FOTBAL  »  NATIONALA  »  CEX

VIDEO Răzvan Burleanu, declarații după ultimul Comitet Executiv din 2021 » Cum vrea să revoluţioneze Cupa României

Răzvan Burleanu, președintele FRF, susține o conferință de presă la finalul ultimei ședințe a Comitetului Executiv din anul 2021. Toate declarațiile pot fi urmărite liveTEXT pe GSP.ro.
Răzvan Burleanu, președintele FRF, susține o conferință de presă la finalul ultimei ședințe a Comitetului Executiv din anul 2021. Toate declarațiile pot fi urmărite liveTEXT pe GSP.ro.

Articol de GSP - Publicat marti, 14 decembrie 2021 17:54 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 20:10

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut o conferință de presă la finalul ultimei ședințe a Comitetului Executiv din anul 2021.

Stop joc! Anunțul lui Burleanu privind noul selecționer, făcut în timpul CEx de azi + Stoichiță, pledoarie pentru Mutu
SELECȚIONER
Stop joc! Anunțul lui Burleanu privind noul selecționer, făcut în timpul CEx de azi + Stoichiță, pledoarie pentru Mutu

VIDEO Răzvan Burleanu, conferință după Comitetul Executiv

„Ne-am asumat ca FRF să continue investițiile în infrastructură prin modernizarea bazei de la Snagov. Chiar zilele trecute am semnat contractul cu Primăria, astfel încât din primele săptămâni ale anului 2022 să intre în procesul de modernizare”, a fost primul anunț făcut de Răzvan Burleanu. 

Răzvan Burleanu vrea să revoluționeze Cupa României

„Au început consultările pentru optimizarea formatului Cupei României. Scopul este atragerea spectatorilor pe stadioane și creșterea veniturilor, pentru a putea suplimenta fondul de premiere. Un alt obiectiv pe care îl întâlnim prin noul format este ca noul sistem să corespundă mai bine modificărilor din calendarul competițional, atât intern, cât și internațional”, a spus Burleanu.

Modificări în procesul de licențiere

„Sistemul de licențiere pentru Liga 1. Întregul regulament a fost dezbătut și aprobat astăzi. Ar fi câteva modificări. Procedura de licențiere va începe mai devreme, pe 21 martie. Facem această modificare pentru a extinde perioada de verificare și revizuire și pentru a avea timp de corecții. Termenul pe care îl avem la TAS va rămâne nemodificat. 

Se introduce criteriul sportiv privind academiile de copii și juniori. Cluburile de Liga 1 trebuie să îndeplinească cel puțin 75 de puncte pentru a obține licența. Între 60 și 75 de puncte se va plăti o penalizare de 100.000 de lei. Suma va fi împărțită cluburilor din Liga Elitelor. Pentru sub 60 de puncte se refuză licența de Liga 1. 

Se introduce, din 2023, și pentru cluburile din Liga 2. Ele vor trebui să atingă baremul de 60 de puncte.

Se introduce auditarea cluburilor din Liga 1. Se introduce un plafon pentru investiții în propria academie. Veniturile și cheltuielile centrului de copii și juniori vor fi publice pentru cluburile de Liga 1 și Liga 2. 

Situațiile financiare ale cluburilor de Liga 1 vor fi publicate pe 6 aprilie, cei care aplică pentru licența UEFA, și pe 20 aprilie, pentru cei care aplică la licența de Liga 1”, a precizat Burleanu.

Am demarat demararea licitației pentru înlocuirea suprafeței de joc de la Centrul Național de Fotbal, cu una hibrid. Ne dorim ca jucătorii naționalei să se antreneze în condiții similare, tot mai multe terenuri din fotbalul nostru beneficiază de o astfel de suprafață
- Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu, despre discuțiile cu Gică Hagi 

„Prima întâlnire a fost cu Gheorghe Hagi. A fost o ofertă sinceră din partea noastră. Chiar am simțit că și el și-ar fi dorit să sprijine echipa națională. Cei care l-au criticat că nu a acceptat i-aș ruga să fie puțin mai înțelegători cu o persoană care a mai presus de orice principii și valori. De altfel, conflictul de interese în care s-ar fi aflat, a fost și argumentul pentru care nu îl avem astăzi selecționer”, a dezvăluit Burleanu.

Burleanu, despre clauza pe care Petrescu o are la CFR Cluj 

Mihai Stoica, managerul celor de la FCSB, consideră că legătura dintre CFR Cluj și FRF nu ar fi una firească, dacă Dan Petrescu ar ajunge la națională fără ca o clauză de reziliere să fie plătită. Răzvan Burleanu a comentat acest aspect.

„Cred că FCSB ar trebui să facă tot ce e posibil ca Dan Petrescu să ajungă la națională, dacă vor titlul. E un alt subiect pe care aș fi vrut să îl clarific. FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere. De ce nu facem asta? FRF e o organizație non-profit și reprezintă o sumă a membrilor săi. Nu poate fi condusă ca un club. 

Dacă s-ar plăti o clauză de reziliere, trebuie să ne imaginăm că alte proiecte ar avea de suferit. Cum ar fi activitatea naționalelor de juniori, investițiile din infrastructură, activitățile de scouting. Nu e o problemă financiară, ci de unde ar trebui să tăiem. Am putea să influnțăm competiția din Liga 1, dacă am plăti. Un club ar benefica de o sumă de bani din partea forului național. Asta ar reprezenta un avantaj față de adversare. 

Să spunem că FRF ar plăti o clauză, dar după o perioadă de timp, patronul ar declara că era dispus să îl lase și liber la națională. Cum am putea să reacționăm în acel moment? Cam acestea ar fi principalele argumente. Dacă aș fi fost patronul unui club de Liga 1, cu siguranță aș fi plătit orice clauză”, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu, informații despre implementarea VAR

Am avut vineri o întâlnire cu Kyros Vassaras și am discutat despre mai multe teme din zona de arbitraj, una legată și de VAR. Până în prezent, tot planul propus și stabilit a fost implementat. Nu avem nicio zi de întârziere, toți partenerii, FRF, LPF și deținătorii drepturilor TV au respectat termenii. În luna ianuarie vom putea să trecem la următoarea fază, în care vom avea jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren. În aprilie vom avea primele meciuri în care sistemul VAR va fi testat. 

Primul meci care va benficia cu siguranță de arbitraj VAR va fi Supercupa României din iunie 2022. Și 100% toată ediție din 2022/2023 va beneficia de asistență video. Nu vă ascund că există și scenariul utilizării VAR pentru finala Cupa României, de pe 19 mai, dar nu avem toate elementele de garanție.
- Răzvan Burleanu

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

FOTO A „scăpat” pe net poza care poate lămuri situația de la „națională”: „Fostul și viitorul selecționer”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  14 Decembrie 2021, 19:59

Dan Petrescu va fi lasat de Varga la Nationala ! Are doar de castigat Varga si Petrescu cu laurii Nationalei va antrena oricand CFR-ul !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează