FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Puiu plânge după stranieri » Iordănescu se va putea baza doar parțial pe internaționalii externi în cantonamentul din Italia

FRF va trimite chiar în zilele următoare un emisar în Bulgaria pentru a negocia eliberarea mai rapidă a tripletei Keșeru - Moți - Prepeliță în vederea lui Euro
FRF va trimite chiar în zilele următoare un emisar în Bulgaria pentru a negocia eliberarea mai rapidă a tripletei Keșeru - Moți - Prepeliță în vederea lui Euro

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2016 00:00

Iordănescu va miza doar parțial pe internaționalii externi în cantonamentul din Italia (16-30 mai). ”Bulgarii” și Florin Andone au situațiile cele mai complicate.

Amicalele cu Lituania și Spania, fixate la sfârșitul acestei luni, vor fi practic ultimele posibilități pentru selecționer de a avea la dispoziție o perioadă mai lungă tot lotul vizat pentru Euro, interni și stranieri! Asta pentru că în stagiul de pregătire din Italia (16-30 mai) Iordănescu va fi nevoit să lucreze pe bucăți cu selecționabilii externi din cauza implicării lor în campionatele de peste hotare.

Iar scenariul previzibil este acela că "Generalul" va mai avea sub comandă întregul grup pentru Euro doar la întîlnirea cu Georgia, programată pe 3 iunie, cu doar două zile înainte de plecarea spre turneul final!

Grigore se eliberează din 15 aprilie!

Situațiile cele mai ciudate le vor avea Dragoș Grigore și Constantin Budescu. Primul termină sezonul în Qatar pe 15 aprilie, iar fostul atacant al Astrei abia începe campionatul în martie. Practic, fundașul ex-dinamovist va trebui să intre într-un program separat de pregătire de la mijlocul lui aprilie, după ce încheie treaba la Al Sailiya, astfel încât să rămână în priză pentru Euro.

Există apoi grupul privilegiaților, care au ultimele partide la cluburi în week-end-ul 13-15 mai, cel dinaintea startului stagiului naționalei. Aici intră internaționalii care evoluează în Spania, Anglia, Italia, Germania, Croația și Arabia Saudită.

"Probabil că nu vor veni nici ei chiar din primele zile ale cantonamentului din Peninsulă, fiindcă vor trebui să aibă o mică vacanță, dar, în principiu, vor fi disponibili de prin 20 mai pentru a putea fi folosiți și în amicalul preconizat pentru 22 mai, cu un adversar încă nedesemnat", spun surse de la lot.

Hoban e "agățat" de Cupa Israelului

Urmează "turcii" și "israelianul" Hoban, care ar deveni disponibili în intervalul 21-25 mai, cu posibilitatea de a prinde doar partea a doua a stagiului din Italia. La Hoban mai există o paranteză: poate prinde cu Hapoel Beersheva finala Cupei Israelului pe 25 mai, așa că ar mai bifa doar 3-4 zile cu naționala.

Postura cea mai delicată o va avea însă tripleta de la Ludogoreț (Moți - Prepeliță - Keșeru), plus Florin Andone, în liga secundă spaniolă, și Budescu în China. "Bulgarii" trag linie la Razgrad pe 29 mai, adică, teoretic, zero șanse de a mai veni sub comanda lui Iordănescu în Italia, în timp ce Andone și-ar încheia misiunea la Cordoba abia pe 5 iunie, când naționala trebuie să fie deja în cartierul general de la Paris, pentru Euro.

El va trebui să fie însă eliberat de spanioli pe 30 mai, data limită la care cluburile sunt obligate să dea drumul jucătorilor convocați la reprezentative în vederea participării la CE. Aceeași situație va fi și cu Budescu: în mai, el va fi în plin campionat cu Dalian.

Negocieri FRF - cluburi

În anumite cazuri, cu precădere cele la limită pentru "tricolori", federația intenționează să apeleze la discuții amiabile cu cluburile de peste hotare pentru a da mai devreme drumul jucătorilor, nu neapărat după ultima etapă sau finala Cupei interne.

Totul va depinde însă de situația competițională a fiecărei echipe, dacă mai e implicată sau nu în realizarea unui obiectiv, criteriu în funcție de care ar putea manifesta maleabilitate în raport cu cererile FRF.

Selecționerul stă mai ales cu ochii pe Bulgaria: dacă Ludogoreț (acum lider, cu 12 puncte avans) obține în avans titlul de campioană i-ar putea da drumul mai rapid măcar golgeterului Keșeru.

2e numărul meciurilor amicale pe care urmează să le dispute echipa națională în timpul cantonamentului anterior lui Euro, în Italia

Cine poate veni la început:

Qatar (termină pe 15 aprilie)
Dragoș Grigore (Al Sailiya)

Arabia Saudită (13 mai)
Lucian Sânmărtean (Al Ittihad)

Germania (14 mai)
Alexandru Maxim (Stuttgart)

Croația (14 mai)
Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb)

Italia (15 mai)
Ciprian Tătărușanu (Fiorentina)
Vlad Chiricheș (Napoli)

Spania L1 (15 mai)
Răzvan Raț (Rayo)

Anglia (15 mai)
Costel Pantilimon (Watford)

Cine vine la mijlocul stagiului

Turcia (22 mai)
Gabriel Torje (Osmanlispor)
Bogdan Stancu (Gencler)
Raul Rusescu (Osmanlispor)
Cristi Tănase (Sivasspor)

Israel (21/25 mai)
Ovidiu Hoban (Hapoel Beersheva)

Cine pierde cantonamentul

Bulgaria (29 mai)
Cosmin Moți
Adrian Prepeliță
Claudiu Keșeru (toți Ludogoreț)

Spania L2 (5 iunie)
Florin Andone (Cordoba)

China L2 (campionatul începe în martie)
Constantin Budescu (Dalian Yifang)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
khal_37
khal_37  •  22 Martie 2016, 10:44

Pai cum nea cashketa...UEFA sa penalizeze cluburile respective si chiar poti cere sa le retrogradeze!!! Pai cum dom'le, astia chiar fac de capul lor ce vor?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează