FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Probleme pentru Mirel Rădoi? Dacă iei titlul cu FCSB, ratezi prezența la Jocurile Olimpice

Jucătorii lui FCSB au câștigat partida cu CFR Cluj din Liga 1, scor 3-0 FOTO FCSB
Jucătorii lui FCSB au câștigat partida cu CFR Cluj din Liga 1, scor 3-0 FOTO FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 23 martie 2021 10:35 / Actualizat marti, 23 martie 2021 10:58

Tururile preliminare din Champions și Europa League se vor suprapune peste Olimpiadă, iar Gigi Becali nu va accepta să se despartă de niciun fotbalist de la FCSB pentru a-l lăsa sub comanda lui Mirel Rădoi pentru naționala olimpică

Ce situație ingrată pentru tinerii fotbaliști ai lui FCSB. Se află mai aproape ca niciodată de câștigarea titlului, în formatul cu play-off, dar atingerea acestui obiectiv le-ar bloca drumul spre bifarea unei perfomanțe cu care nu se vor mai putea întâlni în toată cariera lor ulterioară. Să ajungă să evolueze la Jocurile Olimpice.

Naționala României, fără jucătorii de la FCSB la Olimpiadă?

Naționala României va fi prezentă la Olimpiada de la Tokyo, din această vară, însă pentru cei 9-10 jucători ai FCSB-ului care îndeplinesc criteriul de vârstă și care ar putea emite pretenții pentru convocare și datorită prestațiilor foarte bune pe care le-au avut câștigarea campionatului ar bloca definitiv speranțele pentru deplasarea în Japonia.

Motivul? În cazul în care va deveni campioană, FCSB ar urma să intre în primul tur preliminar din Champions League chiar atunci când Rădoi și echipa sa au programată plecarea spre Tokyo. Și cum miza Champions League e una uriașă, din perspectivă financiară, Gigi Becali și clubul său nu vor accepta să lase niciun fotbalist la naționala olimpică. Iar acest lucru e posibil fiindcă datele de desfășurare de la turneul olimpic nu sunt prevăzute pe vreun calendar FIFA, astfel că echipele nu sunt obligate să cedeze jucători.

Probleme pentru Mirel Rădoi? Dacă iei titlul cu FCSB, ratezi prezența la Jocurile Olimpice
Olaru este titular şi la FCSB, şi la naţionala U21

Când va avea loc turneul olimpic?

Turneul olimpic se va derula între 22 iulie și 7 august, în vreme ce primele 3 tururi preliminare din UCL sunt între 7 iulie și 10 august. În primele două faze, FCSB ar fi cap de serie, deci ar avea șanse să ajungă până în turul 3, ceea ce i-ar garanta prezența în play-off-ul Europa League. În ambele competiții, miza financiară e importantă.

În schimb, dacă va rata titlul, FCSB n-ar intra nici măcar în preliminariile Europa League, ci în a treia competiție, Conference League, care va debuta în această vară. În această situație, lucrurile se schimbă ca strategie și Becali ar putea accepta să lase o parte din jucători sub comanda lui Rădoi, având două argumente: adversarii slabi din această competiţie şi reţeta financiară modestă.

Jucătorii de la FCSB care speră la Olimpiadă

Pentru a fi eligibili să meargă la Jocurile Olimpice, fotbaliștii trebuie să fie născuți după data de 1 ianuarie 1997. În lotul fiecărei naționale pot exista însă cel mult 3 jucători care să nu îndeplinească această condiție de vârstă. Dintre jucătorii de la FCSB care bifează regula '97, cei care pot emite pretenții pentru a fi convocați sunt:

JUCĂTORANUL NAȘTERIIA FOST/N-A FOST la EURO U21 din 2019E/NU E la EURO U21 din 2021
Andrei Vlad1999DADA
Dragoș Nedelcu1997DANU
Florinel Coman1998DANU
Darius Olaru1998DADA
Olimpiu Moruțan1999NUDA
Răzvan Oaidă1998NUDA
Denis Haruț1999NUDA
Octavian Popescu2002NUDA
Adrian Șut1999NUNU
George Simion1998NUNU

Tragerea la sorți pentru JO va fi pe 21 aprilie

FIFA a anunțat că tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor turneului olimpic va avea loc pe 21 aprilie, la Zurich. Se cunosc 14 dintre cele 16 echipe, ultimele două urmând să fie decise de turneul din America Centrală și de Nord, care e în plină desfășurare și la care mari favorite sunt Mexic și SUA. În rest, cele deja calificate sunt: România, Spania, Germania, Franța, Brazilia, Argentina, Coasta de Fildeș, Africa de Sud, Egipt, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Australia și Noua Zeelandă. 

Punctajul fiecărei naționale va fi calculat ținându-se cont de ceea ce a realizat la precedentele 5 ediții ale JO, însă România n-a bifat nicio calificare în acest interval și va fi în ultima urnă valorică, dar sigur nu va avea alături niciuna dintre reprezentativele europene fiindcă prima condiție e ca în aceeași grupă să nu fie două formații de pe același continent. România a fost ultima dată la o Olimpiadă în 1964, când gazdă a fost tot Tokyo.

VIDEO. EURO U 21 / MATCH PREVIEW » România U21 - Olanda U21

Citește și alte știri despre echipa națională:

Suntem de râs! Echipa națională a fost depășită și de Macedonia de Nord

Duel pentru banderolă la națională! Doi jucători se luptă pentru a fi „secundul” lui Chiricheș

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
cornelconasu
cornelconasu  •  23 Martie 2021, 22:34

Becali vrea și cu *** și cu sufletul în rai, adică vrea și bani dar vrea și mulți la națională să aibă și de acolo bani ! Cineva ar trebui să îl punăla la punct pe acest tiriplici avar !!! Dar...cum jumătate din FRF sunt complici cu echipe de pe câmp....e greu !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  23 Martie 2021, 18:44
Postat de valentindragobete pe 23 Martie 2021, 14:31

Parpalaș, se poate mă, azi nu este duminica, sfânta zi in care tu esti prostul proștilor !

Mai casatravete,nu e ma cam devreme sa faceti nunta?Credeti ca si in play off CFR va juca in inferioritate numerica,iar Chipciu„va gresi” din nou in careu?

xxrapi
xxrapi  •  23 Martie 2021, 14:34

Articol de ... Acest articol este scris pentru a "linisti" apele . Ca lumea sa nu mai discute ca Mirel si Dica au luat o gramada de jucatori de la fcsb. Autorii au o masa festiva in Pipera... Voi astia care "scriti" , ce ziceti in mintea dvs? Prosti sunt astia ...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează