FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD – ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SKOPJE Prin ce „criză” trece Macedonia de Nord » Dezvăluirile selecționerului: „Va fi greu să ne revenim”

Macedonia de Nord – România » Selecționerul Blagoja Milevski a prefațat duelul cu „tricolorii” de miercuri seara. +11   FOTO
Macedonia de Nord – România » Selecționerul Blagoja Milevski a prefațat duelul cu „tricolorii” de miercuri seara.

Articol de , - Publicat marti, 07 septembrie 2021 17:10 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 23:20

Macedonia de Nord – România » Selecționerul Blagoja Milevski a prefațat duelul cu „tricolorii” de miercuri seara.

  • Macedonia de Nord – România, meci din preliminariile CM 2022, se joacă miercuri, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.
  • Reporterii GSP Alexandru Barbu, Viorel Tudorache și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Macedonia de Nord și transmit cele mai importante informații.

Întrebat despre ce s-a întâmplat în Islanda, când nord-macedonenii au remizat, scor 2-2, deși în minutul 75 conduceau cu 2-0, selecționerul adversarei de mâine recunoaște că a fost vorbă despre o criză de ordin psihologic, încă prezentă în mentalul jucătorilor.

„Meciul cu România va avea o semnificație aparte, dar și celelalte 4 jocuri rămase vor fi importante. Trebuie să uităm ce s-a întâmplat în Islanda. Gândurile noastre se îndreaptă acum către meciul cu România”, a declarat Milesvki la conferință.

„Într-adevăr, va fi dificil să trecem peste criza de la Reykjavik. Cu Islanda a fost un picaj psihologic. Altfel, ca joc, am fost aproape perfecți! Jucăm un fotbal bun, tactic și agresiv, cu multă mișcare”, a mai spus antrenorul promovat de la „tineret” după Euro 2020.

Macedonia de Nord – România » Blagoja Milevski, despre...

  • naționala lui Rădoi: „România e o trupă solidă, compusă din jucători cu calitate. Dar nu ne e frică de cineva anume, suntem concentrați pe ce trebuie să facem în teren”
  • schimbarea Macedoniei în comparație cu precedentul duel direct: „Față de meciul pierdut cu România în martie, 2-3, suntem într-o situație total diferită acum. Suntem la începutul unui proiect nou, lucrăm la fața noastră pentru viitor”
  • calculele din grupă: „Nu e o finală, vor mai fi meciuri, dar rezultatul poate decide soarta calificării. Sperăm să mai păstrăm șanse și după partida cu România”

„Toți jucătorii sunt sănătoși și sper că vor rămâne așa până la meciul de mâine”, a încheiat Milevski, suspendat pentru jocul cu noi după ce a primit al doilea „galben” cu Islanda.

Macedonia de Nord - România » Conferință „remote”

Jurnaliștii prezenți la conferință nu au putut adresa întrebările aflându-se în aceeași încăpere cu selecționerul macedonean, în contextul pandemiei de coronavirus. Asta deși ziariștilor li s-a permis accesul la stadion doar în baza certificatului de vaccinare, trecând și prin filtrul de termoscanare.

Prin ce „criză” trece Macedonia de Nord » Dezvăluirile selecționerului: „Va fi greu să ne revenim”
Întrebările au fost adresate dintr-o încăpere alăturată
Prin ce „criză” trece Macedonia de Nord » Dezvăluirile selecționerului: „Va fi greu să ne revenim”
Sala în care a fost prezent Milevski

Macedonia de Nord – România » Gazonul e praf!

Partida Macedonia - România, capitală pentru cursa spre locul 2 în grupă, se va disputa pe un teren deplorabil! Echipa Gazetei a inspectat stadionul Tose Proeski Arena din Skopje și a constatat că suprafața de joc este denivelată și plină de smocuri. În fața porții iarba este tocită, doar pământ!

Administratorul arenei a precizat că suprafața este deteriorată din cauza numeroaselor meciuri găzduite în ultima perioadă. 

+7 FOTO

„Aici joacă echipa națională, Vardar Skopje și FK Rabotnicki. S-au jucat multe partide aici, în preliminarii, în campionat și în cupele europene. În aceste condiții, oricât ne-am strădui, este imposibil ca gazonul să fie perfect. N-are cum!”, a declarat pentru GSP responsabilul cu întreținerea suprafeței de joc de pe cel mai mare stadion din Macedonia. 

Jurnaliștii locali acuză federația și consideră că terenul prost i-ar putea deavantaja pe fotbaliștii gazdă, obligați să construiască și să atace pentru a câștiga. Singura lor variantă pentru a continua cursa pentru calificarea la baraj.

La partidă sunt așteptați 3.000 de spectatori, ceea ce reprezintă circa 10% din capacitatea stadionului. Prețul unui bilet este 300 denari (5 euro). Prezența fanilor este limitată în conformitate cu măsurile stabilite pentru protecția împotriva coronavirusului și protocolul UEFA.

Cel care dă numele arenei, Tose Proeski, a fost un star pop care a murit pe 6 octombrie 2007, la vârsta de 26 de ani, într-un accident de mașină în Croația. Până în 2019, stadionul s-a numit „Philip II”.

Preliminarii Campionat Mondial 2022 // Match Preview Macedonia de Nord - România

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Nicolae Stanciu, clinciuri cu suporterii după meci » „Tricolorii”, huiduiți: „Rușine să vă fie” + reacția fotbalistului

Modești cu Liechtenstein: 6 „tricolori” de nota 5 + cine a impresionat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează