FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Continuă războiul cu Răzvan Burleanu: „Sunt scârbit de modul în care a ajuns și este condus fotbalul românesc”

Răzvan Burleanu, președinte FRF
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 august 2021 15:20 / Actualizat duminica, 22 august 2021 15:37

Pompiliu Popescu, medicul echipei naționale a României timp de 27 de ani, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, în cadrul căreia a continuat războiul cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, care l-a demis de la națională. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Pompiliu Popescu: „Și acum semnătura fiecărui jucător pentru ce lua din partea mea”

- Pompiliu, tu nu ai avut niciun caz de dopaj, ai scăpat în cei 27 de ani. 
- Pentru că n-am dormit liniștit niciodată în acești ani! Mai și fumam, vreo două pachete pe zi. Legat de dopaj, am avut o mare spaimă în suflet și n-am lăsat nimic la voia întâmplării. Verificam tot și am și acum semnătura fiecărui jucător pentru ce ia din partea mea. Tot ce primea din partea mea, ce înghițea sau injectabil. Mă rog... Absolut orice! Eu și el, semnam cu fiecare.

- Meniurile tot tu le comandai în deplasări? 
- Da. Verificam inclusiv mâncarea. Meniul de mâncare era comandat doar de mine și de multe ori luam și probe de mâncare. Chivu pe mine mă suna și când își cumpăra șampon, inclusiv când era în Italia. Chivu, pentru mine, face parte din Generația de Aur.

- Ca Adi Mutu... 
- Mutu, nu! Ne oprim la Chivu! Doar Chivu mai face parte din Generația de Aur.

Pompiliu Popescu: „La Hîldan au fost anomalii cardiace care l-au făcut să moară pe teren”

- Crezi că sportul în general este lovit de dopaj? 
- Da, dar nu e neapărat ideea de a fura, ci de a te ajuta. De aici pornește percepția în fotbal. Sunt substanțe încorporate în produse care de multe ori înșală. Când vrei să te ajuți de o medicație care vrei să-ți sporească randamentul poți să faci această greșeală. Mai există și intenția unora!

- Ai spus la un moment dat că ți s-a cerut să dopezi pe cineva. 
- Am avut antrenor la club care mi-a cerut, nu la echipa națională! Eh... Dumnezeu să-l ierte! Mi-a zis "Hai să-l dopăm!". Era pentru un jucător cunoscut la nivelul Diviziei A. Și la vremea aia... Acum nu mai există antrenor în fotbal care să ceară așa ceva. Majoritatea antrenorilor de acum au fost fotbaliști și au trecut prin furcile caudine ale dopajului.

- Cine era, Florin Halagian? 
- Nu mai știu cine era, Dumnezeu să-l ierte! La ora actuală, dopajul are și o altă valență. Ajunge la moartea subită! Există un procent la toate morțile subite care s-au produs de-a lungul timpului, în ultimii 30 de ani, ce are în spate dopajul.

- Păi, ce, fotbaliștilor români care au murit le-au găsit ceva? 
- Vrăbioru a luat Naposim... Hîldan, nu, a fost moarte accidentală. Acolo au fost anomalii cardiace care l-au făcut să moară pe teren. Cine se dopează acum o face pe propriul risc. Iau substanțe care hipertrofiază, măresc mușchiul inimii, și pot duce la o moarte subită.

Pompiliu Popescu: „Sunt scârbit de modul în care a ajuns fotbalul românesc”

- După atâția ani nu ți-e dor de fotbal? 
- Mi-a fost greu să trăiesc fără fotbal, dar în același timp sunt scârbit datorită modului în care a ajuns și este condus fotbalul românesc. M-a făcut, pur și simplu, să fiu scârbit de fotbal! M-am scârbit de felul în care, la alegerile precedente pentru Federația de Fotbal, am văzut că se votează, în mod democratic. Cu câtă nonșalanță și cu câtă inconștiență poți să votezi viitorul fotbalului!

- Oferte n-ai mai avut? 
- La club n-am vrut să mă duc pentru că n-am avut motivație. După ce stai o viață în vârf, te duci la club? Nu! Am avut oferte și îmi pare rău că pe una nu am o onorat-o, de la Gică Hagi. Am avut și altele, dar nu s-a pus problema, chiar dacă au fost și din afară.

Emisiunea integrală cu Pompiliu Popescu

Citește mai multe știri din emisiunea Prietenii lui Ovidiu:

Culisele unui scandal uriaș » Acuze grave la adresa FRF: „Mi-a fost frică să nu-mi dopeze jucătorii de la națională!”

De ce s-a retras Cristi Săpunaru din naţională + Dezvăluire dureroasă: „Antrenorul a spus că nu m-am dus la un turneu fiindcă voiam să plec în vacanță. Și eu avusesem un deces în familie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
347655969058390
Ion Popescu  •  28 August 2021, 13:10

Cat timp Burleanu va conduce FRF nu avem nici o sansa.

2280357982110033
Corneliu Ionescu  •  23 August 2021, 11:12

Ca fost jucator de FOOTBAL,nu ma mir de rezultate,daca am pus in fruntea lui un BURLAN,orisicare fotbalist daca detinea aiasta functie eram scutiti de ororile rezultatelor din "EPOCA-BURLANULUI",punct.

2280357982110033
Corneliu Ionescu  •  23 August 2021, 11:07

Diferenta dintre "Burlanul",care conduce FOOTBALUL ROMANESC si MIRCEA SANDUe in primul rand,SANDU a fost un fotbalist de NATIONALA,***,mai mult papagal far de obiect,cei care au votat ***,tre sa isi asume esecurile,*** tot *** raman,ma intreb cum po dormii noaptea cand privesc rezultatele NATIONALEI?????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează