FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Primăria București reacționează după imaginile dezolante cu gazonul Arenei Naționale: „Guvernul să facă URGENT asta!”

Primăria București a reacționat după atacurile din spațiul public cu privire la starea gazonului de pe Arena Națională în meciul România - Irlanda de Nord 1-1, din Liga Națiunilor. +7   FOTO
Primăria București a reacționat după atacurile din spațiul public cu privire la starea gazonului de pe Arena Națională în meciul România - Irlanda de Nord 1-1, din Liga Națiunilor.

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 septembrie 2020 15:00 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 16:33

Primăria București a reacționat după atacurile din spațiul public cu privire la starea gazonului de pe Arena Națională în meciul România - Irlanda de Nord 1-1, din Liga Națiunilor.

Rezultatele tuturor meciurilor din Liga Națiunilor, AICI

Pe scurt, PMB se apară, comunicând că volumul mare de evenimente desfășurate în ultimele zile pe Arena Națională au făcut ca terenul să nu se prezinte în cele mai bune condiții.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public despre starea gazonului de pe Arena Națională în seara zilei de 4 septembrie 2020, când s-a disputat meciul între echipa națională a României și echipa națională a Irlandei de Nord, facem următoarele precizări:

Primăria Capitalei respinge acuzele nefondate aduse în spațiul public. Arena Națională este singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important. Toate celelalte stadioane sunt încă șantiere, procesul de modernizare început de Guvernul României fiind încă neterminat. Din această cauză, toate cluburile de fotbal din București, dar și Federația Română de Fotbal s-au bazat doar pe Arena Națională pentru evenimentele din ultimele săptămâni. 

Pe Arena Națională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile! Aproape un joc în fiecare zi, pentru că au fost organizate 4 meciuri oficiale și trei antrenamente. Era normal ca după un astfel de program gazonul să prezinte o uzură la centrul terenului și în fața porților. În mod normal, perioada de refacere între meciuri a unui gazon natural este de două săptămâni. Starea gazonului era cunoscută atât de UEFA, cât și de Federația Română de Fotbal. De asemenea, situația meteorologică era cunoscută de organizatorul care are toată răspunderea asupra condițiilor de desfășurare a unui meci. În ceea ce privește acoperișul stadionului, decizia de a-l trage pentru a proteja gazonul de ploaie era doar a organizatorului meciului dintre echipele României și Irlandei de Nord. 

Primăria Capitalei a informat Federația Română de Fotbal despre necesitatea protejării gazonului, însă, decizia de a retrage acoperișul a venit din partea UEFA abia în dimineața zilei partidei. Astfel, respingem orice acuză adusă Primăriei Capitalei cu privire la această situație. Facem apel, însă, la Guvernul României să finalizeze de urgență modernizarea celorlalte stadioane din Capitală pentru ridica presiunea de pe Arena Națională”, este comunicatul PMB.

FOTO Cum a arătat gazonul Arenei Naționale în meciul România - Irlanda de Nord 1-1

+3 FOTO

Ciprian Marica: „Să fie dați afară!”

Marica, fostul atacant al echipei naționale, a fost una dintre cele mai vehemente voci cu privire la starea gazonului de pe cel mai important stadion al țării.

„Terenul a fost incredibil! Execrabil, o rușine! Rușine cui are în administrare stadionul, acești oameni nu au ce căuta în pozițiile de administrare! Nu sunt oameni puși pe criterii de competență pe pozițiile astea, sunt numiri politice în locul celor care chiar știu ce fac. Ne-am făcut-o cu mâna noastră. Gazonul depindea de noi. Cei care răspundeau de gazon ar trebui dați afară, demiși! Am fost forțați să jucăm cu mingi lungi, înalte, ceea ce a convenit adversarului”, a declarat, aseară, Marica la ProX.

Citește mai multe știri de actualitate:

Gică Popescu, după România - Irlanda de Nord 1-1: „Din păcate, jucătorii n-au fost inspirați”

Marica spune NU jucătorilor naturalizați la națională: „De ce mai avem reguli U21? Doar dacă e Messi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
mdg1
mdg1  •  06 Septembrie 2020, 17:31

Ca de fiecare data madam Firea găsește alți vinovați. Dar uita ca reziliat un contract de mentenanță al stadionului și după aia și-a pus rubedeniile în funcții publice. Muta atenția pe guvern ca nu da stadioanele în folosință, dar uita din nou ca guvernele care trebuiau sa dea acele stadioane în folosință erau PSDiste. Nu reușesc sincer sa înțeleg cum poți ca adult, om trecut prin viata, cu un anumit statut, sa ai atât de puțin bun simt, sa fii asa de puțin respect ptr adevăr. Incredibil!

lionforever
lionforever  •  05 Septembrie 2020, 20:25

Nu inteleg încăpățânare federației s joace pe arena națională doar se știe cât de competenți sunt cei care se ocupă de terenurile de fotbal in romania, vezi si cazul craiova unde s-a jucat 2 ani pe un câmp de cartofi, puteau să mute meciul in alta parte oricum e fără public nu trebuie cine stie ce stadion. E teren super de joc la sibiu de exemplu si cel de la craiova e foarte bun acum au aeroport orașele condiții de cazare etc.

fanfcarges
fanfcarges  •  05 Septembrie 2020, 18:38
Postat de vladutz13 pe 05 Septembrie 2020, 18:13

Incredibil!!! Deci astia considera antrenamentele "EVENIMENTE" ... de parca a fost concert cu 50000 de oameni. Au fost 2 meciuri, cum sa spui ca 2 meciuri au distrus gazonul??? Ar trebui sa se poata juca 2 meciuri pe saptamana lejer. Iarasi, o ploaie nu justifica distrugerea gazonului... poate daca se si juca simultan un meci, desi nici macar, cum sa se distruga dupa o ploaie?? Nu a fost potop sau grindina. Hai sa spunem lucrurilor pe nume: Firea imediat cum a venit a reziliat contractul de administrare al stadionului, parca era cu UTI. Un an nu s-a mai ocupat nimeni... intre timp a preluat intr-un final primaria si se vede cat de incompetenti pot sa fie.... dupa 6 luni de pauza, gazonul trebuia sa fie premium, sa reziste pana in iarna fara probleme. Eu stau langa stadion... in multe momente nici nu s-au ocupat sa il lumineze... Asa ca hai sa facem ce trebuie, vin alegerile, e vremea sa o schimbam pe incompetenta asta!!! NU A FACUT NIMIC 4 ANI!!! Dpdv sportiv doar daca luam, unde e polivalenta? In plus a reziliat de 2 ani contractul de la patinoar si nimic... e o rusine de primar.

98% sunt de acord cu ce ai spus, dar tin sa te contrazic la faza cu incompetenta, hotul care stie foarte bine de ce se duce la furat si mai si reuseste cu brio, nu e incompetent, este foarte competent! Pripasul asta de primar a avut si are in plan doar sa fure, nu sa faca ceva pt cetateni, de aici si scuzele de toate felurile din partea primariei, ceva foarte simplu si la indemana pentru ei.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează