de reacţiile lui Iordănescu în toată povestea din ultimele luni?
- M-a umilit incredibil în ultimul cantonament al naţionalei. De faţă cu jucătorii, ţipa la mine şi-mi cerea explicaţii pe un ton ridicat. Am trăit o umilinţă fără margini. Mi-a desfiinţat personalitatea. Şi-au dat seama şi fotbaliştii de momentele delicate şi erau şi ei ruşinaţi de situaţie.

- Puteţi explica?
- Mă chema la masă, că eu n-aveam voie să stau în acelaşi loc cu Măria Sa. Tot de faţă cu jucătorii îmi cerea să-i explic anumite probleme, dacă X poate, dacă Y are vreo problemă. Avea o manieră superioară de a trata discuţiile astea ca să remarce cei din jur cât de autoritar şi dominator e el. Dar momentul de maximă umilinţă s-a petrecut când am mers cu lotul la «Colectiv».

Mai multe detalii de culise și declarații pe tema despărțirii lui Pompiliu Popescu de națională pot fi găsite în platforma digitală.

"Burleanu şi Bodescu au organizat vizita la «Colectiv» doar pentru imagine"

- Ce s-a întâmplat?
- Inclusiv acea ieşire au organizat-o tot din raţiuni de imagine, să-i vadă lumea pe Burleanu şi Bodescu la locul tragediei. Au anunțat înainte toată presa că vin acolo. Păi, Bodescu a mers cu Mercedesul până la restaurantul "Budapesta", în zona Unirii, şi doar de acolo l-a preluat autocarul ca să apară şi el în lumina reflectoarelor împreună cu echipa, la sosire. Eu am rămas ultimul, ca să mai aprind o lumânare, iar Iordănescu a vrut să plece cu lotul, să mă lase acolo pur şi simplu! I-a zis şoferul: "Mai e domnul  doctor". Nimic. "Dă-i drumul!". Am alergat eu, am bătut în uşile maşinii, a deschis, iar când m-am urcat a început să ţipe la mine spre satisfacţia lui Burleanu, care zâmbea pe canapea.

- Credeţi că Iordănescu mai rămâne la naţională după Euro?
- Nu!

- Presupuneţi sau ştiţi sigur?
- Nu! E suficient răspunsul anterior. Îl înţelegeţi cum trebuie, sunt sigur!

- Din cvartetul Lucescu - Olăroiu - Dan Petrescu - Boloni, cine apreciaţi că ar putea să vină după Iordănescu?
- Niciunul! Sunt personalităţi puternice şi antrenori de valoare. Mi-e imposibil să-mi închipui, de exemplu, o coabitare Lucescu - Burleanu. O asemenea valoare precum Lucescu nu merită să fie compromisă prin simpla alăturare cu numele actualului preşedinte al federaţiei!

"Punctele decisive pentru calificare le-a adunat Piţurcă în prima parte a campaniei. Fără victoria din Grecia nu ştiu unde am fi ajuns. Cu Piţi s-au luat şapte puncte de aur. Tot staff-ul lui Piţurcă le-a stat în gât!"
Pompiliu Popescu

"Stau la dispoziţia viitorului staff medical al naţionalei. Voi preda toată documentaţia legată de Euro, le voi oferi detaliile necesare şi orice informaţii pe linie profesională legate de lot"
Pompiliu Popescu

"M-a sunat Raţ să mă întrebe dacă e adevărat că nu mai sunt la echipa naţională. Era împietrit când a auzit că am fost înlăturat"
Pompiliu Popescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
comabi
comabi  •  12 Mai 2016, 10:14

Nu comentez prea mult, intrucat nu stiu ce s-a intamplat acolo, insa Pompiliu Popescu era un fel de Mugur Isarescu :). Pe aceeasi functie de foarte mult timp. Totusi, pare ca inlaturarea sa a fost facuta total lipsit de profesionalism.

6.6.6
6.6.6  •  12 Mai 2016, 09:39

ha ha ha iordanescu antrenor ha ha ha ha ha mos badringa se crede antrenor....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează